Hírmorzsák 2020-02-25 (10:45)

Derrick Rose-t nem vásárolja ki a Pistons. Dion Waiters próbajátékra megy a Lakershez. Jeremy Lamb szezonjának vége, teljesen szétment a bal térde. Ben Simmons nem a napokban térhet vissza hátsérüléséből. James Harden úgy érezte, muszáj elmennie Kobe Bryant búcsúztatójára, hogy lerója tiszteletét. Vanessa Bryant beperelte a végzetes helikoptert birtokló céget. Doc Rivers szerint a Clippers nem olyan csapat, amely egyik pillanatról a másikra feljebb fog kapcsolni. Hassan Whiteside szerint ő az év védője. Coby White úgy érzi, az ereje a hajában van. Joe Lacob nem érti, Kevin Durant miért ment el a Golden State-től, de nem haragszik rá. Giannis Antetokounmpo vezeti a PER-listát.

Sajnos sérülésekkel kell kezdenünk ma is, miután az Indiana Pacers dobóhátvédje, Jeremy Lamb a Toronto Raptors ellen súlyos térdsérülést szenvedett - egy fault után rosszul fogott talajt, és a bal térdében eltört egy csont, elszakadt az ACL térdszalagja és a meniscusa is. Azt nem tudni pontosan, mennyi időt kell kihagynia, az viszont biztos, hogy ebben az idényben nem látjuk már. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Ben Simmons folyamatos kezelést kap a hátára - továbbra sem tudni, mennyit kell kihagynia a Philadelphia Sixers irányítójának, de állapota nem day-to-day, tehát nem a napokban fog visszatérni. A Boston Celtics irányítója, Kemba Walker ma este, a Portland TrailBlazers otthonában sem fog játszani - továbbra is a térdével vannak gondok.

Azt láthattátok már ma reggel, hogy megvolt Kobe Bryant búcsúztatója a Staples Centerben. A Houston Rockets sztárja, James Harden ott volt a megemlékezésen, majd visszarepült Houstonba, és 37 pontot szórt a New York Knicksnek. Harden elmondása szerint úgy érezte, muszáj ott lennie a Staplesben tegnap este, hogy kifejezze tiszteletét Kobe iránt, és támogatásáról biztosítsa Bryant családját. Mike D'Antoni annyit mondott a Knicks elleni meccs után, hogy elképesztő, Harden mennyi mindenre képes fáradtan és olyan körülmények között is, mikor nem a szokásos módon készül egy-egy találkozóra. A tréner szerint ezért tartják őt olyan sokra - nem hagy ki meccseket, de még perceket sem, csak játszik.

Ugyanide kapcsolódik, hogy Kobe özvegye, Vanessa Bryant beperelte azt a céget, amely azt a helikoptert birtokolta, amely lezuhant, és amelyben 9 ember, köztük néhai férje és lánya is halálát lelte. A vád szerint a pilóta gondatlan volt, amikor felszállt a hatalmas ködben, ezzel veszélyeztette saját és a többiek testi épségét.

Brian Windhorst (ESPN) a The Hoop Collective Podcastben elmondta, hogy esély sincs rá, hogy a Detroit Pistons kivásárolja Derrick Rose-t, mivel a következő idényre is elég jó szerződése van. Windhorst szerint amikor a Los Angeles Lakers megkereste az autóvárosiakat a deadline előtt, hogy cserélnének Rose-ért, akkor is elutasította ezt a Pistons, mondván Dwane Casey vezetőedző is kedveli, és fontos szerepe lehet a csapatban jövőre is, úgyhogy nem elérhető.

Windhorst elmondta, hogy az aranysárga-lilák mindenképpen szeretnének egy scorert a periméterre, és Dion Waitersen gondolkodnak. Az újságíró saját bevallása szerint nem tudja, hogy Waiters lenne-e a megoldás, de a Lakers gondolkodik rajta, múlt héten találkoztak is a Memphis Grizzliestől kivásárolt dobóhátvéddel. Windhorst szerint a közeljövőben megnézik Waiterst egy privát edzésen, hogy milyen kondiban van, és nemcsak a klubot, hanem LeBron Jamest is meg kell győznie, ha szerződést akar kapni Rob Pelinkáéktól - korábban Pelinka képviselte Waiterst, most pedig Rich Paul.

A városi rivális Clippersnél a sérülések okoznak gondot - a ma hajnali, Memphis elleni összecsapás mindössze az ötödik alkalom volt, hogy Doc Rivers számára adott volt a teljes kerete. A tréner azt mondta a találkozó előtt, hogy ez van, ezt osztották számukra, de ebből kell főzniük, és ez is elég ahhoz, hogy nyerni tudjanak. Azt is elmondta Rivers, hogy a Clippers nem egy olyan együttes, amely majd egyszerűen feljebb kapcsol a PO-ra, ez teljesen egyértelmű - az ilyen gárdák egész évben egészségesek, csak néha úgy döntenek, hogy nem teszik oda magukat teljesen. Ha valakinek különböző felállásokat kell használnia, az más. Veszélyes dolog egyébként arra alapozni, hogy majd amikor kell, akkor beindulnak, de erre is van példa: Rivers szerint a Golden State Warriors többször is ezt tette, és bajnoki címeket nyert.

A Blazers centere, Hassan Whiteside 16 pontot, 17 pattanót és 4 blokkot jegyzett a Detroit elleni győzelem során, melyet követően azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, ő az Év Védője.

A Chicago Bulls újonca, Coby White Michael Jordan óta az első Bulls-újonc, aki egymás utáni meccseken legalább 30-30 pontot ért el, ráadásul a liga történetének első játékosa, aki első évesként úgy volt erre képes, hogy mindkét összecsapáson a cserepadról szállt be. White azt mondta, hogy a titka a haja, abban van az ereje - ez a védjegye.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob a 95.7 The Game műsorában elmondta, hogy nem haragudhat azért Kevin Durantre, mert úgy döntött, távozik, de számára teljesen logikátlan volt ez a lépés. Reméli, Durant is úgy gondolja, hogy a világ legjobb klubjánál volt, sikeres volt, több nagyszerű játékos között lehetett, ráadásul a csapat új csarnokot kapott. Lacob úgy érzi, minden oka megvolt KD-nek arra, hogy maradjon a Golden State-nél, de nem mérges egykori sztárjára, mert ez az ő élete, és kiérdemelte, hogy a saját sorsáról dönthessen. Nem tudott befolyással lenni a végeredményre, hiába próbálta meg.

A végére pedig a PER-lista maradt, amelyet továbbra is a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo vezet (32.6) James Harden (29.5) és Luka Doncic (29.4) előtt - a Top25 ezen a linken megtalálható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus