Hírmorzsák 2020-01-16 (10:30)

Kyrie Irving szerint egyértelmű, hogy a Netsnek szüksége van még 1-2 játékosra, hogy a következő szintre tudjon lépni. Vince Carter kijelentette, hogy nem indul az All-Star gála zsákolóversenyén. Trae Young szerint majd a pályafutásuk végén lehet arról beszélgetni, hogy ki nyerte a Mavs-Hawks (Young-Doncic) cserét. Van olyan GM, aki júniusban is Ja Morantet vitte volna az 1/1-gyel. Gersson Rosas Karl-Anthony Townsról és a Timberwolvesról beszélt. Towns ezen a héten visszatér. Sérülések: Gafford (2-4 hét, hüvelykujj), Porzingis (térd), Jamal Murray (boka), Parsons (agyrázkódás). Rostermozgások: Warriors, Nets, Hornets.

Kezdjünk sérülésekkel. A Chicago Bulls újonc magasembere, Daniel Gafford 2-4 hetet kihagy, miután kiment a hüvelykujja a Washington Wizards ellen - pont rosszkor, mivel kezdő volt a szintén sérült Wendell Carter Jr. helyén. A Dallas Mavericksnél Kristaps Porzingis mégsem tudott visszatérni térdsérüléséből ma hajnalban - eredetileg ez volt a terv, de még várnak a lett pályára küldésével. A Denver Nuggetsnél nagy lehetett a riadalom, miután Jamal Murray ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen ráesett Terry Rozier lábára utóbbi tripladobásánál, és kiment a bal bokája. Le kellett segíteni a pályáról - a röntgen negatív lett, törése tehát nincs, de Michael Malone vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem tudják, mennyi időt kell kihagynia a hátvédnek.

A Minnesota Timberwolvesnál Karl-Anthony Towns zsinórban 14. találkozóját hagyta ki, de ezúttal nem a térde, hanem egy betegség miatt. Ryan Saunders vezetőedző elmondása szerint a sztár ezen a héten visszatér. A tréner azt is hozzátette, hogy Towns térde nem úgy reagált a kezelésekre, ahogy azt várták, márpedig nekik a játékosok egészséges a legfontosabb. Most már majdnem minden rendben, úgyhogy reális elképzelés, hogy Towns ezen a héten visszatér. Az Atlanta Hawks veterán kiscsatára, Chandler Parsons autóbalesetet szenvedett, és végig kell mennie a liga agyrákózás protokollján. Egyelőre annyi biztos, hogy nem utazik a csapattal a pénteki, San Antonio Spurs elleni összecsapásra.

Ha már a Hawks, akkor itt lehet megemlíteni két hírt is velük kapcsolatban. Megint felmerült a 2018-as drafton húzott csere, amelyben lemondott a klub Luka Doncicról. Trae Young azt mondta erről Michael Scottónak (Bleacher Report), hogy a szlovén egy olyan együttesben játszik, amelynek több veterán játékosa van, és inkább win now módban van, mint a Hawks. Az Atlantának is a győzelem a célja, de nagyon fontos a játékosok fejlesztése, és az egyik legfiatalabb kerettel bírnak. Két teljesen különböző helyzetben vannak, úgyhogy nehéz megítélni, ki nyerte azt a cserét. Ő személy szerint nem sokat foglalkozik ezzel, csak a saját játékára és arra figyel, hogy hogyan segíteni az együttest. Pályafutásuk végén majd lehet beszélgetni arról, hogy ki járt jobban, de most nem törődik ezzel. Young azt is hozzátette, hogy bajnoki címeket akar nyerni a Hawksszal, mert a város és a szurkolók is megérdemlik. Azt is hozzátette, hogy ha ez sikerülne, az nagy dolog lenne az életében.

Az Atlanta és a liga legidősebb játékosa, az utolsó idényében járó Vince Carter a Winging It podcastben megkapta a kérdést, hogy indulna-e az idei All-Star gála zsákolóversenyén. Carter teljesen egyértelműen kijelentette, hogy esély sincs rá. Számára nagyon fontos a szezon második fele, mert ez lesz karrierje lezárása. Csak erre koncentrál, és azt szeretné, ha elég kakaó lenne benne, mert mindent ki akar adni magából.

Térjünk vissza a Minnesotához: a franchise elnöke, Gersson Rosas adott hosszabb interjút Chris Hine-nak (Star Tribune), amiben szó volt az előbb említett Karl-Anthony Towns szerepéről - mint ismert, felröppentek olyan pletykák, miszerint a center elégedetlen. Rosas azt nyilatkozta, hogy csak arra van befolyásuk, amit a klubon belül tesznek - mindent megtettek azért, hogy KAT a lehető legjobb játékos és ember legyen, és tudja, hogy a center ezt nagyra értékeli. A szakvezető szerint a tényeket kell nézni. A sérüléséig Towns élete formájában játszott. Folyamatosan kihívások elé állítják, hogy minél jobb kosaras és vezér legyen. Köré építkeznek, így ő is ki tudja hozni magából a maximumot, és az együttes is a lehető legjobb lehet. A tulajdonosi kör mindent megad számukra, hogy sikeresek legyenek, és mióta a klubnál van, mindent megtesznek azért minden lehetséges módon, hogy jó, elit játékosokat tudjanak szerezni. Lesznek problémáik, de úgy érzi, hogy mindenki elkötelezett a csapat és a sikerek felé. Mindig lesznek megalapozatlan és bizonyítékok nélküli pletykák, de nem hagyják, hogy ez megzavarja a klubot abban, hogy elérje célját: egy bajnoki címet szerző együttes felépítését.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving a Philadelphia Sixers elleni ma hajnali vereség után elmondta, hogy teljesen egyértelmű: 1-2 emberrel erősíteniük kell a nyár folyamán annak érdekében, hogy a következő szintre tudjanak lépni. Mindent megtesznek a jelenlegi állománnyal a minél jobb eredmények elérése érdekében, ez a csapat dolga, a keret kialakítása pedig majd a nyár és a vezetőség feladata lesz. Erre szerződtek a nyáron, tudták, mit vállalnak. Összességében nézve jó a keret, a fiatalok szépen kiegészítik a vezéreket, de 1-2 puzzledarabra még szükségük van mellé, Kevin Durant, Garrett Temple, Spencer Dinwiddie, Caris LeVert és DeAndre Jordan mellé.

Vincent Goodwill (Yahoo Sports) több GM-et is megkérdezett arról, elvinnék-e most Zion Williamsont a 2019-es draft 1/1-es pickjével. Az egyik, nyugati konferenciában dolgozó GM azt mondta, hogy ő már júniusban sem Williamsont választotta volna, hanem Ja Morantet, vagy hátracserélt volna, hogy minél több picket begyűjtsön. Két, keleti konferenciában dolgozó vezető azért így is azt mondta, hogy még mindig Ziont vinné.

A végére pedig az igazolások maradtak. A Golden State Warriors 3 éves szerződést kötött Damion Lee-vel - eddig two-way kontraktusa volt, és 2020/21-es pénze részlegesen garantált. Bobby Marks (ESPN) adatai szerint a Warriors alig valamivel kevesebb, mint 395.000 dollárral van a hard cap alatt, és van még egy rosterhelye. A Nets kitette keretéből a 10 napos szerződésen lévő Justin Andersont, ugyanilyen megállapodást kötött Timothe Luwawu-Cabarrot-val, Jeremiah Martinnak pedig two-way papírt adott. A Hornets two-way szerződéssel jutalmazta Ray Spaldingot - idén a G-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél 15.5 pont, 8.5 pattanó és 2.0 gólpassz voltak a számai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus