Hírmorzsák 2019-12-28 (12:30)

Balhé Sacramentóban: Dewayne Dedmon cserét kért, Buddy Hield szerint a szakmai stáb már nem hisz a játékosokban. Zion Williamson az étkezési szokásain is próbál változtatni. Pat Riley nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Dion Waiters újra Heat-mezt öltsön. Chris Silva megkapta a legszebb karácsonyi ajándékot. Úgy tűnik, LeBron James ma este játszani fog. Trae Young legalább egy meccset kihagy (boka). Mike Conley még hetekig nem lesz bevethető (combhajlító). A Knicksnél többen is szeretnék, ha elcserélnék őket még a deadline előtt. Al-Farouq Aminu állapota visszaesett. De'Aaron Foxnak nincs nagy baja, Marvin Bagley-nél ezt egyelőre nem tudni. Új játékos Houstonban.

Kezdjünk újfent a sérülésekkel. Az Atlanta Hawksnál Trae Young egészen biztosan nem játszik ma este, a Chicago Bulls ellen, miután kiment a bokája a Milwaukee Bucks elleni összecsapáson. Young annyit mondott, hogy eléggé fáj a lába, de ez várható is egy ilyen ficamot követően - egyelőre sem ő, sem a klub nem tudja, milyen súlyos a probléma. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Utah Jazz irányítója, Mike Conley további heteket hagy ki bal combhajlító-húzódása miatt. A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James a csapattal utazik Portlandbe, és elvileg játszani fog ma este, a Blazers ellen, legalábbis Charania információi szerint.

Az Orlando Magicnél Al-Farouq Aminu jobb meniscusa még korábban szakadt el, de Steve Clifford vezetőedző bevallása szerint a kiscsatár állapota rosszabbra fordult a csütörtöki edzést követően. Aminunak állítólag azzal is gondja van még, hogy behajlítsa a térdét - nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben a pályán láthatjuk majd. A Sacramento Kingsnél De'Aaron Foxnak a háta fájt a Minnesota Timberwolves elleni ütközet után, de állapota day-to-day, nincs komolyabb baja. Marvin Bagley III ma megy egy lábspecialistához, az ő sérülésének komolyságáról majd ezt követően tudni többet.

Van egy-két cserepletyka is. Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint a New York Knicks több játékosa is azt szeretné, ha elcserélnék a február 6-ai deadline előtt - Marcus Morris neve már felmerült a médiában, mint potenciális távozó. Az előbb említett Shams Charania információi szerint Dewayne Dedmon cserét kér a Kingstől - elég rossz viszonyban van Luke Walton vezetőedzővel, és nem igazán látja egyik fél sem annak az esélyét, hogy a kapcsolatot helyre lehet hozni. Dedmon az előző 10 találkozóból 8-on pályára sem lépett, és Charania úgy tudja, hogy több gárda is ajánlatot tett már érte annak érdekében, hogy még a cserehatáridő lejárta előtt megszerezze.

A Kingsnél vannak gondok: Buddy Hieldet nem igazán küldi pályára Walton az elmúlt meccsek negyedik negyedeiben, amire Hield Jason Jonesnak (The Athletic) azt mondta, hogy szerinte bizalomproblémák vannak az együttesnél - úgy érzi, hogy a szakmai stáb már nem hisz a játékosokban. Hieldnek egyébként az előző edzővel, Dave Joergerrel is voltak gondjai, úgyhogy ez nem újdonság. Rákérdeztek a vajkezű dobóhátvédnél arra is, hogy szerinte kipécézte-e őt a szakmai stáb, amire azt válaszolta, hogy ő ezt soha nem mondta. Ettől függetlenül úgy érzi, hogy a keret jobb játékosai közé tartozik, ott lenne a helye a pályán a végjátékokban, hogy a csapatot győzelemhez tudja segíteni, ezért van a klubnál.

A Houston Rocketsnél újabb igazolás volt: William Howard two-way kontraktust kötött a texasiakkal - a G-Ligában, a Salt Lake City Starsnál játszott eddig idén, ahol 13.1 pontot, 5.4 pattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt 44.3%-os triplamutatóval.

Azt is a már többször említett Shams Charania jelentette, hogy Zion Williamson az étkezési szokásain is próbál változtatni mostani rehabja alatt. Októberben szakadt el a meniscusa, és akkor az a hír járta, hogy a New Orleans Pelicans nem hitt abban, hogy a súlyának köze lehetett a sérüléséhez. Most szeretnék, ha egy kicsit szálkásodna, mielőtt visszatér, de állítólag még nőni is fog, ezzel is számol a Pels.

Arról is Charania írt, hogy forrásai szerint a Miami Heat elnöke, Pat Riley találkozott Dion Waitersszel és James Johnsonnal is, és azt mondta a két játékosnak, hogy szeretnék, ha új lapot nyithatnának a klub és a kosarasok közös fejezetében. Riley a hírek szerint egyáltalán nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Waiters újra Heat-mezt öltsön - mint ismert, a franchise már három eltiltást adott a dobóhátvédnek csak ebben az idényben.

A végére pedig a Heat játékosa, Chris Silva maradt, aki az édesanyját kapta karácsonyi ajándékként. Silva 2012-ben utazott Gabonból az USA-ba azzal a konkrét céllal, hogy NBA játékos akar lenni. Ezt követően összesen egyszer látta a családját, három évvel ezelőtt, most viszont az anyukáját elreptették hozzá Miamibe:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus