Hírmorzsák 2020-02-04 (19:45)

Steph Curry és Ja Morant szócsatáztak egy kicsit Andre Iguodala miatt - Iggyért bejelentkezett a Heat is. A Knicks kirúgta Steve Mills elnököt. Továbbra is téma a Rockets-Timberwolves-Hawks hármascsere, de a Warriorsnak egyelőre kevés a Nets és a Minny idei első körös pickjei D'Angelo Russellért. A Houston felajánlotta Clint Capelát a Netsnek Jarrett Allenért és Taurean Prince-ért, a Brooklyn nemet mondott. A Rockets tulajdonosa spórolni akar. A Spurs árulja Marco Belinellit. Michael Porter Jr. nem eladó a Nuggetsnél. Zach LaVine, Devonte' Graham és a címvédő Joe Harris is ott lesznek az All-Star gála tripladobó versenyén. LeBron James a lánya miatt választotta a 2-es számot csapatának az AS főmeccsére.

Elég friss hír még, bő másfél órája számoltunk be róla: a New York Knicks menesztette elnökét, Steve Millst, a kinézett célpont pedig ezúttal is Masai Ujiri.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Miami Heat rámozdult Andre Iguodalára. A Memphis Grizzlies továbbra sem adja ingyen Iggyt, aki a hírek szerint a Los Angeles Lakershez vagy a Los Angeles Clippershez akar kerülni - ez egyébként már hetek, lassan hónapok óta tudott. Azt is érdemes kiemelni, amit Adrian Wojnarowski (ESPN) írt twitteren: ha nem lesz csere, és annyira megromlik a viszony a játékos és a Memphis között, március 2-án is kivásárolhatja Iguodalát a Grizzlies - ebben az esetben a PO-ban nem léphet pályára már új együttesében.

Ma délelőtt volt arról szó, hogy Iguodala nem akar a Grizzliesnél játszani, márpedig erre nem csak Dillon Brooks reagált a memphisi játékosok közül, hanem Ja Morant is, aki belájkolt egy "Fuck Iguodala" kommentet twitteren. Steph Curry erre instagramstoryban válaszolt: kitett egy képet a bajnok Iguodalával, és egy csendre intő smileyt. Morant azonban nem maradt csendben: ő meg egy bajnok Kevin Durantet ábrázoló képet rakott ki, meg ugyanazt a smiley-t. Morant ezután el is mondta, hogy Curry-fan volt, még most is az, de egyáltalán nem fél a Warriors sztárjától.

Volt szó délelőtt arról a hármascseréről is, amiben Robert Covington a Houston Rocketshez, Clint Capela pedig az Atlanta Hawkshoz kerülne - a hírek szerint a Brooklyn 2020-as pickje menne Atlantából Minnesotába ebben a tranzakcióban. A Timberwolves ezt a draftjogot és saját első körösét adná D'Angelo Russellért, de a Warriors nem adja Russellt - vagy amire szintén jó esély van, csak úgy tesz, mint aki nem akarja adni. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy továbbra is tárgyalnak erről a cseréről, és az adott paraméterekkel lehet akár négycsapatos is a végén.

Kevin O'Connor (The Ringer) hozta a hírt, hogy a Rockets bepróbálkozott a Netsnél is Capelával. Daryl Morey-ék Jarrett Allent és Taurean Prince-t kérték a svájciért, de Sean Marks természetesen nemet mondott. Capelára így a Hawks és a Boston Celtics tűnik a legesélyesebbnek, Wojnarowski információi szerint utóbbi is komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy ötös poszton erősíteni tudjon.

Az is a Houstonhoz tartozik, hogy Jabari Young (CNBC) úgy tudja, a csapat tulajdonosa, Tillman Fertitta spórolni akar - Morey feladata tehát az erősítés, miközben olcsóbbá is kellene tennie az együttest. A Capela- és Covington-féle csere pont ilyen lenne - kérdés, hogy abból lesz-e végül valami.

Jabari Young jelentette azt is, hogy a San Antonio Spurs árulja Marco Belinellit.

Sam Amick (The Athletic) a Tampering Podcastben elmondta, hogy a Denver Nuggets tulajdonosa, Stan Kroenke kijelentette, hogy Michael Porter Jr.-t nem cserélik el sehova. Azért érdekes ez Amick szerint, mert Kroenke nem sűrűn jelent ki ilyeneket. Porter egyébként egyre jobb, december ben 21.5-es, januárban pedig 22.5-es PER-mutatója volt.

Az All-Star hétvégéhez, illetve konkrétan a tripladobóhoz tartozik három hír is tartozik. A korábban már említett Shams Charania forrásai szerint a Chicago Bulls sztárja, Zach LaVine, illetve a Charlotte Hornets új üdvöskéje, Devonte' Graham is elindul a legjobb shooterek versenyén, Michael Grady (YES Network) pedig azt írta, hogy a címvédő Joe Harris megpróbál zsinórban másodjára is nyerni, a Nets játékosa is ott lesz a viadalon.

A végére maradjunk az All-Star gálánál. A Team LeBron csapatkapitányát, LeBron Jamest arról kérdezték, hogy miért a 2-esre esett a választása - mint ismert, Gianna Bryant emlékére ebben fog játszani az egyik együttes a főmérkőzésen, Kobe Bryant emlékének adózva pedig 24-esben a másik. James azt mondta, hogy a lánya, Zhuri miatt. Az elmúlt három évben látta a legboldogabbnak Kobe-t, amikor a lányaival lehetett - igazi lányos apuka volt, ahogy ő is az.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus