Hírmorzsák 2020-01-04 (09:45)

A Pistons négy csapattal is (Hawks, Celtics, Raptors, Mavs) tárgyal Andre Drummondról. Több gárda is érdeklődik Kyle Kuzma iránt, de a Lakers nem adja. A Golden State nem akarja elpasszolni D'Angelo Russellt, csak egy kiemelkedő ajánlat esetén. Evan Turner és Chandler Parsons a (közel)jövőben nem kap lehetőséget a Hawksnál. A Heat február 22-én vonultatja vissza Dwyane Wade 3-as mezszámát. Fekete karszalagot visel az összes csapat az idény hátralévő részében. Bill Self tagadja, hogy ő váltaná Gregg Popovichot a Spurs kispadján. Larry Nance 1-2 hetet kihagy (térd). RJ Hampton felépült, LaMelo Ball viszont továbbra is járógipszben van - utóbbi 1 hónapos fizetésével segíti az ausztrál bozóttüzek károsultjait. Váltás a Cavs és a Nets játékoskeretében. 

A tegnap este pletykája volt, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint az Atlanta Hawks komoly tárgyalásokat folytat a Detroit Pistonsszal Andre Drummondról. Egyelőre nincs közel a megegyezés, és az autóvárosiak több más együttessel is beszélgetnek a centerről - Vincent Goodwill (Yahoo Sports) értesülései szerint köztük van a Boston Celtics, a Toronto Raptors és a Dallas Mavericks is.

A Hawks érdeklődése nem meglepő, hiszen center poszton akar erősíteni a gárda - korábban már Steven Adamsszel is szóba hozták a klubot. Az más kérdés, hogy mennyi értelme lenne Drummondért cserélni egy, már elveszettnek tűnő szezon közben, mikor az idényt követően szabadügynökként is le lehet majd igazolni. Erre az Atlantának meg is lesz a sapka alatti helye, rengeteg capspace-szel bír majd a gárda a következő off-szezonban, Drummond pedig jó eséllyel nem fogja lehívni 28 millió dolláros játékosopcióját, így oda mehet, ahova akar.

Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint az Atlanta a jövőben ültetni fogja Evan Turnert és Chandler Parsonst is, hogy a fiatalok minél több lehetőséghez juthassanak. Turner 18 mérkőzésen 12.8 percet átlagolt eddig, míg Parsons összesen 5 találkozón kapott esélyt a bizonyításra - sok plusz hely tehát nem szabadul fel De'Andre Hunter és Cam Reddish számára.

Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy több csapat is érdeklődik Kyle Kuzma iránt, hátha mozdítható. A Los Angeles Lakers azonban nem akarja elcserélni, mert a jövő együttesének fontos részeként tekint Kuzmára.

Szintén Shams Charania jelentette, hogy a Golden State Warriors már tárgyalt Glenn Robinson III és Alec Burks cseréjéről - utóbbiról volt már szó korábban is. Charania azt is hozzátette, hogy úgy tudja, a San Francisco-i együttes nem akarja elpasszolni D'Angelo Russellt, csak egy olyan ajánlat esetén, amitől még ők maguk is dobnak egy hátast. A hírek szerint a Warriors továbbra is szeretné megnézni, hogy Russell mit tud kihozni magából Steph Curry, Klay Thompson és Draymond Green mellett - már akkor, ha mindhárom érintett egészséges.

Voltak konkrét lépések is. A Cleveland Cavaliersnél Tyler Cook rendes szerződést kapott eddigi two-way kontraktusa helyett - 15 mérkőzést játszott a G-Ligában, 6-ot a nagyoknál, de ennyi idő is elég volt arra, hogy meggyőzze a szakmai stábot és a vezetőséget. A Brooklyn Nets kitette keretéből a two-way papírral bíró Henry Ellensont, valamint David Nwabát, és 10 napos megállapodást kötött a G-Ligából Justin Andersonnal. Nwabának elszakadt az Achillese, idén már nem játszik, Anderson pedig 21.2 pontot és 6.9 pattanót átlagolt a Raptors 905-nél - Ellenson helyére hátvédet keres a Brooklyn.

Vannak sérülések is, igaz, nem közvetlenül csak az NBA-ben. A Cavsnél Larry Nance Jr. 1-2 hetet kihagy, mert fáj a bal térde. Az ausztrál ligában két ígéretes, a 2020-as drafton bőven a lotterybe várt játékos is kiesett egy hónappal ezelőtt. RJ Hampton csípősérülése a múlté, zöld utat kapott az orvosoktól, teljes értékű edzésmunkát végezhet. LaMelo Ball azonban továbbra is járógipszet visel, nem tudni, mikor térhet vissza - neki is egy hónapos kihagyást mondtak eredetileg, de még két hétig nem is terhelheti a lábát. Hampton a 7., Ball az első az ESPN mock draftján.

Szintén LaMelo Ballhoz kapcsolható, hogy 1 hónapos fizetését felajánlotta az ausztrál bozóttüzek áldozatainak megsegítésére. Ball azt nyilatkozta, hogy szomorú látni az eseményeket - az emberek elveszítették az otthonaikat és mindenüket, ami volt. A szülei arra tanították, hogy ott segítsen, ahol tud, ő pedig most így tudja támogatni az érintetteket.

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) hozta a hírt, hogy a Miami Heat február 22-én, a Cleveland ellen akarja visszavonultatni Dwyane Wade 3-as mezszámát. A hírek szerint a meccs alatti ünnepség visszafogott lesz, de a találkozó után egy nagyobb bulit csapnak a franchise legendájának tiszteletére. Wade lesz az ötödik Heat-játékos, akinek visszavonultatják a mezszámát Alonzo Mourning, Shaquille O'Neal, Chris Bosh és Tim Hardaway után.

A Kansas Egyetem vezetőedzője, Bill Self Gary Bedore-nak (Kansas City Star) nyilvánosan tagadta, hogy ő váltaná Gregg Popovichot a San Antonio Spurs kispadján. Self elmondta, hogy nagyon jól ismeri a Spurs GM-jét, RC Bufordot, jóban is vannak, de soha nem beszéltek erről egyetlen szó erejéig sem. Azt is hozzátette, hogy szerinte ez tiszteletlenség a Spurs felé, hiszen minden idők egyik, ha nem a legjobb kosárlabda edzője dolgozik jelenleg náluk. Abszolút nincs semmi alapja ennek a pletykának. Az újságírók sokszor minél nagyobbat mondanak, annál jobban elhiszik, amit írnak, de Self szerint minden alapot nélkülöz ez a kacsa.

A végére pedig egy szép gesztus. Mint arról írtunk már, január 1-jén, 77 esztendős korában elhunyt a liga egyik nagy alakja, az előző commish, David Stern. A komisszárra emlékezvén mind a 30 csapat fekete szalagot visel majd a mezén az idény hátralévő részében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus