Hírmorzsák 2020-01-22 (10:45)

Zion Williamson nagyon izgul első NBA meccse előtt - megtanult máshogy leérkezni a földre. Jrue Holiday szerint Williamson megállíthatatlan lesz a gyűrű közelében. A Pelicans az összes cseretárgyalásából kihátrált, a csapat célja a PO. Dwight Powell valószínűleg Achilles-szakadást szenvedett. Jabari Parker még két hetet kihagy. Giannis Antetokounmpo szerint nincs olyan csapat az NBA-ben, amelyet ne tudna legyőzni a Bucks. Giannis vezeti a PER-listát. Esély sincs rá, hogy Chris Paul ne hívja le 2021/22-es játékosopcióját. Delonte West egyre mélyebben.

Zion Williamson ma este bemutatkozik az NBA-ben, tegnap kérdezte őt erről Andrew Lopez (ESPN). A New Orleans Pelicans 1/1-ese elmondta, hogy fogalma sincs arról, fog-e egyáltalán aludni éjszaka, annyira izgatott, hiszen jön az első meccse a ligában. Azt is hozzátette, hogy megtanult másképp leérkezni az ugrásai után - nem nyújtott lábakkal, így az erőhatások nem teljes mértékben a lábait érik. Elmondása szerint nehezebb ezt szóban részletezni, egy videón jobban látszik az, hogyan változtatott annak érdekében, hogy kevésbé legyen sérülékeny a térdműtétjét követően. Azt is hozzátette Williamson, hogy sokszor volt olyan a rehabja alatt, hogy bele akart ütni a falba vagy rúgni egy székbe - nagyon idegesítő volt, hogy nem mozogthatott olyan atletikusan, ahogy szeretett volna, de átvészelte ezt az időszakot.

Jrue Holiday annyit tett ehhez hozzá, hogy nem azt várják Ziontól, hogy megmentse a franchise-t - az energiájára, a lepattanózására és a robbanékonyságára lesz szükségük. Holiday úgy gondolja, hogy támadásban nagy fegyver lesz Williamson, mert nem nagyon fogja senki megállítani a gyűrű közelében. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Pelicans kihátrált az összes cseretárgyalásából - arra koncentrál a klub, hogy bejusson a PO-ba. A New Orleans mindössze 3.5 meccsen van a nyugati nyolcadik hely mögött, és a legjobb sorsolása van a szezon hátralévő részére, így nem is csoda, hogy a csapat még nem mondott le a rájátszásról.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, amit ti is láthattatok már: a Dallas Mavericks magasembere, Dwight Powell valószínűleg Achilles-szakadást szenvedett a Los Angeles Clippers elleni mérkőzésen. Az Atlanta Hawksnál Jabari Parker két hetet még egészen biztosan kihagy - rehabja következő fázisába léphetett, de ez még nem azt jelenti, hogy a pályán is láthatjuk.

A PER-listát a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo vezeti (32.8) Luka Doncic (30.3) és James Harden (30.3) előtt - a Top25-öt ezen a linken láthatjátok.

Giannis Michael Lee-vel (The Athletic) beszélgetett, akinek elmondta, hogy szerinte nincs olyan csapat az NBA-ben, amelyet ne tudna legyőzni a Bucks. Mike Budenholzer vezetőedző annyit tett hozzá nagyon szerencsések, hogy ilyen állományuk van - Jon Horst nagyszerű munkát végzett, a keret tagjainak profizmusa és karaktere pedig rengeteget segít. Khris Middleton szerint nem akarnak elsietni semmit. Tavaly megnyerték az alapszakaszt, de világossá vált mindenkinek, hogy az alapszakaszban nem lehet bajnoki címet nyerni. Fejlődni akarnak, jól játszani és harcolni, de minden a PO-ban dől el - a jó alapszakasz nem fogja őket átsegíteni a rájátszáson, amikor mindenki magasabb szintre kapcsol.

Az Oklahoma City Thunder irányítójának, Chris Paulnak játékosopciója van 2021/22-re, és rákérdeztek nála, hogy lemond-e erről, amire kategorikusan kijelentette a játékmester, hogy nem, esély sincs rá. CP3 44.2 millió dollárt fog keresni abban az évben, nem véletlen tehát, hogy nem mond le ennyi pénzről.

A végére pedig sajnos Delonte West maradt, akiről kijött két videó is - az egyikben rendesen megrugdossák az út közepén. Mint ismert, Westnél 2010-ben bipoláris zavart diagnosztizáltak, és bár az NBA rendszert hozott a hátvéd életében, ez most már nem adott. West Marylandben lakik az édesanyjával, és bár a liga adott neki pénzt többször is, legutóbb az elmúlt hónapban, Danny Ainge és a Boston Celtics pedig még játékosmegfigyelőként is alkalmazta egykor, úgy tűnik, hogy egyre lejjebb süllyed West.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus