Hírmorzsák 2020-01-29 (15:00)

Hassan Whiteside helyzete bizonytalan a Blazersnél. A Kings rendezné viszonyát Dewayne Dedmonnal. Victor Oladipo perclimiten lesz az All-Star gáláig. Fél millió dollárnyi ékszert raboltak el Allen Iversontól. A Bucks tulajdonosa szeretné, ha csapata legalább 72 győzelmet szerezne az alapszakaszban. Hárman is váltanak a 8-as mezszámról, RJ Barrett a becenevét "vonultatja vissza". A Lakers összetartást szervezett edzés helyett, Kobe-történeteket meséltek egymásnak. Shaquille O'Neal, Jerry West és még sokan sokféleképpen búcsúztak Bryanttől. 

Kobe Bryanttel és a hozzá kapcsolódó hírekkel kezdünk ma is. Hárman, Terrence Ross, Moe Harkless és Spencer Dinwiddie is mezszámot váltanak a 8-asról a Kobe iránti tiszteletből - az Orlando Magic swingmanje 31-esben, a Los Angeles Clippers csatára 11-esben, a Brooklyn Nets irányítója pedig 26-osban fog ezután szerepelni. A New York Knicks újonca, RJ Barrett a "Maple Mamba" becenevét szeretné "szögre akasztani", nem akarja, hogy bárki így hívja bármikor is. Barrett szerint szörnyű, hogy egy ilyen nagyságot így veszítettünk el.

A Los Angeles Lakersnél közben megvolt az első lightosabb edzés Bryant halálát követően, de ez inkább egy összejövetel volt, ahol a játékosok és az edzők Kobe-történeteket meséltek egymásnak. Dave McMenamin (ESPN) szerint ez volt az első lépés a klubnál, hogy megpróbáljanak visszatérni a normál kerékvágásba. LeBron James például azt hozta fel, amikor Bryant a földre teremtette Pau Gasolt a 2008-as olimpián - a teljesítményért felelős részleg vezetője, Dr. Judy Seto szerint ez előre eltervezett volt Kobe részéről, hogy megmutassa Gasolnak, hol kell javulnia (februárban került a csapathoz, az első teljes, közös idényük előtt álltak).

A TNT-n is búcsúztak Kobe-tól, erről már láthattatok videót a mai nap során. Jerry West elmondta, hogy csak az a fájdalom volt mérhető Bryant elvesztéséhez, amikor a testvére meghalt Koreában. Senki, még Kobe legközelebbi hozzátartozói sem tudták, mennyire bennsőséges beszélgetéseket folytattak, még akkor is, amikor ő már a Memphis Grizzliesnél dolgozott. 2004-ben Bryant közel állt ahhoz, hogy a Clippershez szerződjön, már el is kötelezte magát szóba, de West beszélte le erről, mondván nem játszhat olyan tulajdonosnak, mint Donald Sterling. Folyamatos kapcsolatban voltak, két évig úgy érezte, mintha Bryant apja lett volna. Azt is hozzátette, hogy nem tudja, valaha fel tudja-e dolgozni a történteket.

Shaquille O'Neal elmondta, hogy régóta nem érzett már ilyen éles fájdalmat. Kettejük neve örökre összefonódott amiatt, amit együtt elértek a pályán. Sokan kérdezik tőle, hogy milyen volt kettejük kapcsolata, amire mindig azt válaszolta, hogy olyan, mint ami közte és Charles Barkley között van. Adott két erős akaratú ember, akik a saját maguk módján akarták csinálni a dolgokat, de mindig tisztelték egymást, ez soha nem változott. Már nem viccelődhetnek a Hall-of-Fame beiktatásán, nem mondhatja Bryat, hogy 1-gyel több gyűrűje van, nem polemizálhatnak azon, hogy ha együtt maradtak volna, 10-szeres bajnokok lettek volna. Ezeket a dolgokat már nem kaphatja vissza - az édesapja és a testvére elvesztése után is csak annyit szeretett volna, mint most, hogy hadd mondhasson nekik valamit.

Az egész világon búcsúznak az ikontól: az olasz Rietiben utcát neveznek el róla, az AC Milan fekete karszalaggal játszott tegnap este, és egy videót is levetítettek egyik, ha nem a leghíresebb szurkolójuk tiszteletére, az Ausztrál Openen pedig Novak Djokovics beszélt arról, hogy Kobe mindig ott volt neki, ha szüksége volt rá vagy egy-két tanácsra.

Térjünk át más témára. Jason Quick (The Athletic) forrásai szerint Neil Olshey GM nem fogja ugyan hívogatni a csapatokat, hogy vigyék el Hassan Whiteside-ot, de meg fogja hallgatni az ajánlatokat - nagyjából 50-50 az esélye annak, hogy csapatot vált a Portland TrailBlazers centere.

A Sacramento Kingsnél Dewayne Dedmon már hetekkel ezelőtt cserét kért, méghozzá nyilvánosan is, amiért 50.000 dollárra büntették anno. Jason Anderson (Sacramento Bee) úgy tudja azonban, hogy a klub nyitott arra, hogy rendezze a viszonyát a centerrel - elképzelhető, hogy Dedmon mégis marad, bár a Luke Waltonnal ápolt kapcsolata továbbra sem rózsás.

Az Indiana Pacersnél Victor Oladipo ma este megkezdi a szezont - Nate McMillan vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem tudja, kezdő lesz-e Oladipo vagy csere, de az All-Star szünetig valószínűleg perclimiten lesz legnagyobb sztárja. Maga az érintett azt mondta, hogy úgy érzi, régi önmaga lesz - igaz, azt nem állítja, hogy ez már ma meg fog történni, de idővel igen.

Az NBC Philadelphia értesülései szerint Allen Iversontól elloptak egy hátitáskát, amiben fél millió dollár értékű ékszer volt.

A végére pedig ezúttal a Milwaukee Bucks tulajdonosa, Marc Lasry maradt, aki Eric Woodyarddal (ESPN) beszélgetett, és saját bevallása szerint azt mondta Michael Jordannek múlt héten, Párizsban, hogy a Bucks szeretne lehozni egy olyan alapszakaszt, mint amit a Chicago Bulls tett a 72-10-es évében - legalább 70-et győzelmet szeretnének elérni. A Charlotte Hornetset birtokló Jordan mondta neki, hogy ne erre, inkább a bajnoki cím megszerzésére gondoljon, amire mondta, hogy arra is koncentrálnak, meg erre is, hogy túlszárnyalják a Bulls egykori rekordját - mint ismert, a csúcsot azóta a Golden State Warriors tartja 73-9-cel. Lasry egyébként azt is elmondta, hogy nála a cél a 80 győzelem egy alapszakasz során, szomorú is volt, mikor megvolt a harmadik vereségük. A tulaj úgy érzi nagyszerű, különleges csapatuk van egészen kiváló egyéni képességekkel, és csapatként is kitűnően funkcionálnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus