Hírmorzsák 2020-01-09 (10:30)

Victor Oladipo január 29-én elkezdi a szezont. Megint balhé van a Cavsnél, ezúttal John Beilein vezetőedző nem találta a szavakat. A Lakers kereste meg a Kingst Kyle Kuzmával kapcsolatban. A Knicks kezdőjátékost keres rövid- és hosszútávra is. Davis Bertans iránt a Hawks és négy bajnokesélyes gárda is érdeklődik. Anthony Davis nem akar indulni a zsákolóversenyen. Rudy Gobert faultolta Brandon Ingramet az L2M Report alapján. Zion Williamson maradni akart a Duke Egyetemen. Steve Kerrt és Bobby Portist is megbüntette a liga - utóbbi elnézést kért KCP-től. David Fizdale büszke rá, hogy elmondhatja, a Knicks vezetőedzője volt. Al-Farouq Aminu legalább 12, Skal Labissiere minimum 4 hetet kihagy.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliersnél megint feszültség van: John Beilein vezetőedzőnek elnézést kellett kérnie, mert azt mondta az egyik videózás során, hogy végre nem úgy játszanak játékosai, mint a "bűnözők". Beilein azt mondta, hogy a "thugs" helyett a "slugs" szót akarta használni - a meztelencsigával arra akart utalni, hogy végre nem lassított felvételben mozognak, most jóval keményebben játszanak, mint a korábbiak során. Észre sem vette egyébként a rossz szóhasználatot, főleg mivel dicséretnek szánta mondandóját. Utána szóltak neki a szakmai stáb tagjai, és Koby Altman GM is tudomást szerzett az esetről - most vizsgálja a részleteket, hogy pontosan mi történt.

Több cserepletyka is napvilát látott. Egyrészt Tania Ganguli (Los Angeles Times) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers GM-je, Rob Pelinka kereste meg a Sacramento Kingst azért, hogy érdekli-e Vlade Divacékat Kyle Kuzma - korábban arról volt szó, hogy a Kings érdeklődik Kuzma iránt. Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a New York Knicks olyan kezdő játékost keres, aki rövid- és hosszútávon is segíteni tud a gárdának - nem akarnak megint egy részleges újjáépülésbe kezdeni. Begley forrásai szerint a Knicksnek tetszik Marcus Morris teljesítménye, és a klub hosszútávra is megtartaná a kiscsatárt. A Washington Wizards vajkezű magasembere, Davis Bertans kelendő - a jelenleg sérült kosaras iránt az Atlanta Hawks, a Boston Celtics, a Denver Nuggets, a Lakers és a Philadelphia 76ers is érdeklődik.

Jöjjenek a sérülések, visszatérések. Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo Shams Charaniának (Yahoo Sports) elárulta, hogy január 29-én, a Chicago Bulls ellen akarja elkezdeni a szezont - egy éve, január 23-án szakadt el a jobb térdszalagja, azóta végzi a rehabját, és úgy tűnik, hamarosan a pályán láthatjuk. A Portland TrailBlazers magasembere, Skal Labissiere bal térdének az ízületi porca sérült meg még december végén - legalább négy hetet kihagy. Az Orlando Magicnél Al-Farouq Aminu minimum 12 hétig harcképtelen lesz, miután egy műtéttel rendbe hozták a meniscusát a jobb térdében. Arról tegnap este volt szó, hogy Anthony Davis sérülése nem komoly - a Lakersszel utazhat a csapat idegenbeli túrájára.

Ha már Davis: a harmadik legtöbb zsákolása van idén (99) Giannis Antetokounmpo (118) és Rudy Gobert (102) után, így rákérdeztek nála, hogy nem akar-e elindulni az idei All-Star gála tömőversenyén. Davis egyértelmű nemmel válaszolt, csak meccs közben zsákol - látta, mit csinált anno Dwight Howard vagy éppen Zach LaVine, ő képtelen ezekre a mozdulatokra.

Szóba került Gobert, folytassuk vele: két napja láthattátok, hogy a Utah Jazz centere faultgyanús körülmények között állította meg a New Orleans Pelicans elleni találkozó végén Brandon Ingramet. Az L2M Report alapján Gobert szabálytalankodott Ingrammel szemben - igaz, ezzel a Pels sokra nem megy már utólag.

A New Orleans 1/1-ese, Zion Williamson JJ Redick Podcastjében elmondta, hogy komolyan gondolkodott azon, hogy visszamegy még egy évre az egyetemre, annyira élvezte a Duke-on töltött időt. Williamson hozzátette, hogy senki nem hisz neki, mindenki úgy van vele, hogy ezt csak mondja, pedig tényleg így volt. A pénzről annyit mondott, hogy az csak pénz - ő nem a pénz miatt kosarazik, hanem mert élvezi a játékot. Mike Krzyzewski vezetőedző nem akarta neki megengedni, hogy visszamenjen a Duke-ra, mert azt akarta, hogy a családja számára a legjobbat cselekedje. A csapattársai is úgy érezték, hogy túl sokat kockáztatna. Az édesanyja azt mondta, hogy bárhogyan dönt, támogatni fogja, ezért maradni akart a Duke-on. Utána azonban az anyukája és a nevelőapja azt mondták neki, hogy túl keményen dolgozott ezért a pillanatért, hogy veszni hagyja - ekkor döntötte el, hogy mégis jelentkezik a draftra.

A liga 25.000 dollárra büntette a Golden State Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt, amiért verbálisan inzultálta a játékvezetőket a Sacramento Kings elleni meccs második negyedében - ki is állították. Szintén 25.000 dolláros bírságot kapott a Knicks magasembere, Bobby Portis, aki Flagrant 2-t kapott a Los Angeles Lakers ellen, amikor Kentavious Caldwell-Pope zsákolási kísérleténél odavert egy hatalmasat KCP fejére. Meccsről nem tiltották el Portist, aki a mérkőzést követően twitteren elnézést kért Caldwell-Pope-tól. Elmondása szerint tényleg a labdára akart menni, nem akart sérülést okozni - csak egyféleképp tud játszani, úgy, ha 100%-ot ad ki magából.

A Knicks előző trénere, David Fizdale az ESPN Golic and Wingo műsorában azt mondta a kirúgásáról, hogy ilyen ez a munka, vállalta a kockázatot. Nagyon tiszteli a Knicksnél dolgozókat, hiányoznak neki - rengeget tanult a csapatnál töltött időszakban, és nagyon hálás azért, hogy elmondhatja, a New York Knicks vezetőedzője volt. Fizdale azzal zárta gondolatait, hogy szerinte csak idő kérdése, mire a New York újra élcsapat lesz - jó irányba halad a franchise.

A végére pedig az igazolások maradtak. A Miami Heat kitette keretéből Daryl Macont, és a helyére two-way szerződéssel leigazolta Gabe Vincentet - utóbbi idén a G-Ligában 20 meccsen 23.4 pontot átlagolt 42.1%-os triplázással. Úgy tűnik, Miles Plumlee végleg kikopott a ligából: az idény hátralévő részére aláírt az ausztrál Perth Wildcatshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus