Hírmorzsák 2020-02-27 (13:15)

Spencer Dinwiddie iránt érdeklődött a Pistons és a Magic. JR Smith úgy érzi, jobb, mint a liga 85%-a. A Clippers Marcus Morrist és Montrezl Harrellt is meg akarja tartani. LeBron James nem játszik ma este (ágyék). Leon Rose március 1-től lesz a Knicks elnöke, Rod Strickland is szerepet kaphat a csapatban. Embiidet 25000 dollárra büntette a liga, Malik Monk határozatlan ideig tartó eltiltást kapott. Myles Turner elit védőnek érzi magát. 30%-kal nőhetnek a mezszponzori bevételek.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a New York Times március 1-jén fogja hivatalosan is bemutatni Leon Rose-t, mint a gárda új elnökét. A két fél már a deadline-nál megállapodott egymással, Rose azóta számolja fel a jelenlegi érdekeltségeit a CAA játékosügynökségben. Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint Rod Strickland pozíciót kaphat Rose irányítása alatt akár a szakmai stábban, akár a vezetőségben. Az egykori kiváló irányító dolgozott John Calipari kezei alatt a Memphis és a Kentucky Egyetemen is, volt a South Florida Egyetem segédedzői is, most pedig a G-Ligában vezetőségi posztot tölt be.

Arról volt már szó ma reggel, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid vállsérülést szenvedett ma hajnalban, a Cleveland Cavaliers ellen. Ugyancsak Embiidhez tartozik, hogy kapott egy 25.000 dolláros büntetést a ligától, amiért a pályán obszcén dolgokat mutogatott, majd a találkozót követően vulgárisan beszélt élő adásban. A büntetés mértéke a hírek szerint azzal is kapcsolatba hozható, hogy nem ez volt Embiid első kihágása a pályán elfogadható viselkedést tekintve. Nála nagyobb bajban van a Charlotte Hornets hátvédje, Malik Monk, akit határozatlan ideig eltiltott az NBA, mert megszegte a doppingellenes szabályokat.

Van két pletyka. Az egyik még a deadline-hoz kapcsolódik: a már említett Ian Begley úgy tudja, hogy az Orlando Magic és a Detroit Pistons is érdeklődött Spencer Dinwiddie iránt. Ligaszerte sokra tartják a 3 éves, összesen 34.4 millió dolláros szerződéssel bíró irányítót, és több vezetőségi tag is úgy gondolja, hogy a Brooklyn Nets aktív lesz a nyáron - márpedig az egyik legkomolyabb mozdítható értékük Dinwiddie. A másik pletyka a jövőről szól: Jovan Buha (The Athletic) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers meg akarja majd tartani a nyáron Montrezl Harrellt és Marcus Morrist is. Nem meglepő ez, hiszen pótolni nem nagyon tudná egyiküket sem a Clippers - kérdés, mennyit kell nekik fizetni majd.

A városi rivális Lakers legnagyobb sztárjához, LeBron Jameshez két hír is tartozik. Egyrészt sokan hiányolták a Kobe és Gianna Bryantnek tartott hétfő esti megemlékezésről, és azóta sem derült ki, hogy ott volt-e vagy sem. Tegnap kérdezték erről az újságírók, de kitérő választ adott - érzelmileg nagyon kimerítő volt az a nap számára, de kiemelte, mennyire bátor és erős volt Vanessa Bryant. Persze az a megemlékezés egy ünnepség volt Kobe és Gianna tiszteletére, de ettől még nagyon nehéz nap volt számára, úgyhogy szeretné, ha továbblépnénk ezen a kérdésen. Másrészt ma este, a Golden State Warriors ellen nem játszik James ágyékhúzódása miatt.

Lett volna két szerződtetés, de ezekből végül csak egy lett. A Warriors 10 napos megállapodást kötött Mychal Mulderrel - ő eddig a G-Ligában, a Sioux Falls Skyforce együttesénél kosarazott 17.0 pontos és 4.5 pattanós átlagokkal. Jonathan Givony (ESPN) jelentette, hogy Chasson Randle már két 10 napos kontraktust is megpróbált aláírni NBA csapatokkal, de nem adja ki a játékengedélyét a Tinjian Gold Lions. Randle ügynöke szerint a klub elmarad a játékos fizetéseivel, ráadásul a 10 napos szerződés előbb lejárna, mint hogy a kínai bajnokság folytatódjon - a koronavírus miatt két hétig biztosan nem játszanak.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner 8 blokkot jegyzett legutóbb, a Charlotte Hornets elleni találkozó során, ebből 4-et rögtön az első negyedben. Turner azt nyilatkozta rögtön a mérkőzés elején éreztetni akarta hatását a pályán, meg akarta adni az alaphangulatot - képes erre, és ezen a meccsen megtett mindent azért, hogy ez így legyen. Azt is hozzátette, hogy szerinte nem tudja már beérni a blokklistát 3.1-es átlaggal vezető Hassan Whiteside-ot, de ettől függetlenül ez a célja - elit védőnek tartja magát, amit meccsről meccsre bizonyítania kell.

A jelenleg szerződés és csapat nélkül álló JR Smith Brandon 'Scoop B' Robinsonnal beszélgetett, akinek elmondta, hogy érzése szerint még mindig jobb, mint az NBA játékosok 85%-a. Megkérdezték tőle, hogy a Lakersben vagy a Clippersben játszana-e szívesebben, amire azt mondta, hogy még egyik gárda sem hívta.

A végére pedig Terry Lefton és John Lombardo (mindketten Sports Business Journal) maradtak, akik szerint 30%-kal is megnőhetnek a mezszponzori bevételek. Mint ismert, a mezekre kerülő szponzorációt három éve engedélyezte a liga, és gyakorlatilag minden együttes 3 szezonra írt alá egy-egy céggel, 5 és 20 millió dollár közötti éves bevételekkel. Ez anno több mint 150 millió dolláros éves bevételt hozott a ligának, ami több volt, mint amire Adam Silverék számítottak, de még ennél is jobb lehet a helyzet a most következő nyártól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus