Hírmorzsák 2020-03-02 (11:15)

Giannis Antetokounmpo válaszolt James Hardennek: szerinte a játéka nem csak a fizikalitásra épül, de persze fejlődnie kell és akar is mindenben. Paul George, Kawhi Leonard és Marcus Morris is nagyon elégedettek voltak a Denver legyőzése után, Michael Malone érthetően nagyon nem. Steve Ballmer megvásárolja a The Forumot. Troy Danielst kitette keretéből a Lakers. JJ Redick két hetet kihagy (combhajlító). A Knicks hezitált Kevin Knox Jr. elcserélésével kapcsolatban a deadline előtt. Leon Rose hagy időt magának, hogy eldöntse, kinek mi lesz a sorsa a Knicks vezetőségében. Chasson Randle a Warriorsnál. A liga folyamatosan begyűjti az infókat a koronavírusról.

Szombat délelőtt írtunk arról, hogy James Harden oda(/be/vissza)szólt egyet Giannis Antetokounmpónak, a Milwaukee Bucks sztárja pedig a kitérő válasz után adott egy rendeset is: szerinte nem csak a fizikalitásra épül a játéka. Persze vannak esetek, amikor ezt kell kihasználni, de a legnagyobbak, Jordan, Kobe, LeBron és Shaq is megtették ezt. Emellett viszont dolgoznia kell, és dolgozik is a tripladobásán, a középtávoli tempóin és azon, hogy az adott elzárásai után gyorsabban tudjon leválni befelé. A görög szerint teljes sebességnél nehéz pontos passzokat adni, ebben is javulni szeretne. Sok dolog van, amiben fejlődnie kell, és ha ezt megteszi, komplettebb játékos lesz.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicksnél hezitáltak, hogy elcseréljék-e Kevin Knox Jr.-t a deadline előtt. Steve Millsék a hírek szerint összeraktak egy csomagot, amiben szerepelt Knox, és amiről úgy gondolták, hogy érdekelheti a Golden State Warriorst D'Angelo Russellért. A vezetőségből azonban többen annak a fiatal mag részének tekintik Knoxot RJ Barrett és Mitchell Robinson mellett, amelyre építeni kell a csapatot.

Szintén Begley hozta a hírt, hogy Leon Rose kivár, és alaposan megvizsgálja, hogy mi legyen a Knicks jelenlegi vezetőségének tagjaival, kit tartson meg és kit váltson le. A segéd GM, Allan Houston előléptetésre számíthat a hírek szerint - az utóbbi napokban többet van a csapattal, és utazik a gárdával idegenbe is. A jelenlegi megbízott elnökkel, Scott Perryvel van múltja Rose-nak - az is elképzelhető, hogy ő is marad.

A Los Angeles Clippers 132-103-ra verte a Denver Nuggetset a hétvégén, Paul George pedig azt nyilatkozta a meccs után, hogy ez volt az idei legkomplettebb teljesítmény a gárda részéről. Kawhi Leonard szerint a határ a csillagos ég az együttes számára, ha mindenki egészséges - vannak fiataljaik, veteránjaik, és ha minden adott, a liga egyik legjobb csapatát alkothatják. Marcus Morris annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte a Clippers cseresora a legjobb a ligában, a közelükben sincs senki ilyen tekintetben.

Kevin Arnovitz (ESPN) információi szerint Steve Ballmer közel áll ahhoz, hogy megvásárolja a The Forum nevű Los Angeles-i csarnokot. Ez azért lehet fontos, mert az arénát jelenleg birtokló Madison Square Garden három pert is indított a Clippers új, Inglewoodban, nem messze a The Forumtól építendő új csarnoka ellen - hogy az ellenállás a lehető legkisebb legyen, Ballmer egyszerűen megveszi Lakers régi otthonát.

A Denver vezetőedzője, Michael Malone a Clippers elleni zakó után azt mondta, hogy az elejétől a végéig nagyon puhán kosárlabdáztak, azt csinált velük Doc Rivers együttese, amit akart. Nem tudták a saját játékukat játszani, mert a Clippers nem engedte ezt, ők pedig hagyták ezt 48 percen keresztül. Nagyszerű csapat ellenfelük, de nagyon csalódott a versenyszellem és a küzdés hiánya miatt. Úgy álltak a meccshez, mintha egy lenne a sok közül, a Clippers meg úgy, mintha tétje lenne a dolognak, és ez végig látszódott a pályán.

A Los Angeles Lakers kitette keretéből Troy Danielst. Mint ismert, az aranysárga-lilák ma nézik meg Dion Waiterst próbajátékon, de nem feltétlenül sietnek feltölteni a keretüket. Daniels egyébként több játéklehetőséget szeretne, ezért tárgyalt az ügynöke Rob Pelinkáékkal a közös megegyezésű szerződésbontásról.

A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, JJ Redick kéthetes kihagyásra kényszerül, miután meghúzódott a combhajlítója szombat hajnalban, a Cleveland Cavaliers ellen.

A Golden State Warriors szerződést ad Chasson Randle-nek, akinek tisztázódik a helyzete - mint ismert, kínai csapata eddig nem adta ki a játékengedélyét, de sikerült megegyezniük a feleknek, így Randle visszatérhez az NBA-be.

A végére pedig a koronavírus maradt: az NBA, az NHL és az MLB is folyamatos kapcsolatban van a Betegség Megelőzési Központtal (CDC) a vírus miatt. Egyelőre nincs tervben meccsek elhalasztása vagy az, hogy üres csarnokokban rendezzék meg a mérkőzéseket, de mivel a sportolók és a nézők egészsége a legfontosabb, így a liga minden információt tudni akar a problémáról, ezeket pedig megosztja a klubokkal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus