Hírmorzsák 2020-03-09 (10:45)

Anthony Davis szerint LeBron James megérdemli az MVP díjat. LeBront sosem az MVP díj motiválta, hanem hogy minden idők legjobbja legyen. Giannis Antetokounmpo ma este sem játszik (térd). Steph Curry influenzás, de nem koronavírusos. James nem játszik, ha zártkapus meccsek lesznek a koronavírus miatt. Patrick Beverley szerint nem kihívás LeBront fogni. DeAndre Jordan szerint hülyeség, hogy a Nets új játékosai rúgatták ki Kenny Atkinsont - a korábbi kosarasok értetlenül fogadták Atkinson menesztését. Michael Malone a Nuggets gondjairól beszélt. Bradley Beal továbbra is maradna a Wizardsnál. Charles Barkley és Draymond Green szócsatába keveredtek. Barkley jótékonykodik. Új játékos Memphisben.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo kihagyja csapata hátralévő meccseit a wisconsiniak idegenbeli túráján, mert meghúzódott az ízületi tok a bal térdében. A görög kosaras nem játszott tegnap este, a Phoenix Suns, és nem lép pályára a Bucks következő találkozóján sem, ma éjszaka, a Denver Nuggets ellenében.

A Los Angeles Lakers sztárja, Anthony Davis a csapat másik húzóemberéről, LeBron Jamesről beszélt - szerinte LeBron megérdemli az MVP díjat. Davis elmondta, hogy James mindent tud: dobni, passzolni, bevonja a társakat a játékba, átveszi a meccsek irányítását, és a Bucks ellen szenvedtek, amikor LeBron a padon ült. AD szerint az MVP trófeának arról kell szólnia, hogy ki a legértékesebb a saját csapata számára. Mivel ő testközelből láthatja, így az ő szavazata Jamesé.

LeBron még a Bucks elleni összecsapás előtt beszélt arról, hogy őt soha nem motiválta az MVP díj - az, hogy minden idők legjobbja legyen, motiválta, és ennek segítségével tudott néhány MVP trófeát összegyűjteni. Soha nem kezd neki úgy egy szezonnak, hogy az alapszakasz MVP cím a célja - saját csapatának legértékesebb játékosa, a világ legjobbja akar lenni. Ettől függetlenül persze a hozzáállásával és azzal, ahogyan odafigyel magára, sikerült begyűjtenie párszor ezt az elismerést is.

Tegnap kora délután írtunk arról, hogy a koronavírus miatt felmerült az is, hogy lesznek zártkapus meccsek az NBA-ben. James azt mondta, hogy ez lehetetlen, és ő nem lép pályára, hogy ha nem lesznek nézők a meccseken - a szurkolókért és a csapattársaiért játszik, nélkülük nincs értelme. A Boston Celtics irányítója, Kemba Walker annyit tett hozzá, hogy borzalmas és unalmas meccsek lennének az ilyenek, nyugodtan törölhetnék is őket egyből. Azt is hozzátette Walker, hogy persze a helyzet egyre komolyabb, ettől függetlenül nagyon furcsa lenne.

A Lakers tegnap este legyőzte a Clipperst, ahogy arról már olvashattatok is, Patrick Beverley stílusán viszont ez sem nagyon állított. A Clippers hátvédje a meccs után elmondta, hogy nem kihívás LeBront fogni, egyáltalán nem nehéz - James 28 ponttal, 7 pattanóval és 9 gólpasszal zárta a találkozót.

A Golden State Warriorsnál Steph Curry influenzás, de a csapatorvos kihangsúlyozta, hogy nem koronavírusos Curry, sima influenzáról van szó az esetében.

Az elmúlt napok a Brooklyn Netsről szóltak, amely edzőt váltott. Az új tréner, Jacque Vaughn első intézkedése az volt, hogy DeAndre Jordant betette a kezdőbe Jarrett Allen helyére - ezt egyébként előre bejelentette, még a Chicago Bulls elleni összecsapást megelőzően. Jordan nyilatkozott is Kenny Atkinson menesztéséről: szerinte azok a pletykák teljesen alaptalanok, amelyek szerint az új játékosok rúgatták ki az ex-trénert. Persze Kyrie Irving és Kevin Durant is újak, de Wilson Chandler vagy éppen Garrett Temple is, úgyhogy ha az újakról beszélünk, akkor mindenkiről kellene, nemcsak a sztárokról.

A régebb óta a Netsnél játszók közül Caris LeVert és Joe Harris is köszönetet mondtak Atkinsonnak az elmúlt évekért, a segítségért, és hogy mindig őszinte volt velük. Az egykori Nets-játékosok közül Jared Dudley, D'Angelo Russell és DeMarre Carroll is kiakadtak ezen a lépésen egyébként - ki-ki rövidebb vagy éppen hosszabb kiírásokkal jelezte, hogy fogalma sincs, erre mi szükség volt. Jordan az is elmondta, hogy megérti, hogy a korábban vagy régebb óta itt játszókat sokkolta a hír, de ilyen a liga: edzőket rúgnak ki, játékosokat cserélnek el vagy tesznek lapátra, ez van.

A Denver Nuggets trénere, Michael Malone a Cleveland Cavaliers elleni zakót követően elmondta, hogy a védekezés folyamatos problémájuk, a gyorsindításokban nagyon rosszak, úgyhogy módot kell találniuk arra, hogy megoldják ezeket a gondokat. Malone szerint sokkal fegyelmezettebbnek kell lenniük - a negyedik negyedben például egészen jól védekeztek, de a támadójátékuk egyáltalán nem működött. Megint 18 eladott labdájuk volt, az All-Star szünet óta ezzel rengeteg gondjuk akad.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal a hétvégén Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett arról, hogy mennyire lojális. Beal azt mondta, hogy Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, Dwyane Wade, Udonis Haslem lebeg ilyenkor a szeme előtt, akik rengeteg időt töltöttek egy franchise-nál. Annyira hűséges, ami már-már hiba, de olyan, mint Damian Lillard, akinek sokkal többet jelent az átlagnál az, ha Portlandben győzhet, mert évekig dolgozott azért, hogy ez beteljesülhessen. Ha valakinek sikerül a csúcsra jutnia ilyen körülmények után, az sokkal többet számít, mintha egy jobb csapathoz csatlakozik. Az a könnyebbik út, de úgy sem garantálja semmi a sikert.

Volt egy kis összeröffenés Charles Barkley és Draymond Green között. Barkley a Warriors Lakers elleni találkozóját követően elmondta, hogy Green hozta a szokásos teljesítményét - 10 perc alatt kipontozódott, semmiből nem érte el a kétszámjegyű produkciót. Sir Charles szerint akkor nagy Green szája, mikor a többi sztár ott van mellette, és hozza a meccseket, de amikor neki kellene előlépnie és harcolnia, akkor nem akar játszani. Green a hétvégén válaszolt azzal, hogy jobb, ha Barkley befogja a száját, mert elveszi a munkáját - ahhoz is nagyon ért. A Warriors magasembere szerint Barkley nem keresett elég pénzt kosarasként, ezért van szüksége jelenlegi állására, de jobb, ha békén hagyja őt. Azt is hozzátette, hogy a kosárlabdáról sem vitatkozhatna vele, mert nem elég okos hozzá, nincs gyűrűje sem.

Barkley pozitív hírekkel is bekerült azért a hírekbe: eladja több emléktárgyát, többek között az 1993-as MVP trófeáját is, hogy megfizethető lakásokat építsen szülővárosában, az alabamai Leedsben.

Két rövidhír. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Dirk Nowitzkinek hosszútávon érvényes ajánlata van a Dallas Maverickstől - bár a német egyelőre nem akar formális posztot betölteni a klubnál. És azt a hírt is Charania hozta, hogy Jamal Crawford továbbra is formában tartja magát annak reményében, hogy valamelyik klub még leigazolja a szezon végéig.

A végére pedig a Memphis Grizzlies maradt, amely többéves szerződést kötött Jontay Porterrel. A fiatal magasember két évet járt a Missourira, nem kelt el a drafton, és két különböző térdsérülésből rehabol éppen - elvileg a következő edzőtábor kezdetére készen fog állni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus