Hírmorzsák 2019-12-31 (10:15)

LeBron James szeretné megdönteni Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját. Karl-Anthony Towns nem boldog Minnesotában, a Warriors cserélne érte. Dewayne Dedmon nyilvánosan is cserét kért, a liga vizsgálatot indított az ügyben. Anthony Davis szerint a Lakersnek újra meg kellett találnia önmagát - ha védekezésben hozzák magukat, bárkit meg tudnak verni. Továbbra is Giannis Antetokounmpo vezeti a PER-listát. Brandon Ingram és Jaylen Brown lettek a hét játékosai. Marquese Chrisst megbüntette a liga Luka Doncic meglökéséért. Tom Thibodeau továbbra is szeretne edzősködni. Patrick Beverley pár meccset kihagy (csukló).

Három napja írtunk már arról, hogy a hírek szerint Dewayne Dedmon cserét kért a Sacramento Kingstől, tegnap pedig maga a játékos is megerősítette ezt Jason Andersonnak (Sacramento Bee). Dedmon azt mondta, hogy másik csapathoz akar kerülni - nem játszik, úgyhogy olyan együttesnél szeretné folytatni, amely többre értékeli a tudását. A center azt is cáfolta, hogy a játéka miatt került volna ki a rotációból. Szerinte nem ő az egyetlen, akinek nem esnek a dobásai, úgyhogy ha ez is szerepet játszik, az elég érdekes. Másrészt hozzátette, hogy ha a gyengébb periódusaiban nem dobhat rá, akkor mégis hogyan kellene kijönnie a gödörből?

Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a liga vizsgálni fogja Dedmon cserekérelmét - ilyet publikusan elvileg nem szabad tenni, úgyhogy várhatóan büntetést fog kapni.

Van más cserepletyka is: Ethan Strauss (The Athletic) értesülései szerint a Golden State Warriors figyeli Karl-Anthony Towns helyzetét a Minnesota Timberwolvesnál. Bár a centernek 2023/24-ig szerződése van, több vezetőségi tag is úgy fogalmazott a G-League Showcase-en (a legjobb G-Ligások mutathatják meg magukat az NBA csapatoknak), hogy Towns nagyon nem elégedett a Timberwolvesszal. Mint ismert, KAT jó barátságban van D'Angelo Russell-lel, akivel a Minnesota össze is akarta rakni a nyáron. Kérdés, hogy most nem éppen Russell lenne-e az egyik ellenérték Townsért cserébe (várhatóan a Golden State első körös draftjogával együtt).

Szintén a Warriorshoz tartozik, hogy Marquese Chrisst 35.000 dollárra büntette a liga, miután meglökte Luka Doncicot a Dallas Mavericks elleni mérkőzésen, aki ennek következményeképp a földre került. Az NBA a magyarázatában arra hivatkozott, hogy azért ilyen súlyos a büntetés, mert Chrissnek már voltak korábban is hasonló bírságai, visszaesőnek számít. A texasiak szlovén szupersztárját egyébként nem nagyon hatotta meg a mozdulat, fizikális játékként írta le a dolgot.

A jelenleg csapat nélkül álló Tom Thibodeau Frank Isolának (The Athletic) elmondta, hogy természetesen továbbra is szeretne edzősködni, ez soha nem volt kérdés számára. Mióta kitették a Minnesotától, azóta sokat utazgat, próbálja maximálisan kihasználni, hogy nincsenek teljesen beosztva a napjai. Vett egy tengerparti házat, azt renováltatja, és ennek minden részletében szerepet vállalt. Mindemellett a TV-nél is megjelent párszor elemzőként, és találkozott játékosokkal, edzőkkel, vezetőkkel. Olyan dolgokat csinálhatott, amit szeret, például pihenni vagy egy jó könyvet elolvasni.

A PER-listát továbbra is a Giannis Antetokounmpo (33.7), James Harden (32.1), Luka Doncic (31.8) trió vezeti - a Top25-öt ezen a linken megnézhetitek!

A hét játékosai Brandon Ingram és Jaylen Brown lettek nyugaton és keleten. A New Orleans Pelicans 4-0-t hozott a múlt hét során, amely alatt Ingram 25.3 pontot átlagolt 54.2%-os triplamutatóval, emellett volt 7.3 pattanója, 4.5 gólpassza és 2.0 szerzett labdája is mérkőzésenként. A Boston Celtics 2-1-et produkált, Brown pedig 27.0 pontos, 6.7 pattanós és 2.3 gólpasszos statisztikákkal rendelkezett ez idő alatt, miközben 57.9%-kal dobta a hármasokat.

Tegnap délelőtt írtunk arról, hogy Doc Rivers aggódik Patrick Beverley csuklósérülése miatt. Ohm Youngmisuk (ESPN) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers hátvédjének pár mérkőzést biztosan ki kell hagynia.

A Los Angeles Lakers sztárja, Anthony Davis a Dallas Mavericks legyőzése után azt mondta, hogy újra meg kellett találniuk önmagukat - védekezésben rátaláltak a korábbi játékukra, márpedig amikor ez megy, akkor a liga bármelyik csapatát képesek legyőzni. A Dallas elleni sikerben egyébként az volt a pláne az aranysárga-lilák részéről, hogy a liga legjobban támadó alakulatát sikerült 95 ponton, illetve 36%-os mezőnymutatón tartaniuk, miközben 19 eladott labdába hajszolták bele a texasiakat.

A végére pedig a Lakers másik sztárja, LeBron James maradt, aki Tim Reynolds-dzal (Associated Press) beszélgetett - mint ismert, az AP az évtized sportolójának választotta az újság. James úgy fogalmazott, hogy hazudna, ha azt mondaná, hogy nem célja megdönteni Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját. Nem fog elkezdeni számolgatni, hogy ha ennyi ideig ennyit átlagol, akkor mi lesz... Soha nem csinálta ezt pályafutása során, most sem fogja ezt tenni, majd jön, aminek jönnie kell. Lesz, ami lesz, de természetesen ott van a célkeresztben KAJ csúcsa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus