Hírmorzsák 2020-03-03 (11:00)

Steph Curry csütörtökön, Damian Lillard holnap, Kemba Walker ma visszatérhet. Giannis Antetokounmpo és Kristaps Porzingis a hét játékosai, Mike Budenholzer és Mike D'Antoni a hónap edzői. Dion Waiters privát edzése jól sikerült a Lakersnél. A Grizzlies kitette keretéből Jordan Bellt, 10 napos szerződést adott Anthony Tollivernek. Josh Richardson nem játszik ma este (agyrázkódás). A liga tanácsokat adott a csapatoknak a koronavírus miatt. Markieff Morris gyakorlatilag az összes hátralévő pénzéről lemondott, amivel tartozott (volna) neki a Pistons - DeMarre Carroll alig hagyott valamit az asztalon a Spursnél. Matisse Thybulle az ausztrál válogatottban szerepelhet az olimpián. 

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo, illetve a Dallas Mavericks magasembere, Kristaps Porzingis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A görög MVP 4-0-t hozott a Bucksszal, miközben 28.5 pontot, 16.5 pattanót és 5.5 gólpasszt átlagolt, míg a lett játékos 3-1-et ment a Mavsszel, és 26.3 pontos, 11.8 pattanós és 2.25 blokkos mutatói voltak ebben a szakaszban. Február hónap edzői Mike Budenholzer és Mike D'Antoni lettek - előbbi 10-1-et hozott a Bucksszal, utóbbi 9-2-t ment a teljes smallballra váltó Houston Rockets-cel.

Van két hír a kivásárlásokkal kapcsolatban. Egyrészt Markieff Morris a teljes 2020/21-es pénzéről lemondott, amikor megegyezett a Detroit Pistonsszal - volt egy 3.6 milliós játékosopciója, plusz valamivel kevesebb mint 950.000 dollár az idei pénzéből is bennmaradt a Pistonsnál. Azt is hozzá kell tenni, hogy nem járt rosszul Morris sem, hiszen a Los Angeles Lakers 1.75 millió dollárért szerződtette az idény végéig, és ha a következő idényre bárhol aláír egy 2.45 millió dolláros veterán minimumot, már majdnem ott van anyagilag, ahol a detroiti szerződésével lett volna. Az ellenpélda DeMarre Carroll, aki alig több mint 800.000 dollárról mondott le 15 millió dolláros garantált pénzéből, amikor a San Antonio Spurs kivásárolta - 3 évre 21 millió dollárért írt alá a múlt nyáron.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Dion Waiters igen meggyőző teljesítményt nyújtott tegnap, amikor a Lakersnél járt privát edzésen - a következő lépcsőfok az, hogy Frank Vogellel, Rob Pelinkával és Kurt Rambisszel találkozik a Memphis Grizzilestől kivásárolt dobóhátvéd. Mint ismert, az aranysárga-lilák JR Smith leigazolását is fontolóra veszik.

Ha már a Lakers: a Philadelphia Sixers swingmanje, Josh Richardson nem játszik ma este a nyugati listavezetővel szemben, mivel agyrázkódást szenvedett a Los Angeles Clippers elleni találkozó első félidejében. Az is a Sixershez tartozik, ami pár héttel ezelőtt Ben Simmons tolmácsolásában előkerült már: Matisse Thybulle az ausztrál válogatottban szerepelhet az idei olimpián. Az újonc azt nyilatkozta, hogy nagy lehetőség lenne az, ha ott lehetne az ötkarikás játékokon, de az NBA idény végén dönti majd el, hogy játszik-e Tokióban vagy sem.

A Memphis Grizzlies kitette keretéből Jordan Bellt, és 10 napos szerződést kötött Anthony Tolliverrel.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry tegnap részt vett a G-Ligás fiókcsapat, a Santa Cruz Warriors teljes edzésén, és játszott egy 5-5 elleni edzőmeccset is. Problémamentesen lezajlott az egész folyamat, így egyre közelebb van ahhoz Curry, hogy visszatérjen szezon eleji kéztörését követően - Nick Friedell (ESPN) értesülései szerint akár már csütörtök este, a Toronto Raptors ellen is pályára léphet az irányító. Két további visszatérőnk is van: a hírek szerint a Boston Celtics irányítója, Kemba Walker ma este, a Brooklyn Nets ellen ott lehet a parkettán - perclimiten lesz egyelőre, és a back-to-back-ek egyik felét ki fogja hagyni a közeljövőben. A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard pedig holnap este, a Washington Wizards ellen akar visszatérni - erről írtunk már ma reggel.

A végére pedig megint a koronavírus maradt. Arról tegnap este írtunk már, hogy CJ McCollum egy ideig nem ad autogramot senkinek, és a liga minden játékost erre kér - emellett a pacsik helyett inkább adjanak "öklöst", úgy kevésbé tud terjedni a vírus. A Bostonnál külön orvos is járt, aki beszélt az új vírusról, az adatokról, illetve arról is, hogyan lehet tenni a megelőzés érdekében. Az előbb már említett Kemba Walker azt mondta, hogy óvatosnak kell lenni - fog aláírásokat osztogatni, de valószínűleg a saját tollával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus