Hírmorzsák 2020-01-12 (20:00)

A Lakers bárkit elcserél LeBron Jamesen és Anthony Davisen kívül a bajnoki cím reményében. Donovan Mitchell nem játszik ma este. Denzel Valentine elégedetlen, a Bulls cserélné a deadline előtt. Michael Malone reméli, hogy ezt az idényt a jelenlegi kerettel csinálja végig a Nuggets. Danny Ainge akkor cserél, ha azzal javul a csapat. Brad Stevens szerint Jayson Tatum folyamatosan fejlődni fog a jövőben. Giannis Antetokounmpo úgy érzi, a Bucks továbbra is vadász, nem vad. Zion Williamson perclimittel fog visszatérni. James Harden a pozitív mellett negatív statisztikát is felállított a Minny ellen. Rick Carlisle megérti, hogy Luka Doncic ideges volt a Lakers ellen. Lloyd Pierce szerint Trae Young All-Star. Változás a Wizards keretében.

Tania Ganguli (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Lakers GM-je, Rob Pelinka bárkit hajlandó elcserélni a jelenlegi keretből LeBron Jamest és Anthony Davist leszámítva, ha ezzel közelebb kerülnek az aranysárga-lilák az idei bajnoki cím megnyeréséhez.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) úgy tudja, hogy a Chicago Bulls elpasszolná Denzel Valentine-t a februári cserehatáridő előtt. Valentine az újságírónak elmondta, hogy többé nem akarja azt tettetni, hogy elégedett a Bullsnál, sokkal több játéklehetőséget szeretne - jelenleg a rotációban sincs, a nyáron pedig korlátozott szabadügynök lesz. Az érintett azt nyilatkozta, hogy játszani akar, pályán akar lenni, hogy hasznos lehessen, segíteni tudja a csapatot a győzelmek megszerzésében. Azt nem mondta meg neki az edző, hogy miért nem játszik - úgy néz ki, Jim Boylen úgy érzi, ez a helyes lépés. Azt is hozzátette, hogy ez a mindennapjaira nincs hatással, mivel nem az ő kezében van a döntés.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Harrison Winddel (DNVR) beszélgett, akinek elmondta, hogy reményei szerint megtartják a jelenlegi keretet, és nem lesznek változások a deadline előtt. Malone elmondása szerint tudja, mire képes ez az állomány - nagyon megnyugtató az, hogy ha esetleg van néhány sérülés, akkor tapasztalt, PO-ban már megforduló embereket tud bevetni a kispadról. Azt is hozzátette, hogy ismeri a liga üzleti oldalát is, és tudja, hogy mindenki a pályán szeretne lenni. Hatan vannak lejáró szerződésen, ami nagyon megnehezíti a dolgukat, de nem is lehetne büszkébb azért, ahogyan ezt a helyzetet eddig kezelték.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy semmiféle kényszert nem érez arra, hogy rövidtávra szóló cseréket kössön - nem fog fiatalokat feladni csak azért, hogy tapasztaltabb kosarast szerezzen helyettük. Ettől függetlenül persze mennek a tárgyalások, ahogy minden évben, de tetszik neki a jelenlegi keret minden játékosa - szerinte mindegyikük előtt fényes jövő áll. Adódhat persze olyan is, hogy változtatni kell azért, mert más jobban illene a keretbe, de egy cserével nagyon meg lehet bontani az egységet. Ezek a srácok együtt küzdenek, együtt harcolnak, kedvelik egymást, és ismerik a rendszert. Csak azért nem változtat, hogy változtasson - akkor cserél, ha ezzel javul is a csapat, mindig ez a cél.

A Celtics vezetőedzője, Brad Stevens Jayson Tatumról beszélt a New Orleans Pelicans elleni összecsapást követően - a fiatal játékos 41 pontos karriercsúcsot dobott. Stevens szerint nagyon agresszíven kezdték a találkozót támadásban, szerinte ez volt a kulcs, Tatum pedig a megfelelő döntéseket hozta amellett, hogy nagyon ment neki a dobás. A tréner úgy gondolja, hogy Tatum folyamatosan fejlődik a gyűrű közeli befejezésekben - az összecsapás elején több ilyenre is volt példa, és a hozzáállása is nagyszerű volt. Sokat segít a 40 pontos meccsek elérésében, ha az illető néhány ziccerrel kezdi a mérkőzést, ez történt ebben az esetben is - ilyenkor sokkal nagyobbnak tűnik utána a gyűrű, könnyebben esnek a triplák is. Épp ezért sokat beszélnek a gyűrű közeli befejezésekről - nagyszerű éve van Tatumnak, de még sokat fog fejlődni Stevens szerint.

A Milwaukee Bucks vezeti a ligát, a wisconsiniak a Portland TrailBlazers otthonában is nyerni tudtak, Giannis Antetokounmpo pedig azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy még mindig a vadász szerepét töltik be. A görög szerint természetesen mindenki a lehető legkeményebben játszik ellenük, ettől függetlenül vadász mentalitással kell pályára lépnük - ezt is teszik, ennek köszönhetően tudtak 41 meccsből 35-öt megnyerni eddig.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry Andrew Lopeznek (ESPN) Zion Williamsonról beszélt. Gentry szerint az 1/1-es folyamatosan egyre jobb állapotban van, edz, 5-5 ellen készül, úgyhogy most már azt próbálják felmérni, hogy mikor lenne a legmegfelelőbb Williamson bemutatkozása. Azt is elmondta, hogy eleinte komoly perclimiten lesz Zion - nem fogják rögtön 30 perceztetni tehát, de ezt eddig is lehetett tudni, amilyen óvatosan kezelik a térdsérülését.

Ahogyan azt ma délelőtt már láthattátok, a Houston Rockets egykori MVP-je, James Harden a Minnesota Timberwolves ellen elérte a 20.000 pontot, volt azonban negatív oldala is az estéjének: 11 eladott labdája volt az első félidőben - az ESPN Stats & Information alapján több, mint bárkinek az elmúlt 20 év során egy félidő alatt.

Arról tegnap délelőtt láthattatok már egy videót, hogy a Dallas Mavericks szupersztárja, Luka Doncic megtépte magán a mezt, annyira frusztrált volt a Lakers elleni vereség során. Rick Carlisle vezetőedző azt mondta a találkozót követően, hogy Doncic mindig nyerni akar, ez a mozdulatsor is erről szólt, úgyhogy teljesen megértette. Azt is elmondta a tréner, hogy sok mindenen ment keresztül idén Doncic: voltak fantasztikus meccsei, máskor az ellenfelek rendkívül fizikálisak voltak ellene. Meg kell tanulnia, hogyan kezelje mindezt, és ez nem egyszerű feladat. 20 évesen ő elsőéves volt a Maine egyetemen, és az is sokkolta, Doncic viszont már a második évét tölti a ligában, és kezdő lesz az All-Star gálán. El kell fogadni, hogy a szlovén még mindig fiatal - korát meghazudtolóan érett a pályán, ha döntést kell hozni, de most nehéz sorozatban vannak, így mindenkinek kordában kell tartani az érzelmeit.

Az Atlanta Hawks trénere, Lloyd Pierce fiatal sztárját, Trae Youngot dicsérte Sarah K. Spencernek (Atlanta Journal-Constitution) a Washington Wizards elleni összecsapás előtt. Pierce szerint Young All-Star játékos, de azt is hozzátette, hogy edzőként nagyon nehéz olyas valakire szavazni, aki olyan mérlegű együttesben játszik, mint az Atlanta. Ettől függetlenül nagyon nehéz nem Youngra voksolni az AS-gálára - senkit nem akar megsérteni a keleti konferenciában, de szerinte senki nincs a főcsoportban, aki jobban játszik jelenleg Youngnál. Nagyon szeretnék, ha a csapat abban a helyzetben lenne, hogy segíthetne az irányítónak eljutni az All-Star főmérkőzésére, főleg mivel ez a klubnak is segítene. Nagyon büszkék, és azt akarják, hogy Young már idén All-Star legyen.

A Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell egy betegség miatt nem játszik ma este, a Washington ellen.

A végére szintén a Wizards maradt, amely Candace Buckner (Washington Post) forrásai szerint kiteszi keretéből CJ Milest, Anzejs Pasecniks two-way szerződéséből rendes kontraktust csinál, Johnathan Williamst pedig újraszerződteti egy two-way papírral.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus