Hírmorzsák 2020-02-19 (08:00)

Kyrie Irving vállsérülése kiújult, határozatlan ideig nem játszik. Lehet, hogy DeMarcus Cousins még ebben az idényben visszatér. A Pistons kivásárolta Reggie Jacksont, aki a Clippershez igazol. Anthony Davis szerint félt volna a Lakerstől a liga, ha Kawhi Leonard hozzájuk szerződik - így viszont érdekes, szórakoztató lett az NBA. A Cavs szerződést bontott John Beileinnel, JB Bickerstaff az új vezetőedző. Larry Drew tavaly ugyanígy ott akarta hagyni a Clevelandet az AS-hétvégén, mint most Beilein. Steph Curry visszatér ebben a szezonban, Klay Thompson nem biztos. Chris Bosh csalódott, hogy nem kerülhet be idén a Hall of Fame-be. Jeremy Pargo a Warriorsnál marad a szezon végéig. Nézettségi adatok a szezonból és az All-Star hétvégéről.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette az este folyamán, hogy a Cleveland Cavaliers közös megegyezéssel szerződést bontott John Beilein vezetőedzővel - állítólag mindkét fél szerette volna, ha külön utakon folytatják, nem egyoldalú volt a szerződésbontás kezdeményezése. A hírek szerint a 2019/20-as bérének hátralévő részét, illetve annak is csak bizonyos százalékát kapja meg Beilein. A Cavs JB Bickerstaffot jelölte ki utódjának, aki ráadásul nem is ideiglenes, hanem azonnal véglegesített posztot kapott. Eredetileg is azért vették fel Bickerstaffot, hogy majd később átvegye Beilein helyét - igaz, ez jóval az eredeti tervek előtt történt meg.

Nem Beilein az egyetlen edző, aki távozni akart idejekorán Clevelandből: Joe Vardon (The Athletic) a Tampering podcastben elmondta, hogy tavaly Larry Drew ugyanígy az All-Star szünetben szerette volna bemondani az unalmast. Drew-t végül az ügynöke győzte meg arról, hogy maradjon a Cavsnél, mivel még 1 millió dollár volt a szerződéséből hátralévő rész.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Detroit Pistons kivásárolta Reggie Jacksont, aki a tervek szerint a Los Angeles Clippershez igazol - erről már napok óta tudni. Woj úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers is érdeklődött Jackson iránt - nem meglepő, hiszen amelyik játékost szóba hozták eddig valamelyik Los Angeles-i csapattal, a másik is képbe került azonnal, illetve azzal, hogy Darren Collison mégsem tér vissza idén, megnőtt a kereslet a piacon lévő irányítók iránt.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Mark Medinának (USA Today) elmondta, hogy nem is kérdés, hogy Steph Curry még ebben az idényben visszatér - teljesen egészséges, úgyhogy játszania kell. Lacob azt nyilatkozta, hogy minden meccset megpróbálnak megnyerni - nem hisz abban, hogy veszíteni jó dolog a minél jobb draftjog érdekében, mert ha valaki így tesz, az a kosárlabda Isteneivel szórakozik. A tulaj szerint Klay Thompson esete már kérdésesebb: vagy visszatér az idény végén pár mérkőzés erejéig, vagy nem. Lacob úgy gondolja, hogy ez nem sokat számít, éppen ezért valószínűleg óvatosak lesznek - ez sem biztos azonban, Thompsontól függ leginkább.

Az is a Warriorshoz tartozik, hogy Connor Letourneau (San Francisco Chronicles) forrásai szerint Jeremy Pargo a szezon végéig marad a Golden State-nél.

Curry és Thompson után térjünk még vissza a sérülésekhez. A Brooklyn Netsnél Kyrie Irving vállsérülése kiújult, ezért határozatlan ideig nem játszik - eredetileg 26 meccset hagyott ki emiatt a szezon során, most még tovább húzódik ez a probléma. Kenny Atkinson vezetőedző azt nyilatkozta, hogy folyamatosan zavarta Kyrie-t a válla, mióta visszatért - most annyival másabb a helyzet, hogy sokkal jobban fáj Irvingnek. A játékmester specialistához megy, utána lehet majd többet tudni arról, mennyit kell pontosan kihagynia.

A Lakers vezetőedzője, Frank Vogel viszont jó hírt osztott meg a csapat szurkolóival: úgy néz ki, hogy DeMarcus Cousins visszatérhet még ebben az idényben, a rájátszásban. Vogel szerint fontos persze, hogy milyen fizikális állapotban lesz Cousins, illetve egyáltalán milyen lesz a formája ACL-sérülését követően, de van rá sansz, hogy még ebben a szezonban a pályán láthatjuk a centert.

Az All-Star gálán láthattuk, mi lett volna, ha Kawhi Leonard, Anthony Davis és LeBron James összeállnak a Lakersnél. Davis annyit mondott erről, hogy attól a védekezéstől, illetve attól a támadójátéktól, amire hárman képesek lettek volna, az egész liga félt volna. Az aranysárga-lilák magasembere viszont azt is elmondta, hogy azzal, hogy a Clippershez igazolt Leonard, érdekessé, szórakoztatóvá tette az NBA-t, és ez az igazán nagy dolog a sportban: sosem lehet tudni, hogy mit fog történni.

Arról írtunk már a hétvégén, hogy kik kerülhetnek be idén a Hírességek Csarnokába. Nincs ott a "döntősök" között Chris Bosh, aki instagramon leírta, hogy nem fog hazudni, csalódott - nem lesz idén HoF-tag azokkal a nagyszerű játékosokkal együtt, akikre világ életében felnézett. Azt is hozzátette, hogy az életben nem mindig alakul minden úgy, ahogyan az ember szeretné, és tovább kell lépni - nem sajnáltathatja magát az ember, és nem is okolhat másokat. Folytatni kell az életet, mert az nem áll meg, így ezt is fogja tenni.

A végére pedig nézettségi adatok maradtak: a helyi TV-ken 13%-kal kevesebben nézik az NBA meccseket, mint tavaly - a legnagyobb visszaesés a Golden State Warriorsnál tapasztalható 66%-kal. 27 csapatnál vizsgálták egyébként az adatokat - egyik gárda sem viszi át egyelőre a 4.0-s adatot, és csak 7 együttesnek van 3.0-s nézettségi mutatója. Az országos csatornákon, az ESPN-en, a TNT-t és az ABC-n is majdnem ugyanekkora a mínusz, 12%-os. Az All-Star gála főmérkőzésének átlagos nézettsége viszont 7.3 millió volt, ami 8%-os emelkedés tavalyhoz képest. Természetesen a negyedik negyedre voltak legtöbben kíváncsiak, ott 8 milliós volt a maximum nézettség. A Turner Sports adatai szerint 15%-kal nézték többen az egész All-Star hétvégét, mint egy éve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus