Hírmorzsák 2020-02-11 (15:00)

Több csapat is azt nézi, hogy a Sixers mikor és mennyiért cserélheti el Joel Embiidet - Jimmy Butler már a Heathez csábítja egykori csapattársát. A Rockets Russell Westbrook maximalizálása miatt cserélte el Clint Capelát? Michael Kidd-Gilchrist a Mavsnél. Andre Iguodala szerint a Grizzlies vezetősége kereste meg őt, hogy ne csatlakozzon a csapathoz, nem fordítva. Joe Lacob szerint a következő két éven van a fókusz a Warrirosnál - nem tudja, mit gondol az, aki szerint nem jártak jól Andrew Wigginsszel. Tom Thibodeau és Jeff Van Gundy is a kalapban a Knicks vezetőedzői posztjára. Nikola Jokics és Jayson Tatum a hét játékosai.

Kezdjük a szerződtetésekkel: Adrian Wojnarowski és Tim MacMahon (ESPN) jelentették, hogy Michael Kidd-Gilchrist megegyezett a Dallas Mavericksszel - a texasiak Ryan Broekhoffot tették ki keretükből azért, hogy le tudják igazolni MKG-t. A Cleveland Cavaliers JP Macurának és Malik Newmannek is adott egy-egy 10 napos szerződést - mindkét a G-Ligás fiókegyüttestől, a Canton Charge-tól érkeznek a pro keretbe.

Brian Windhorst (ESPN) saját podcastjében elmondta, hogy a ligában több csapat vezetője is elkezdett azon gondolkodni, hogy vajon a Philadelphia Sixers elcseréli-e Joel Embiidet, mennyit kérhetnek a centerért, és hova cserélhetik - mint ismert, a Sixers masszívan alulteljesít, Embiid helyét pedig nem nagyon sikerült megtalálni az átalakuló csapatban, miközben egyébként Ben Simmonsszal és Brett Brownnal kapcsolatban jóval több kérdést merült fel. Windhorst szerint a Philly nem fog meghozni egy ilyen fajsúlyú döntést anélkül, hogy ki ne próbálná Embiidet egy másik edző irányítása alatt. Azt is hozzátette, hogy akár Josh Harris tulajdonos is megcáfolhatja ezeket a híreket, de maga az a tény, hogy a ligában felmerül az, hogy Embiidet passzolhatja valamikor a Sixers, mutatja, mennyire rosszul állnak.

Embiidet egyébként tegnap hajnalban kifütyülték a saját szurkolói, majd az egyik triplája után csendre is intette a kritikusait. Ezt követően instagramon azt írta, hogy "vagy hősként hal meg az ember, vagy elég sokáig él ahhoz, hogy negatív hős válljon belőle". A center volt csapattársa, Jimmy Butler válaszolt erre instán annyival, hogy "van egy hely, ahol az ilyen negatív hősöket szívesen fogadják..." Bár Butlernek az elmúlt években megvoltak az összezördülései a saját társaival, úgy tűnik, Embiiddel nincs problémája, sőt, szívesen látná a Miami Heatnél.

A Heat új játékosa, Andre Iguodala Sam Amicknek (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy nem lepődött meg azon, hogy a memphisi médiában többen is úgy festették le, mintha mindent megtette volna azért, hogy távolmaradjon a Memphis Grizzliestől. Ezért mondta azt, hogy semmi különöset nem csinált. Amikor a Golden State Warriorstól Memphisbe cserélték, a Grizzlies vezetői mentek oda hozzá, hogy tudják, milyen helyzetből érkezett hozzájuk, és lehet, hogy nem a Memphis a legideálisabb csapat számára, ezért jobb, ha nem csatlakozik az együtteshez, amíg mérlegelik a lehetőségeiket.

Ha már a Warriors: Joe Lacob tulajdonos hosszabb interjút adott Tim Kawakaminak (The Athletic), akinek elmondta, hogy a csapat fókusza a következő két éven van - Steph Currynek két éve van hátra jelenlegi kontraktusából, mielőtt remélhetőleg sikerül hosszabbítani vele, és szeretnék a lehető legjobb csapatot összerakni erre az időszakra, hogy minél jobb esélyeik legyenek a végső sikerre. Lacob azt is elmondta, hogy nem tudja, mit gondol az, aki szerint nem jó nekik az Andrew Wiggins-féle csere - szerinte lehet beszélgetni Wiggins fizetéséről, de D'Angelo Russell is ugyanennyit keresett. Az is vitatéma lehet, hogy ki illik jobban a sztárjaikhoz, de szerinte mindkét gárda jó üzletet kötött.

Ha Kevin Durant ingyen távozott volna, ott maradtak volna üres kézzel - mázlijuk volt, hogy a Brooklynt választotta, így egy jó játékost tudtak szerezni. Russellről mindenki tudta, hogy kérdéses, mennyire jól passzol ő a Curry-Thompson kettős mellé - bizakodtak, meg nem is volt bevethető a két hátvédsztár, nem voltak igazán jó helyzetben, hogy felmérjék, mit tud mellettük Russell, de volt legalább egy assetjük, amivel tudtak lépni. Adódott egy lehetőség, meghúzták, és szerencsések voltak, hogy megkapták, amit szerettek volna. Megkérdezte Kawakami Lacobot, hogy szerinte a bajnoki címért fognak-e küzdeni a következő idényben, amire egyértelmű választ nem adott a tulaj, de azt mondta, hogy nagyon jó érzései vannak, és szerinte a drukkerek is bizakodhatnak.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint James Dolan tulajdonos nem gondolkodott azon, hogy Rich Kleimant nevezze ki a New York Knicks új elnökének. Kleimanról mindenki tudja, hogy Knicks-drukker, de Dolan attól tartott, hogy a szurkolók őt hibáztatnák azért, hogy Kevin Durant nem a New Yorkot, hanem a Brooklyn Netset választotta. Mint ismert, Leon Rose lesz a Knicks új vezetője, és Berman úgy tudja, hogy Rose-nál Tom Thibodeau és Jeff Van Gundy neve is fel fog merülni, mint lehetséges új vezetőedzők - nem biztos, hogy közülük kerül ki a végső befutó, de ők is ott lesznek a kalapban. Thibodeau CAA-s, dolgozott együtt Rose-zal, míg Rose és Jeff Van Gundy kölcsönösen nagyra tartják egymást - ezek lehetnek a pletyka alapjai.

A korábban már említett Tim MacMahon (ESPN) a The Hoop Collective podcastben elmondta, hogy a Houston Rockets Russell Westbrook teljesítményének maximalizálása miatt cserélte el Clint Capelát. Két nem jól dobó játékos egyszerűen nem működik Mike D'Antoni rendszerében James Harden mellett, és az idei szezon kis mintája a Rockets gondolatmenetét támasztotta alá: gyengébbek voltak Capelával a pályán, mint nélküle. MacMahon úgy tudja egyébként, hogy nem pénzügyi okok játszottak szerepet a svájci elcseréléséven, D'Antoni és Daryl Morey akarták ezt a lépést.

A végére pedig a hét játékosai maradtak ezúttal: a Denver Nuggets sztárja, Nikola Jokics, illetve a Boston Celtics egyik, ha nem a legjobb fiatalja, Jayson Tatum kapták meg az elismerést. A szerb center 3-0-t ment a héten a coloradóiakkal, ami alatt 27.3 pont, 14.3 pattanó és 8.3 gólpassz voltak a mutatói, míg Tatum 4-0-t hozott a Celticsszel, és 29.8 pontos, valamint 7.5 pattanós átlagai voltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus