Hírmorzsák 2019-12-22 (12:45)

Kristaps Porzingis és Rick Carlisle szerint nagyon mély a Mavs kerete, ez az egyik erősségük. Luka Doncic 5 éves szerződést köt a Jordan Branddel. Tacko Fall hatalmas potenciált érez önmagában, nem akar átlagos lenni. Billy Donovan reméli, hogy Paul George-ot pozitívan fogadja az OKC közönsége. LeBron James valószínűleg nem játszik ma este, de Kyle Kuzma visszatérhet a Lakersnél. Eric Paschallnak a jobb, Carmelo Anthonynak a bal térdével vannak gondok. Kyrie Irving még mindig nem edzhet ütközésekkel együtt. Gary Payton II közel a Wizardshoz.

A Dallas Mavericks tegnap hajnalban simán verte Luka Doncic nélkül is a Philadelphia Sixerst, a mérkőzés után Kristaps Porzingis és Rick Carlisle vezetőedző pedig a gárda mélységét méltatta. A lett magasember szerint ez az egyik erősségük - rengeteg különböző fegyverük, különböző stílusú játékosuk van, akiket sokszor nem is tudnak használni, annyian vannak, de nagyon profik, mindig készen állnak a bevetésre. A tréner annyit mondott, hogy nagyon mély a csapat, Doncic sérülése pedig olyan szempontból jó, hogy másoknak feljebb kell lépniük, és nekik, edzőknek is változtatniuk kell. Soha nem akarja senki, hogy ne legyen egy Doncica, aki nagyszerű all-around játékos, és minél hamarabb szükségük van rá. Addig azonban, amíg nem játszhat, megvan a tervük, és eddig a játékosok kiválóan végre is hajtják azt.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Luka Doncic többéves szerződést köt a Jordan Branddel, Nick DePaula és Tim MacMahon (mindketten ESPN) pedig azt is hozzátették, hogy a megállapodás 5 évre fog szólni. A hírek szerint egyelőre nem lesz signature cipője Doncicnak, de elérheti, hogy legyen, ha például MVP díjat nyer.

A Boston Celticsnél Tacko Fall bostoni debütálásáról volt már szó tegnap reggel, láthattátok azt is, mekkora ovációval fogadta a hórihorgas centert a Celtics közönsége. Fall a meccs után azt mondta, hogy csak arra koncentrál, hogy fejlődjön, és kihozza magából a maximumot. Nagyon hosszú út van még előtte, rengeteget kell dolgoznia, de tartania kell magát a Celtics által kijelölt úton, és bíznia kell abban, hogy ez a terv működni fog. Fall úgy érzi, hogy hatalmas lehetőségek vannak benne, és nem akar átlagos lenni.

A Los Angeles Clippers sztárja, Paul George ma este visszatér korábbi csapatához, az Oklahoma City Thunderhez. Az OKC vezetőedzője, Billy Donovan azt nyilatkozta Erik Horne-nak (The Athletic), hogy reméli, a közönség pozitívan fogadja majd George-ot, mert nagyon profi volt, egy olyan játékos, akivel jó volt együtt dolgozni. A tréner úgy gondolja, hogy amíg George a csapatnál volt, mindent megtett annak érdekében, hogy minél sikeresebbek legyenek.

Jöjjenek a sérülések. A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James valószínűleg nem játszik ma este, a Denver Nuggets ellen, miután meghúzódtak a mellkasi izmai kedd éjszaka, az Indiana Pacers elleni összecsapáson. Jobb hír az aranysárga-liláknak, hogy Kyle Kuzma valószínűleg visszatér - december 8-a óta nem lépett pályára bokasérülése miatt. A Golden State Warriorsnál Eric Paschall jobb térde sérült meg még a New Orleans Pelicans elleni győzelem során - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a probléma. A Portland TrailBlazersnél Carmelo Anthony a bal térde miatt nem játszhatott ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves ellen. A Brooklyn Netsnél Kyrie Irving továbbra sem edzhet ütközésekkel együtt.

A korábban már említett Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Washington Wizards közel áll Gary Payton II szerződtetéséhez. Fred Katz (The Athletic) hozzátette, hogy a fővárosiaknak senkit nem kell kitenniük a keretből az igazoláshoz, mert kaptak egy Hardship exception kivételt a hosszútávú sérüléseik miatt, lehet egyszerre 16 emberük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus