Hírmorzsák 2020-03-07 (15:00)

A Clippers leszerződtette Joakim Noah-t. Deadline-pletykák: a Suns Aaron Gordont, a Nuggets Jrue Holidayt akarta nagyon, a Lakers Alex Carusót és draftpicket ajánlott Derrick Rose-ért. Jusuf Nurkic március 15-én térhet vissza. A Sixers reméli, hogy Ben Simmons még a rájátszás kezdete előtt visszatér. Steve Cliffordot kiszáradás miatt kórházba szállították. Gregg Popovich csak akkor viszi Kevin Durantet az olimpiára, ha KD 100%-os állapotban van. Mark Cubant fél millió dollárra büntették. Két hónappal későbbre csúsztatják a ligát az amerikai foci miatt?

Volt egy szerződtetés az elmúlt egy napban is: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers leigazolta Joakim Noah-t - a francia center jövő héten csatlakozik a kerethez.

Van néhány cserepletyka, amelyek a múlthoz köthetőek. Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy a Phoenix Suns nagyon szerette volna megszerezni Aaron Gordont a deadline előtt - az Orlando Magic arra számít, hogy lesz érdeklődés Gordon iránt a nyáron is. A Los Angeles Lakers Alex Carusót és draft picket ajánlott Derrick Rose-ért a Detroit Pistonsnak. A Denver Nuggets komoly erőket mozgósított azért, hogy megszerezze Jrue Holidayt, de a New Orleans Pelicans nem akarta mozdítani veterán hátvédjét.

Az már a sérülésekhez, visszatérésekhez köthető, hogy a Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic március 15-én, tehát nagyjából egy hét múlva elkezdheti a szezont - mint ismert, a bosnyák centernek az előző szezonban volt egy horribilis síp- és szárkapoccsont törése. Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint a Philadelphia Sixers abban reménykedik, hogy Ben Simmons még a rájátszás kezdete előtt visszatérhet - neki idegbecsípődése van a hátában, és eredetileg kéthetes kihagyást kommunikáltak vele kapcsolatban, ami lassan lejár.

Nem feltétlenül NBA, de hasonló témakor: a Team USA szövetségi kapitánya, Gregg Popovich kijelentette, hogy csak akkor veszi számításba Kevin Durantet az idei tokiói olimpiára készülő amerikai válogatottnál, ha KD teljes mértékben felépül tavaly Achilles-szakadásából. A többszörös címvédő edzőtábora júliusban indul, és Popovich nem szeretné, ha 60-70%-osan állhatna edzésbe a Brooklyn Nets sztárja, hogy formába lendüljön az ötkarikás játékokra. Fontos az olimpia, nagyon is az, de Durantnek van dolga a Netsnél is, ezért nem szeretné félkész állapotban terhelni.

Az Orlando Magic vezetőedzőjét, Steve Cliffordot kórházba kellett szállítani csapata Minnesota Timberwolves elleni sikere során, mert kiszáradt - a harmadik negyedben szólt a stábjának, hogy vigyék tovább a meccset, mert nem bírja.

Volt arról szó a napokban, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban kirohanást intézett a játékvezetők ellen, miután az Atlanta Hawks ellen úgy kaptak ki, hogy visszavideóztak egy Mavs-goaltendinget a sporik, úgy ítélték meg, hogy nem volt igazuk, de a Hawks két pontját ettől függetlenül úgy hagyták - mondván John Collinst dobómozdulat közben érte a "goaltending-síp". Cuban megkapta büntetését: fél millió dollárt kell befizetnie a ligának, és az NBA természetesen elutasította a Mavs óvását is, miszerint játsszák újra a szerintük hibás ítélet utáni másodperceket.

A végére pedig egy felvetés maradt az Atlanta Hawks vezetőjétől, Steve Koonintól, aki azt mondja, hogy csúsztassák el két hónappal a szezont, kezdődjön december közepén, és legyen vége valamikor augusztusban - természetesen a draft és a szabadügynökpiac is csúszna így. Az ok az amerikai futball: amíg tart a szezon az NFL-ben és az egyetemi fociban, jóval kisebb az érdeklődés az NBA-re, mint utána, ez pedig bevételkiesést jelent. A liga a hírek szerint nyitott erre, illetve az ehhez hasonló ötletekre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus