Hírmorzsák 2020-02-04 (10:30)

Rockets-Hawks-Timberwolves hármascsere körvonalazódik - egyelőre D'Angelo Russell és a Warriors miatt állnak a tárgyalások. Iguodala kész kihagyni a teljes idényt - Dillon Brooks üzent neki. Tristan Thompsont vinné a Wizards. Love iránt nincs kereslet. Julius Randle-ről tárgyal egymással a Hornets és a Knicks. A New York tartja Marcus Morrist. A Lakers és a Charlotte érdeklődik Bogdan Bogdanovics iránt. A Heat Gallinarit akarja. Luke Kennard hamarosan a Sunshoz kerülhet. Aaron Gordont passzolja a Magic? Jaylen Brown és Damian Lillard a hét játékosai, Nick Nurse és Taylor Jenkins a hónap edzői. Pat Connaughton is ott lesz a zsákolóversenyen. A Lakers-Blazers volt az ESPN második legnézettebb alapszakaszmeccse.

Tegnap este olvashattatok már néhány cserepletykát, ezeket folytatjuk most.

Candace Buckner (Washington Post) forrásai szerint a tegnap megemlített Tristan Thompson iránt érdeklődik a Washington Wizards. Szintén a Cleveland Cavaliershez kapcsolódik, hogy Zach Lowe (ESPN) információi szerint nagyon kicsi az érdeklődés Kevin Love iránt - mindkét fél azt szeretné, ha Love új csapathoz kerülne, de a Cavs továbbra is értékként tekint rá, a többi klub pedig a szerződése miatt nem.

Robert Covingtonról is volt szó tegnap, és Kevin O'Conner (The Ringer) forrásai szerint volt egy háromcsapatos csere, ami egész ígéretesnek tűnt: a Houston Rocketshez került volna Covington, Clint Capela ment volna az Atlanta Hawkshoz, a Minnesota Timberwolves pedig pickeket kapott volna. A tárgyalások megrekedtek, mivel a Minny a cserealapjait D'Angelo Russellre akarja beváltani, őt azonban egyelőre nem adja a Golden State Warriorst.

Szintén Lowe hozta a hírt, hogy nagyon úgy tűnik, a New York Knicks meg fogja tartani Marcus Morrist is - hetek óta téma már, hogy Morris is maradna a franchise-nál, és Steve Millsék is megtartanák hosszabb távra.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a Knicks a Charlotte Hornets-cel tárgyalt Julius Randle cseréjéről. Az egyik ellenérték Terry Rozier lehet - mint ismert, a New York tavaly nyáron is megpróbálta megszerezni az irányítót. Azt nem tudni, hogy jelenleg hol tartanak a tárgyalások, de folyamatos kapcsolatban van a két csapat, és Dennis Smith Jr., valamint Malik Monk neve is előkerült a beszélgetésekben.

A már említett Lowe szerint a Hornets és a Los Angeles Lakers meg akarják szerezni Bogdan Bogdanovicsot. Mint ismert, a Sacramento Kings nem akarja feltétlenül elpasszolni a szerb hátvédet, így pedig legalább egy első körös picket kaphatnak érte, ha mégis megválnak tőle - legalábbis jelen állás szerint.

Még mindig Lowe: a Miami Heat szeretné megszerezni Danilo Gallinarit. A gond az, hogy mivel az Oklahoma City Thunder masszív PO-csapat, így kevésbé tűnik nyitottnak arra, hogy szétbombázza a jelenlegi keretet az újjáépülés érdekében, mint tűnt erre nyitottnak az idény előtt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns és a Detroit Pistons Luke Kennardról tárgyalnak. A jelenlegi infók alapján Jevon Carter, Elie Okobo és egy első körös mehet a vajkezű hátvédért az autóvárosiakhoz. Az arizonai együttes nagyon szeretne egy játékost, aki spacinggel segít Devin Bookernek, Ricky Rubiónak és Kelly Oubre Jr.-nak.

Arról is Wojnarowski írt, hogy az Orlando Magicnél Aaron Gordon talpa alatt megint forró lett a talaj. A Magic nem tudott előrelépni, nyolcadik keleten, ráadásul 7 meccsel van 50% alatt, masszívan le van maradva, és inkább hátrafelé kell nézegetnie. Gordon sem teljesít jól, nem tudott fejlődni - kérdés, hogy ezt az évet kidobja-e a kukába a Magic Jonathan Isaac és Al-Farouq Aminu hosszútávú sérülései után, elpasszolnak-e ezek mellett egy winget.

David Aldridge (The Athletic) forrásai szerint Andre Iguodala kész kihagyni a teljes idényt, ha a Memphis Grizzlies nem cseréli el a deadline előtt valamelyik általa megjelölt együtteshez. Mint ismert, a klub és a játékos a szezon előtt közös megegyezésre jutottak, hogy Iguodala nem csatlakozik a kerethez. A Grizzlies azonban továbbra is kitart amellett, hogy első körösnek megfelelő ellenérték vár Iguodaláért, kivásárolni nem fogja - miközben teljesen váratlanul PO-csapat lett a gárdából, még akár használni is tudná AI2-t. Dillion Brooks azt nyilatkozta, hogy reméli, összekerülnek Iguodala új csapatával, aztán majd megmutatják neki, mit jelent a mostani Grizzlies.

Más téma. A Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown és a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Brown 3-0-t hozott csapatával, ami alatt 25.0 pontot és 6.3 pattanót átlagolt. Lillard ugyanilyen mérleggel zárt a héten az oregoniakkal, miközben 45.0 pont, 11.0 gólpassz és 7.0 pattanó voltak a számai. A hónap edzői Nick Nurse és Taylor Jenkins lettek - előbbi 12-3-at hozott a Toronto Raptors élén, utóbbi 11-4-et produkált a Memphis-szel.

A Milwaukee Bucks játékosa, Pat Connaughton ott lesz az All-Star gála zsákolóversenyén - úgy néz ki, kész van a névsor Dwight Howarddal, Aaron Gordonnal és Derrick Jones Jr.-ral.

A végére pedig a múlt heti Lakers-Blazers mérkőzés maradt, amely az ESPN történetének második legnézettebb alapszakasz mérkőzése volt átlag 4.41 millió nézővel - a legnézettebb még Shaquille O'Neal és Yao Ming első ütközete volt 2003-ban, azt 4.88 millióan nézték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus