Hírmorzsák 2020-02-03 (14:15)

A Rockets aktívan tárgyal Clint Capela cseréjéről, wing játékost akar. A Clippers wing mellett magasembert is szerezne. A Knicks Dennis Schröder iránt érdeklődik. A Magic és a Timberwolves vinné Dennis Smith Jr.-t. Kyrie Irving legalább egy hetet kihagy (térd). Kris Dunn-nak meghúzódott a jobb MCL-je. Alvin Gentry szerint Zion Williamsonnak több labdát kell kapnia. Carmelo Anthony úgy érzi, Damian Lillard mostani teljesítményéhez foghatót nem láttunk még. Collin Sexton szerint megérdemelte volna, hogy ott legyen a Rising Stars meccsen.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Houston Rockets aktívan tárgyal több csapattal is Clint Capeláról - több keleti együttes is képben van, köztük a nemrég megírt Atlanta Hawks. A hírek szerint a Rockets olyan wing játékost akar, aki komoly befolyással lehet a csapat eredményességére - talán nem véletlen, hogy a svájci center távollétében Mike D'Antoni magasember nélkül állt fel az elmúlt két meccsen.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy az Orlando Magic és a Minnesota Timberwolves is érdeklődik Dennis Smith Jr. iránt.

Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint a New York Knicks az Oklahoma City Thunder irányítóját, Dennis Schrödert akarja megszerezni.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Los Angeles Clippers a magasembereknél és a Houstonhoz hasonlóan wing posztokon akar erősíteni. A hírek szerint attól tart a Clippers, hogy a városi rivális Lakers erősebb a palánk alatt, és ez még gondot okozhat majd a rájátszásban, winget pedig Kawhi Leonard és Paul George minél jobban megoldott tehermentesítése miatt akarnak szerezni Jerry Westék. A rivális csapatok vezetői úgy gondolják, hogy a Clippers legalább egy cserét meghúz majd a csütörtök esti deadline előtt.

Itt lehet megemlíteni, hogy a San Diego State Egyetem tegnap hajnalban visszavonultatta Kawhi Leonard 15-ös mezszámát.

Jöjjenek a sérültek. A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving jobb térdében meghúzódott egy szalag, ezért minimum egy hetet kihagyni kényszerül - jelentette Chris Haynes (Yahoo Sports). A Chicago Bullsnál Kris Dunn-nak a jobb MCL-je húzódott meg, az ő visszatérési időpontjáról egyelőre nem sokat tudni - több hetet szokott igénybe venni egy ilyen sérülés, de természetesen ez függ annak súlyosságától.

A New Orleans Pelicans mestere, Alvin Gentry a tegnap esti, Houston elleni vereség után azt nyilatkozta, hogy az nem fordulhat elő, hogy Zion Williamson a pályán van, és négy percig nem ér labdába - ez az ő hibája, neki kell biztosítania, hogy ez ne történjen meg megint, vállalja a felelősséget. Ha mégsem kerül hozzá a labda, és nem tudnak teljesíteni, akkor mások fognak a pályára kerülni. Azt is hozzátette a tréner, hogy ebben az esetben nem veszi be a "még keveset játszottunk együtt, össze kell szoknunk" szöveget - a negyedik negyedben többször kell tudniuk megjátszani az 1/1-est, ilyen egyszerű.

Arról tegnap többször is írtunk, hogy Damian Lillard egészen parádés sorozatban van - a liga történetének első játékosa, aki 45 pontot és 10 gólpasszt átlagol egy 6 meccses szakasz során. Carmelo Anthony azt mondta a Utah Jazz elleni találkozót követően, hogy nem hiszi, hogy láttunk valaha ehhez hasonló teljesítményt - vannak olyanok, akik nagyot játszanak, de ilyenre régóta nem volt példa. Lillard annyit mondott, hogy egyre keményebbek ellen az ellenfelek, de eddig jó döntéseket hozott - nem hátrál meg, továbbra is agresszív támadásban.

A végére pedig ezúttal a Cleveland Cavaleirs másodéves hátvédje, Collin Sexton maradt - ezúttal ő mondta el (igaz, legalább újságírói kérdésre), hogy érzése szerint megérdemelte volna, hogy ott legyen az All-Star gála Rising Stars meccsén. Úgy érezte, hogy ott a helye, keményen megdolgozott érte, de viszonylag gyorsan tovább is lépett - ez van, úgysem tud vele mit csinálni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus