Hírmorzsák 2020-01-05 (09:45)

Kevin Love Koby Altmannal ordítozott, a pályán is volt egy érdekes megmozdulása, majd instagramon cáfolt. Rick Carlisle szerint Luka Doncicot ütik-vágják az ellenfelek, ami nem sok jóra vezet. A Sixers jó kinti dobót keres, aki a játékszervezésben is tud segíteni. Kyrie Irving kortizonlöketet kapott, hogy ne most kelljen megműteni - nem zárta ki, hogy a nyáron kés alá fekszik. Frank Kaminsky legalább 4 hétre kiesett egy fáradásos törés miatt (térd). Gerald Green megpróbál visszatérni az idei PO-ra. Új játékos a Hawksnál.

Shams Charania és Joe Vardon (The Athletic) jelentették, hogy Kevin Love ordítozott a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni összecsapást megelőző bemelegítés után, méghozzá Koby Altman GM-mel. A hírek szerint a magasembernek nem tetszett a Cleveland Cavaliers jelenlegi helyzete - nemrég büntette már őt a csapat 1000 dollárra, mert a kispadon tudtára adta mindenkinek, hogy milyen önzően játszanak egyesek az első ötösben. Állítólag az előző idény végén is összezörrent Love és Altman - a szakvezető büntetéssel fenyegette a játékost, mire Love megmondta, hogy "nyugodtan, van elég pénzem".

A mérkőzés után Love instagramon jelezte, hogy sok olyan dolog kerül az internetre, aminek nincs igazságtartalma, de megtanulta, hogy olyan világban élünk, ahol a vádakra jobban emlékeznek, mint a cáfolatra. Hagyni kell, hogy hogyan képet fessenek le róla, amilyet szeretnének - a tény az, hogy imádja a csapattársait. Ettől függetlenül az OKC elleni találkozón is volt egy ilyen passza, ami legalábbis felveti annak a kérdését, hogy van a pletykában valami.

Úgy tűnik, hogy Love-nak kitelt az ideje a Cavsnél, de persze nem csak az ohióiaknál lehet változás a deadline előtt. Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Philadelphia Sixers olyan kinti dobót keres, aki a játékszervezésben is tud segíteni az együttesnek. A Philly zsinórban négy mérkőzést bukott el, legutóbb 6/27-tel dobta a triplát a Houston Rockets ellen, Joel Embiid pedig panaszkodik a spacing miatt. A center azt mondta, hogy ha megkapja a labdát, folyamatosan duplázzák, így nehezen tud passzolni vagy pontot dobni. Tobias Harris annyit tett hozzá, hogy szerinte többet kell mozogniuk támadásban, hogy az egyes játékosok erényei jobban összecsiszolódjanak.

Tegnap láthattátok, hogy a Washington Wizards irányítóját, Isaiah Thomast gyorsan kiszórták a játékvezetők. A liga kiosztott egy 25.000 dolláros büntetést Thomasnak, mivel fizikai kontaktust kezdeményezett a sporival. Scott Brooks vezetőedző azt mondta még a mérkőzést követően, hogy harcoltak a labdáért, aztán ahonnan ő nézte, úgy tűnt, hogy Thomas elvesztette az egyensúlyát. Persze a játékvezető jobb szögben állt, máshogy látta, és mivel vissza is nézték, reméli, hogy a helyes döntést hozták meg.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving először beszélt a sajtó képviselőivel, mióta november közepén megsérült a válla. Irving elmondta, hogy ultimátumot kapott: vagy megműtik a vállát, vagy kap egy kortizonlöketet - utóbbit december 24-én adták be neki, hogy megpróbálja elodázni vagy teljesen elkerülni a sebészi beavatkozást. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a megfelelő mennyiségű rehabbal, edzéssel és pihenéssel minél hamarabb és minél jobb állapotban tudjon visszatérni a szezonban, aztán utána majd meglátja, hogy mi a megoldás hosszútávon - nagyon is elképzelhető, hogy a nyáron kés alá fekszik.

A Phoenix Sunsnál Frank Kaminsky jobb térdében van egy fáradásos törés, ezért határozatlan ideig nem játszik. Annyi biztos, hogy a magasember 4 hétig nem léphet pályára - utána fogják vizsgálni, hogy kosarazhat-e vagy sem.

A Rocketsnél Gerald Green azt nyilatkozta, hogy nem próbálja meg túlságosan felgyorsítani a rehabját, de reményei szerint az idény végére, talán a PO-ra teljesen fel tud épülni - mint ismert, eltört a bal lábfeje, és minimum féléves kihagyást jósoltak neki az orvosok. Nem akar senkit sem áltatni, pláne nem akarja elkapkodni a visszatérést, de van egy egyéni célja. Ha eléri ezt, az nagyszerű, ha nem, az sem jelenti a világ végét - a lényeg az, hogy egészséges legyen.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlise nem szeretné megvárni, míg Luka Doncicnak is lesz valami súlyos sérülése - a tréner azt mondta a korábban már említett Tim MacMahonnak, hogy szlovén játékosát fizikailag rendesen megdolgozzák, ütik-vágják minden mérkőzésen. Bár eddig jól bírja és tűri Doncic ezeket, de ez nem jó, és minden egyes találkozón ugyanaz megy. Folyamatosan figyelmeztetniük kell a játékvezetőket erre, mert a csapatok nagyon agresszíven védekeznek Doncic ellen, a bírók pedig úgyis csak egy bizonyos mennyiségű faultot fújnak be. Így is tudniuk kell játszani, és agresszív csapatuk is van, de a Doncic elleni viselkedés nem megfelelő Carlisle szerint.

A végére pedig az Atlanta Hawks maradt, amely 10 napos szerződést adott Paul Watsonnak - ő eddig a Raptors 905 G-Ligás csapatában játszott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus