Hírmorzsák 2020-02-23 (14:30)

Ben Simmons háta megsérült. Trae Young: "Valószínűleg nem utoljára dobtam 50 pontot". Chris Paul legalább 20 évig akar játszani. Kawhi Leonard szerint itt az ideje összerakni egy jobb sorozatot. DeMarcus Cousins marad a Lakersnél a rehabja idejére. Karl-Anthony Towns még ebben az idényben vissza akar térni. Steph Curry már ütközésekkel együtt edz. Mark Cuban kiakadt a Hawks elleni vereség végjátékának játékvezetésén. Joe Johnson visszatér a BIG3-be.

Kezdjük a sérülésekkel. A Philadelphia Sixers sztárja, Ben Simmons meghúzta a hátát a Milwaukee Bucks elleni mérkőzés első negyedében - egyelőre nem tudni, pontosan mekkora a probléma. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint DeMarcus Cousins továbbra is marad a Los Angeles Lakersnél, hogy folytassa rehabját ACL-szakadását követően - mint ismert, Cousinst kiteszi keretéből az aranysárga-lila alakulat, hogy le tudja szerződtetni Markieff Morrist. Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint Karl-Anthony Towns még vissza akar térni ebben az idényben - mint ismert, legalább két hetet kihagy csuklósérülése miatt. A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry ütközésekkel együtt edzhet - a céldátum továbbra is március 1., elvileg akkor térhet vissza.

Ezúttal a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban akadt ki a játékvezetés miatt csapata Atlanta Hawks elleni vereségét követően. A meccs végén Dorian Finney-Smith blokkolt egy dobást, amit tévesen goaltendingnek fújtak a sporik. Erre rá is jöttek a videózás után, de mivel állításuk szerint John Collins ezt követően már megkezdte a dobómozdulatot, mikor belefújtak a sípjukba, így Collins kosarát nem törölték el - tehát lényegében annyi történt, hogy goaltending helyett Collins két pontját írták a táblára, a vége ugyanaz lett. Cuban twitteren azt írta, hogy nem érti, mi van, de az NBA játékvezetés. A Mavs tulaja szerint nem egy mérkőzésről van szó, 20 éve ez megy. Korábbi sípmesterek jelölik ki az újakat, akik azt hiszik, értenek ehhez és a fiatalok fejlesztéséhez is. Két évvel később kiderül, hogy nem, de az egész kezdődik újra.

A Los Angeles Clippers 3 meccses bukósorozatban van, Kawhi Leonard pedig elmondta, hogy itt az ideje feljebb kapcsolni - az nem számít, hanyadik kiemeltek lesznek, de küzdeniük, fejlődniük kell. A megfelelő időben kell a csúcson lenniük, de egyelőre nem tartanak itt - jó irányba haladnak, de egészségesnek kell maradniuk. A Clippersnél Paul George és Patrick Beverley is hiányzott a Sacramento Kings ellen, és a 28. különböző kezdőcsapatot kellett kipróbálnia Doc Riversnek. A tréner azt mondta, hogy nem igazán volt ritmusuk, de ez ennyi hiányzóval és ennyi új játékossal nem is csoda.

Az Atlanta Hawks sztárja, Trae Young a napokban 50 pontos karriercsúcsot dobott, ami után annyit mondott: valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy eljutott félszáz pontig.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Chris Paul azt nyilatkozta, hogy ahogy jelenlegi fizikai állapotát látja, legalább 20 évet szeretne kosarazni.

A Detroit Pistons 10 napos szerződést adott Donta Hallnak, a Memphis Grizzlies pedig ugyanilyen kontraktust kötött Dusty Hannahsnak - mindketten a G-Ligában játszottak eddig ebben az idényben.

A végére pedig Joe Johnson maradt, aki idén visszatér a BIG3-be - tavaly Johnson csapata, a Triplets nyerte a sorozatot, majd JJ kapott egy edzőtábor-meghívót a Pistonstól, igaz, az alapszakasz-keretben már nem volt helye.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus