Hírmorzsák 2019-12-30 (11:15)

A Clippers érdeklődik Thad Young iránt. Erik Spoelstra szerint a mentális kiegyensúlyozottságot nézve Jimmy Butler a liga egyik legjobbja. Kobe Bryant szlovénül szólt oda Luka Doncicnak. Kyle Lowry szerint igazi profik alkotják a Raptorst, ezért nem érzik meg annyira a sérüléseket. Skal Labissiere 5 meccset kihagy (térd). James Hardennek a lábujjával vannak gondok. Doc Rivers aggódik Pat Beverley csuklósérülése miatt.

Kezdjük a sérülésekkel. A Houston Rocketsnél James Harden nem játszott ma hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen egy lábujjsérülés miatt. Mike D'Antoni vezetőedző azt mondta, hogy tudott volna játszani Harden, ha kellett volna, de jelen körülmények között nem lett volna értelme erőltetni.

A Los Angeles Clippersnél Patrick Beverley csuklója a Uah Jazz elleni mérkőzés harmadik negyedében sérült meg. Doc Rivers azt mondta, hogy nincs ugyan törése Beverley-nek, de nem tudta megfogni a labdát, ami nem jó jel - aggódik, mert fogalma sincs, kell-e kihagynia meccset játékosának, és ha igen, akkor mennyit.

A Portland TrailBlazersnél Skal Labissiere a Los Angeles Lakers ellen sérült meg, a térdével vannak gondok, és mivel az MRI nem mutatott ki egyértelmű eredményt, ezért a magasember nem játszik csapata 5 meccses idegenbeli sorozatán.

A Toronto Raptorsnál is sok a maródi - 104 meccset "veszített" eddig a gárda sérülések miatt, most sem bevethető a Pascal Siakam, Marc Gasol, Norman Powell trió -, a Boston Celticset azonban így is legyőzte a bajnok. Kyle Lowry Tim Bontempsnek (ESPN) elmondta, hogy profi mentalitású játékosaik vannak - nem érdekli őket senkinek a véleménye, hogy hol és milyen állapotban kell pályára lépniük, végzik a dolgukat. A játékmester hozzátette, hogy tavaly megtanulták, hogy az alapszakaszban kiegyensúlyozottnak kell lenni, de április-május-június környékén kell a legjobb formájukat hozniuk, ez is a céljuk.

Van cserepletyka is: Dan Woike (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers érdeklődik Thad Young iránt. A hármas-négyes poszton bevethető kosaras a nyáron írt alá a Chicago Bullshoz 3 évre 41 millió dollárért, de újonc szezonja óta először 10 pont alatt átlagol.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Jimmy Butlert dicsérte a Philadelphia Sixers elleni győzelem után. A tréner kiemelte, hogy Butlernek tökéletesen mindegy, mi történik a találkozó során, esnek-e a dobásai vagy sem, ugyanolyan vezér marad végig. Mindig megtalálja a módját annak, hogy hatással legyen a találkozóra, legyen szó faultok kiharcolásáról, egy labdaszerzésről, védekezésben csak egy sima beleérésről, egy lepattanóról vagy egy elzárás adásáról. Mindent megtesz azért, hogy csapata nyerjen, és sok dolgot a statisztikák nem is jegyeznek ezekből. Spoelstra szerint Butler a liga egyik legjobbja, ha a mentális kiegyensúlyozottságról van szó.

A végére pedig Kobe Bryant és Luka Doncic maradtak - a Los Angeles Lakers ikonja a helyszínen tekintette meg az aranysárga-lilák Dallas Mavericks elleni összecsapását. A mérkőzés egy pontján Doncic egy oldalbedobásnál hátrafordult Kobe-hoz, majd mosolygott. A szlovén szupersztár a mérkőzést követően elmondta, hogy hallotta, hogy valaki szlovénül beszél hozzá, aztán meglátta, hogy Bryant az, és nagyon meglepődött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus