Hírmorzsák 2020-02-16 (09:45)

Innentől Kobe Bryant nevét viseli az All-Star MVP díj - Giannis Antetokounmpo szerint egy egész generáció nőtt fel Kobe-n. Aaron Gordon nem indul többet a zsákolóversenyen - az egyik zsűritag nem követte a megbeszélteket, döntetlent akartak az ötödik körben is. Jimmy Butler úgy gondolja, a Heat még nem tart ott, ahol szeretne, de jó irányba halad. Joel Embiid úgy érzi, az All-Star szünet után jobban játszik majd a Sixers - Ben Simmons is hisz a párosukban. Spencer Dinwiddie szerint a Knicks jövőre sem lesz jobb. A Clippers Evan Turnert teszteli a hétvégén. Adam Silver szerint hamarosan normalizálódhat a viszony az NBA és Kína között.

Kezdjük az All-Star gálával, ahhoz több hír is tartozik.

A liga kommisszárja, Adam Silver bejelentette, hogy az All-Star gála főmérkőzésének MVP díja ezentúl Kobe Bryant nevét viseli majd. Mint ismert, Bryant 18 All-Star gálán vett részt - Silver is kiemelte, hogy Kobe neve egybeforrt ezzel az eseménnyel. A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta, hogy Kobe nemcsak az ő példaképe volt, hanem az egész generációé - Bryant volt az ő Michael Jordanjük. A görög sztár kiemelte, hogy Kobe mennyi mindent adott vissza a játéknak abból, amit kapott - szerinte sok nagy sportoló nem teszi meg ezt. A tehetség semmit nem ér, ha nem osztod meg másokkal, Bryant azonban megosztotta.

Silver azt is elmondta, hogy kevesebb mint 400 millió dollárjába fájt a ligának Daryl Morey Hong Kongot támogató tweetje - ennyit buktak a kínai piac miatt. Nem akarja elbagatelizálni ezt az összeget és a helyzetet sem, de vállalniuk kell a konzekvenciákat, amik a rendszerükkel és az értékeikkel együtt járnak - senki nem akar ilyen helyzetben lenni, de jelenleg ez van. Komoly dologról van szó, de a commish úgy érzi, semmi visszafordíthatatlan nem történt - továbbra is komoly érdeklődés van a liga iránt Kínában, és hamarosan normalizálódhat a viszony, bár azt Silver sem mondta meg, hogy mikorra várható ez.

Arról ma már olvashattatok és láthattátok is, hogy az Orlando Magic játékosa, Aaron Gordon újfent vitatott körülmények között kapott ki az All-Star hétvége zsákolóversenyén. Gordon azt mondta, hogy négy, vagyis inkább öt darab 50 pontos zsákolást mutatott be, úgyhogy egyértelműnek kellett volna lennie a végeredménynek. Négy 50-es tömés után sincs kérdés szerinte, de nem tudja, ki irányítja a szálakat, mindenesetre úgy érzi, hogy már két zsákolóbajnoki címének kellene lennie. Befejezte ezt a versenyszámot, a következő célja a tripladobó megnyerése. A zsűriből Common azt nyilatkozta, hogy úgy érezték, az ötödik zsákolások után is döntetlen van, de valaki mégsem a megbeszéltek szerint cselekedett - az utolsó kör után 48-47-re nyert Derrick Jones Jr.

Jimmy Butler az All-Star helyszínén, de saját csapatáról, a Miami Heatről beszélt, melyről azt mondta, hogy nem rossz az együttes, de még közel sem tart ott, ahol szeretne tartani majd. A floridaiak vezére szerint nincs is ezzel semmi gond, az a fontos, hogy fejlődjenek, és hogy minél több idegenbeli mérkőzést nyerjenek. Butler szerint az a leglényegesebb, hogy mindenkinek fontos a csapat sikere, és mindenki csak győzni akar - ilyen mentalitás kell ahhoz, ha valaki különleges dolgokat akar véghezvinni. Elégedett a társasággal, és szerinte mindenki az. Erik Spoelstra annyit tett hozzá, hogy senki nem akar 1-4-gyel lezárni egy idegenbeli sorozatot, de ettől függetlenül látszódik, hogy jó dolgok történnek a csapatban.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid arról beszélt, hogy az All-Star szünet után biztosan jobb teljesítményt fognak nyújtani. Az elmúlt két évben nem nagyon volt gondjuk (Ben Simmonsszal, illetve azzal, hogy együtt kellett játszaniuk), idén pedig egyértelműen a támadójátékkal van baj - az elmúlt évek miatt hisz abban, hogy működhet a jelenlegi keret és a párosa Simmonsszal. Az ausztrál annyit tett ehhez hozzá, hogy nem minden tökéletes, nem minden működik azonnal, de nagyon szeret Embiiddel játszani, nagyon tiszteli a játékát, és szerinte az érzés kölcsönös. Még rengeteg mindent nem próbáltak, mindketten rendkívül tehetségesek, úgyhogy félelmetesen jók lehetnek együtt.

A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie újságírói kérdésre elmondta, hogy szerinte nem lesz sokkal jobb a New York Knicks a következő idényben sem. Dinwiddie szerint lesz egy jó választási joga a Knicksnek, de ennyi. Hacsak nem cserélnek, vagy nem húznak be nagyobb neveket az FA-k közül - és nem tudja, jó-e ennyire a 2020-as szabadügynökpiac -, akkor nem lesz nagy változás a Knicksnél.

A végére pedig a Los Angeles Clippers maradt, amely Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Evan Turnert teszteli a hétvégén. Turner egyelőre még a Minnesota Timberwolves kosarasa, de engedélyt kapott Gersson Rosaséktól, hogy elmenjen a Clippershez, hiszen amúgyis a kivásárlást tárgyalja a két fél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus