Hírmorzsák 2020-01-24 (18:45)

Nem tökéletes az összetartás a Clippersnél, a gondok nagyrészt Kawhi Leonard miatt keletkeznek. Josh Richardson 2-3 hetes kihagyásra kényszerül. Alvin Gentrynek muszáj volt leültetnie Zion Williamsont. Giannis Antetokounmpo türelemre intette az 1/1-est. A Wolves visszautasította a Mavs ajánlatát Robert Covingtonra. Chandler Parsons Kaliforniában végzi a rehabját.

Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint nem tökéletes a kémia a Los Angeles Clippersnél és néhányan aggódnak is emiatt a klub körül. A fő gondot az jelenti, hogy sem Kawhi Leonard, sem Paul George nem olyan jellegű vezér, mint mondjuk LeBron James, mindketten úgy próbálnak vezetni, hogy jó példát mutatnak - csak ez nem mindenkinek elég.

Nemrég Montrezl Harrell mondta azt, hogy nem jók csapatként és hogy fel kell ébredniük, majd hozzátette, hogy az öltözővel kapcsolatban van más problémájuk is. Amick forrásai szerint ezzel arra utalt, hogy a csapatnál nem igazán tudják, hogy ki is a vezérük - Leonard nem nagyon beszél, nincs igazi összetartás. Emellett az újságíró úgy tudja, hogy a Clippersnél többen is elégedetlenek az edzések intenzitásával, úgy érzik, hogy nem edzenek elég keményen, ahogy kellene, ebben pedig Leonard load managementje is erősen benne van. A csapatnál szeretik injury managementnek nevezni mindezt és úgy kezelik Leonardöt, hogy nem teljesen egészséges játékos.

Az utóbbi meccseken viszont Leonard változtatott, talán ő is átlátta a helyzetet: egyrészt a pályán emelt a játéka keménységén (koncentráltabban védekezett és 36 pont körül átlagolt meccseken keresztül), másrészt összerántott egy-két olyan videózást, ahol csak a játékosok voltak jelen. Közösen nézték vissza a meccseket, megbeszélték a látottakat, ettől pedig valamelyest azért javult a helyzet.

Ennek ellenére Leonard ugye megint kiülte a legutóbbi back-to-backet, ki is kaptak, a klubhoz közel álló források pedig úgy érzik, hogy a kémia szempontjából döntő hetek elé néznek, most eldőlhet, hogy tényleg összekovácsolódnak-e. Amick szerint egyébként bár Leonard senkivel sem elutasító, de megvan a maga köre, akikkel egy fokkal többet beszél: ebben George, Patrick Beverley, Lou Williams és Montrezl Harrell van benne.

A Philadelphia Sixers swingmanje, Josh Richardson 2-3 hetes kihagyásra kényszerül a tegnap hajnali bal combhajlítósérülése miatt.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves visszautasította a Dallas Mavericks ajánlatait Robert Covingtonra. Mint arról tegnap már volt szó, a Mavs és a Sixers az a két megnevezett PO-csapat, amely a hírek szerint megpróbálja megszerezni a 3&D kiscsatárt.

Steph Curry, a Warriors kétszeres MVP-je egy podcastben beszélt arról, hogy a GSW draftolta - az irányító biztos volt benne, hogy a New York Knicks fogja kiválasztani. Elmondta, hogy már azon gondolkodott, hogy jön a nyolcadik pick, ő pedig mehet New Yorkba, amikor szóltak neki, hogy a hetedik választás jogával a Warriors elvitte őt - pedig remélte, hogy a Knicksben játszhat. Azóta persze finoman szólva is elégedett azzal, ahogy mindez alakult és kijelentette, hogy sosem akarja elhagyni a Warriorst, szereti ezt a környezetet - a Knicks egyébként végül Jordan Hillt választotta, majd nem sokkal később el is cserélte.

Alvin Gentry, a New Orleans Pelicans vezteőedzője szerint muszáj volt lecserélnie Zion Williamsont a Spurs elleni meccs negyedik negyedében. Az 1/1-es nagyon belendült és pillanatok alatt bevert sorozatban 17 pontot, ám öt és fél perccel a vége előtt véget ért számára a meccs, az orvosok nagyon szigorúan vették a perclimitet, Gentrynek muszáj volt ezt betartania - Williamson nem akart lejönni a pályáról, de az volt a terv, hogy minden negyed elején 3-4 percet játszhat, itt pedig már így is 6,5 percet kapott. Az erőcsatár azóta már teljes értékű edzésmunkát végzett, nem fájt semmije, minden rendben van, de nagyon óvatosak vele kapcsolatban, nem fogják erőltetni ma hajnalban, a második mérkőzésén sem.

Még egy kis Zion: a liga regnáló MVP-je, Giannis Antetokounmpo is üzent az újoncnak, azt mondta, hogy az NBA-ben mindenki tudja, hogy egy szörny, úgyhogy ne siettessen semmit, lépésről lépésre, napról napra haladjon, mert egyértelmű, hogy milyen potenciál van benne, nem kell rohannia. A görög hozzátette: nagyon izgatott Zion miatt, de szerinte az a kulcs, hogy türelmes legyen és azzal törődjön, hogy egészséges maradjon.

A végére pedig Chandler Parsons maradt, aki Kaliforniában rehabol - a hírek szerint egyelőre még az éles fényekre sem reagál jól, úgyhogy az agyrázkódás-protokoll első fázisában van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus