Hírmorzsák 2020-02-21 (11:00)

Draymond Green szerint Andrew Wigginsből All-Defensive játékos lehet - a kanadai sok szempontból Kevin Durantre emlékezteti. Már hivatalos, hogy Kyrie Irving kihagyja a szezon hátralévő részét, Durant és Klay Thompson el sem kezdik. Damian Lillard 4-5 meccsről is hiányozhat az AS-hétvége után. Marvin Bagley III három hetet kihagy. A ligában dolgozó vezetők úgy számolnak, hogy Giannis Antetokounmpo hosszabbít a Bucksszal. A Cavsnél nyáron sem keresnek új edzőt. Zion Williamsont nem érdekli az Év Újonca díj, PO-ba akarja vezetni a Pelicanst. Oladipo célja a bajnoki cím. DeMarcus Cousins szerint LeBron Jamesnek indulnia kellene az elnökválasztáson. Dragan Bender a Warriorsnál.

Tegnap este írtunk arról, hogy Kevin Durant el sem kezdi az idényt, Kyrie Irving pedig valószínűleg befejezte a szezont vállműtétje miatt. A valószínűleg szót ki lehet venni, később a Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks bejelentette, hogy az irányító nem lép pályára a 2019/20-as évad hátralévő részében. Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy a Golden State Warriorsnál is döntöttek: Klay Thompson Duranthez hasonlóan teljes egészében kihagyja ezt a szezont. A Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III legalább 3 hétig harcképtelen. Nincs ekkora baj a Portland TrailBlazersnél, de az ESPN forrásai szerint Damian Lillard 4-5 meccset is kihagyhat ágyéksérülése miatt.

Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a Detroit Pistons 10 napos szerződést ad Derrick Walton Jr.-nak - a Los Angeles Clippersnél 23 mérkőzést játszott ebben az idényben, majd a deadline előtt az Atlanta Hawkshoz került, onnan pedig szabadlistára. A Warriors Dragan Benderrel próbálkozik, a horvát magasember 10 napos kontraktusban állapodott meg a San Francisco-i klubbal.

Az már a nyárhoz kapcsolódik, hogy Tim Bontemps (ESPN) elmondása szerint ahány vezetőségi taggal beszéltek a ligában, mindenki azzal számol, hogy Giannis Antetokounmpo marad a Milwaukee Bucksnál hosszútávon is, amilyen jól játszik most a wisconsini alakulat. Mint ismert, a görög MVP a nyáron szupermax hosszabbítást írhat alá - ha nem teszi meg, 2021-ben szabadügynök lesz. A Cleveland Cavaliersnél is van hír nyárra: nem lesz edzőkeresés az off-szezonban. JB Bickerstaffot eredetileg is azért hozták, hogy John Beilein utódja legyen - ez bele van építve a szerződésébe, ezért is igazolt a Cavshez.

A Warriors magasembere, Draymond Green Anthony Slaterrel (The Athletic) beszélgetett Andrew Wigginsről. Green úgy érzi, hogy új csapattársából olyan játékos lehet, akit az All-Defensive csapatok valamelyikébe is beválaszthatnak akár - ez a célja Wiggins számára. Mint a csapat egyik vezére, ezt tűzte ki a kanadai játékos elé, és szeretné motiválni, hogy el is érje ezt a szintet. Green szerint Wigginsnek minden adottsága, atletikussága megvan ehhez. Sok szempontból Durantre emlékezteti őt az egykori 1/1-es - mindketten vékonyak, nyurgák, de egyben agilisek is, jól mozognak, és vékonyságuk ellenére nem gyengék fizikálisan. Éppen emiatt emlékezteti őt KD-re Wiggins, márpedig Green szerint Durant nagyszerű védő.

A New Orleans Pelicans tavalyi 1/1-ese, Zion Williamson Rachel Nicholsnak (ESPN) elújságolta, hogy csak arra koncetrál, hogy csapatát a PO-ba vezesse - ha megnyeri az Év Újonca díjat, az nagyszerű, de ha nem, az is rendben van.

Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo Mark Montieth-nek (nba.com) elmondta, hogy a cél a bajnoki cím - ezt tűzte ki maga elé, és tudja, hogy a csapat is. Feltette a kérdést, hogy minek játszani, ha meg sem próbálja ezt az ember? Csak szórakozásból kosárlabdázzon? Arra ott vannak az amatőr bajnokságok. Persze élvezet játszani, de a lényeg a győzelem - ez határozza meg az embert, ebből építi fel az örökségét, és megpróbál nyomot hagyni a ligán a következő generációk számára.

A végére pedig DeMarcus Cousins maradt: a Los Angeles Lakers centere szerint csapattársának, LeBron Jamesnek indulnia kellene az elnökválasztáson. Cousins az All The Smoke podcastben azt nyilatkozta, hogy ha van NBA játékos, akiből elnök lehet, az LeBron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus