Hírmorzsák 2020-02-02 (10:30)

A Rockets történelmien alacsony felállással verte a Mavst - Mike D'Antoni szerint addig nem változtatnak, amíg nem ad rá okot az ellenfél. A Dallas Michael Kidd-Gilchrist és Rondae Hollis-Jefferson iránt érdeklődik. Derrick Rose maradna Detroitban. Damian Lillard szerint élete formájában van. Mike Conley visszakerült a Jazz kezdőjébe, hogy a Utah maximalizálni tudja az esélyeit a bajnoki címre. Spencer Dinwiddie-t nem hívták meg a Skills Challenge-re, felkapta a vizet. Alvin Gentry szerint ha nem lett volna annyi sérültjük, sokkal hamarabb elértek volna a jelenlegi szintjükre. Steph Curry leghamarabb márciusban térhet vissza. Sérültlista: Norman Powell (ujjtörés), Kyrie Irving (térd), TJ Warren (fej), Trae Young (boka), Kemba Walker (térd).

Sérülésekkel kezdünk ezúttal, van belőlük néhány. Amint arról tegnap este beszámoltunk, a Toronto Raptorsnál eltört Norman Powell bal gyűrűsujja - határozatlan ideig nem játszik. A Brooklyn Netsnél Kyrie Irving újra hosszabb időre kieshet, miután aláfordult a jobb térde, mikor Bradley Beallel küzdött egy labdáért ma hajnalban. A röntgen negatív lett, az MRI eredménye ma lesz meg. Az Indiana Pacersnél TJ Warren beütötte a fejét a parkettába a New York Knicks elleni harmadik negyed során, őt kórházba is kellett emiatt szállítani.

Az Atlanta Hawks vezére, Trae Young bokasérülést szenvedett a Dallas Mavericks ellen - ugyanemiatt a bokája miatt hagyott már ki idén két mérkőzést, de saját elmondása szerint nem aggódik. A Boston Celticsnél Kemba Walker ma hajnalban sem lépett pályára, és a következő meccsen sem fog, mivel fáj a bal térde - az egész szezon során vannak gondjai ezzel, most rosszabbra fordult a dolog. A Golden State Warriorsnél pedig bejelentették, hogy Steph Curry legkorábban márciusban térhet vissza bal kéztöréséből.

A Sacramento Kings 10 napos szerződést adott Eric Mikának - a magasember a G-Ligában, a Stockton Kingsnél 19.8 pontot, 14.5 pattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt ebben az idényben.

Térjünk át a cserepletykákra. Brad Townsend (Dallas Morning News) és Rick Bonnell (Charlotte Observer) értesülései szerint a Dallas Mavericks Michael Kidd-Gilchrist és Rondae Hollis-Jefferson iránt érdeklődik, mindkét játékos esetében próbálják felmérni, mit kellene értük adni. Nagyon úgy tűnik, hogy a texasi alakulat wing posztokon akar erősíteni, méghozzá kifejezetten védekező specialista emberrel.

Arról tegnap délután volt szó, hogy Derrick Rose ára egy lottery első körös pick. A Detroit Pistons csereirányítója azt nyilatkozta Vince Ellisnek (USA Today), hogy a vezetőségen múlik, mit szeretnének kezdeni vele. Megmondták neki, hogy ha kilátásban van valami, szólni fognak, ő pedig közölte a menedzsmenttel, hogy szeretne maradni az autóvárosiaknál. Ettől függetlenül nem ő dönt, mindenki tudja, hogyan működik mindez.

Váltsunk újabb témát. A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard egészen elképesztő sorozatban van, az utóbbi hat találkozóján 48,8 pontot, 10,1 gólpasszt, 52,8%-os mezőnymutatót és 56,6%-kal bedobott 8,1 hármast átlagol mérkőzésenként. Nem véletlen, hogy rákérdeztek nála a Los Angeles Lakers legyőzését követően, hogy vajon pályafutása során most játszik-e a legjobban - a válasz egyértelmű igen volt Lillard részéről.

A Houston Rockets a Dallas Mavericks ellen visszament az időben: az Elias Sports Bureau adatai szerint a Rockets 1963. január 31. és a New York Knicks óta az első csapat, amelyben egyetlen egy olyan játékos sem lépett pályára egy NBA mérkőzésen, aki 6'6-nál (nagyjából 198 centi) magasabb lenne. Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott erről, hogy 2-0-val állnak az ilyen alacsony szerkezettel, úgyhogy ha nem verik meg őket nagyon a festékben, nem fognak változtatni. Próbálják minél jobban kinyitni a pályát James Harden és Russell Westbrook számára a betörésekhez és a faultok kiharcolásához. A ziccerek és a büntetők a legjobb dobások, a jelenlegi felállás pedig segít abban, hogy minél többször kerüljenek ilyen helyzetekbe.

A Utah Jazznél váltás volt: Mike Conley visszakerült a kezdőbe Royce O'Neale helyére. A Jazz O'Neale-féle kezdője az egész liga leghatékonyabb ötöse volt 466 perc alatt hozott +190-es mutatójával. Quin Snyder vezetőedző azonban úgy gondolja, hogy minél jobban be kell építeniük Conley-t annak érdekében, hogy maximalizálják az esélyüket a bajnoki címre. Az irányító ettől függetlenül perclimiten marad - mint ismert, rengeteg gondja van a combhajlítójával.

Az All-Star szombat főszereplőit még nem hirdették ki, azt viszont tudni, hogy a Brooklyn irányítóját, Spencer Dinwiddie-t nem hívták meg idén a Skills Challenge versenyre - 2018-ban ő nyert, tavaly sérülés miatt nem tudott indulni. Dinwiddie Colin Martinnak (SNY.tv) elmondta, hogy megnyerte a versenyt, aztán most meg sem hívják, ennek ugyan milyen üzenete van? Soha nem látott még olyat, hogy egy győztest nem hívtak volna meg valamilyen viadalra. Úgy érzi, hogy nem foglalkoznak vele, de ez egy népszerűségi verseny, ezt már korábban is elmondta.

A végére a New Orleans Pelicans trénere, Alvin Gentry maradt, aki elmondta, hogy ha nem lett volna annyi sérültjük, sokkal hamarabb elérhettek volna oda, ahol most tartanak. Azt is megbeszélték, hogy csak előretekintenek - meg kell tenniük mindent a pályán, nem a tabellát kell figyelniük, aztán lesz, ami lesz. Minden nap fejlődniük kell - ennek érdekében egyébként néztek is egy Kobe-bejátszást egy minap, amiben arról volt szó, hogy ne fogadják el, hogy másodikok valaki mögött, és a csapatsikerek legyenek a legfontosabbak. Gentry szerint ez nagyszerű üzenet volt nekik, és jól is játszanak az utóbbi időben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus