Hírmorzsák 2020-02-27 (20:30)

Ja Morant megvédte Russell Westbrookot, utóbbit nem érdeklik a negatív kritikák. Joel Embiid ma este nem játszik. RJ Barrett alapvetően jobbkezes, de bal kézzel szeret dobni. Zach LaVine nem edzőjének, hanem Dennis Schrödernek szúrta oda az OKC ellen, hogy 40 pontja van. Bradley Bealt doppingtesztelte a liga a két 50 pontos meccse után. A Pacers nem akarja leigazolni Lance Stephensont. A Jazznél Joe Ingles kerül ki a kezdőből, nem Mike Conley. Az NBA többéves marketing szerződést kötött a New Balance-szal.

A Memphis Grizzlies újonc irányítója, Ja Morant Russell Westbrookról beszélt csapata Houston Rockets elleni vereségét követően - először játszott a texasiak egyese ellen. Morant azt nyilatkozta, hogy szerinte Westbrookot még mindig nem tisztelik eléggé, természetesnek veszik az emberek azt, amit a pályán nyújt. Három-négy éve tripla-duplát átlagol, idén is látható, hogy mire képes, és mégis ugyanaz a nóta vele kapcsolatban. Morantnak nagyon tetszik az, ahogy Westbrook csak a saját dolgával törődik, és nem foglalkozik a folyamatos kritikákkal. Westbrook annyit mondott, hogy nem nagyon érdekli, hogy más mit gondol a játékáról. Morantot és a többi hasonló kosarast nagyra tartja, de amíg ő elégedett a teljesítményével, addig szét fogja szedni az ellenfeleit.

A Grizzlies 10 napos szerződést adott Jarrod Uthoffnak - a G-Ligában, a Memphis Hustle-nél játszott eddig.

A Philadelphia Sixers sérült centeréről, Joel Embiidről annyit tudni jelenleg, hogy nem játszik ma éjszaka, a New York Knicks ellen - mint ismert, ma hajnalban, a Cleveland Cavaliers ellen vállsérülést szenvedett.

A Knicks újonca, RJ Barrett azt nyilatkozta, hogy alapvetően jobbkezes, de sokkal komfortosabban érzi magát, ha bal kézzel dob. A tavalyi draft 1/3-asa szerint azt mondták neki, hogy a jobbkezes dobásának a technikája jobb, de úgy érzi, hogy ez nem feltétlenül igaz. A kanadai kosaras régóta bal kézzel dob egyébként - az édesanyja balkezes, sok szokását lemásolta, bár a legtöbbször a jobb kezét használja. Barrett egyébként mindössze 39%-kal dob idén mezőnyből, a triplákat pedig csak 31%-kal értékesíti.

A Chicago Bullsnál Zach LaVine az Oklahoma City Thunder ellen kikiabált valakinek az oldalvonal felé, hogy "40 kibaszott pontom van". Mivel a Bullsnál voltak problémák a múltban a csapat és a vezetőedző, Jim Boylen között (LaVine-nal külön szócsata is volt a sajtóban), így felmerült, hogy ezúttal is valami üzengetés van a két fél között, LaVine azonban cáfolta ezt. A Bulls scorere azt mondta, hogy a harc hevében néha mondanak egymásnak a játékosok érdekes dolgokat, beszólogatnak a másiknak, és most is erről volt szó. Hátrányban voltak, Dennis Schröder odamondott neki valamit, amire ő válaszként odabökte ezt, hogy "40 pontom van, mit magyarázol?". Azt nem tudja, miért mondták az emberek azt, hogy Boylennel vitatkozott, de nem erről volt szó.

A Washington Wizardsnál Bradley Beal egymás utáni mérkőzéseken dobott legalább 50 pontot - erre legutóbb Kobe Bryant volt képes. Beal a Brooklyn Nets elleni összecsapás után elmondta, hogy amellett, hogy a Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson a box-and-one védekezést alkalmazta ellene, hogy minél jobban kivegye a játékból, az NBA még egy doppingtesztet is elvégzett rajta a két 50 pontos meccsét követően.

Scott Agness (The Athletic) jelentette, hogy az Indiana Pacers szurkolói közül többen is azt szeretnék, ha a gárda leigazolná Lance Stephensont - harmadjára játszana a Pacersnél a dobóhátvéd. Volt egy "We want Lance" rigmus is a tegnap hajnali mérkőzés alatt, de Agness úgy tudja, hogy az Indiana nem gondolkodik Stephenson szerződtetésén, hiába esett ki Jeremy Lamb egy súlyos térdsérüléssel. Mint ismert, Stephenson Kína után szeretne hazatérni, és szívesen játszana megint Indianában, de a legnagyobb támogatóját vesztette el a klubnál Larry Bird visszavonulásával.

Shams Charania és Tony Jones (mindketten The Athletic) jelentették, hogy a Utah Jazz változtatott az eredeti elképzelésein: nem Mike Conley, hanem Joe Ingles kerül ki a kezdőből - annyi maradt az eredeti tervekből, hogy Royce O'Neale kerül be a kezdőötösbe, az ausztrál az ő helyére ül le a kispadra.

A végére pedig a liga maradt, amely többéves szerződést kötött a New Balance-szal, amely a következő időszakban az NBA hivatalos marketing partnere lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus