Hírmorzsák 2020-01-01 (21:00)

A Minnesota Karl-Anthony Towns köré akar építkezni. Steve Kerr szerint a liga túlságosan is a támadót segíti. A Pelicans és Zion Williamson is abban reménykednek, hogy az 1/1-es januárban elkezdi az idényt. Al Horford egyelőre nem találja a ritmust a Sixersnél. Reggie Bullock felépült, játszhat. Tim Hardaway Jr. combhajlító-húzódása nem súlyos. A liga lemond a PO végén a főcsoportok eltörléséről?

Tegnap írtunk arról a pletykáról, miszerint Karl-Anthony Towns nem elégedett a Minnesota Timberwolvesnál, a Golden State Warriors pedig szeretné megszerezni a centert. Jon Krawczynski (The Athletic) a Timberwolveshoz és Townshoz közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy közel sincs olyan nagy gond, hosszú vereségsorozatok esetén senki nem örül. Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a gárda továbbra is Towns köré akar építkezni.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Connor Letourneau-nak (San Francisco Chronicles) azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha az NBA irányt váltana. Kerr úgy gondolja, hogy átestek a ló túloldalára, túlságosan is a támadót segítik a jelenlegi szabályok, és azt is jutalmazzák, ha valaki megpróbálja, esetleg sikerül is neki becsapni a játékvezetőket. A tréner azt akarja, hogy a faultok kiharcolásáért meg kelljen dolgozni - ha a támadó megveri az emberét, természetes módon kelljen keresnie a testi kontaktust, ne floppoljon vagy akassza be a kezét. El kell dönteni, hogy olyan faultokat akarnak-e befújni, amiken egyébként egy haveri körben rendezett mérkőzésen kiröhögik az embert.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint Zion Williamson és a New Orleans Pelicans is abban reménykednek, hogy januárban elkezdheti az idény az előző draft 1/1-ese. A New York Knicksnél Reggie Bullock ma este megkezdi a szezont - sérve volt, de felépült, és a Portland TrailBlazers ellen már ott lesz a pályán. A Dallas Mavericksnél Tim Hardaway Jr. a bal combhajlítója miatt day-to-day - nincs komolyabb gondja.

A Philadelphia Sixers új magasemberének, Al Horfordnak eddig egyénileg nem igazán megy - a pontátlaga 2011/12 óta nem volt ilyen alacsony, és pályafutása leggyengébb számait hozza pattanózásban és mezőnyszázalékban is. Maga az érintett Keith Pompeynak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy egyelőre nem megy neki úgy a játék, mint szeretné, nem találja a ritmust új klubjánál. Mindig kell egy kis idő, mire hozzászokik az ember az új együtteséhez, és nem minden klappol azonnal, ahogy azt szeretnék. Ez is egy kihívás, amivel meg kell küzdeni.

A végére pedig a liga maradt, amely lehet, hogy lemond arról, hogy a rájátszásban, az utolsó négy csapatnál eltörölje a konferenciákat. A csapatok az idény közben rendezett kupa miatt elesnek 2-2 hazai mérkőzéstől, ez bevételkiesést jelent, emiatt pedig elég komoly ellenállás van a klubok részéről. A már említett Marc Stein azonban úgy tudja, hogy a rájátszás végén a főcsoportok eltörlése még nagyobb ellenállást váltott ki a tulajokból, így az újságíró úgy gondolja, hogy ezt a tervet végül elveti Adam Silver commish.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus