Hírmorzsák 2020-03-11 (12:15)

95%, hogy csütörtöktől zártkapus meccsek lesznek a koronavírus miatt - lehet, hogy egy időre leáll a liga, vagy semleges területeken kell lejátszani a mérkőzéseket. Danilo Gallinari egyetért a zártkapuval, LeBron James véleménye is változott. John Collins úgy érzi, hogy kiérdemelte a maximum szerződést. Steph Curry csütörtök este visszatérhet, Draymond Green is egyre közelebb van ehhez. Joel Embiid és Josh Richardson már edzenek. Cameron Johnsonnak mononukleózisa van. A Suns és a Timberwolves érdeklődik Donatas Motiejunas iránt. Charles Barkley visszaszólt Draymond Greennek. A Cavs többéves szerződést kötött JB Bickerstaff-fal, a Warriors Mychal Mulderrel. Jordan Bell a G-Ligában.

Chris Kirschner (The Athletic) forrásai szerint az Atlanta Hawks idén nyáron, idő előtt szeretne hosszabbítani John Collinsszal. Hogy mennyi pénzt kaphat a magasember, az kérdés, de az alja valahol 4 év, 77 milliónál kezdődhet - ennyit kapott az Indiana Pacerstől Domantas Sabonis. Collins azt mondta, hogy úgy érzi, prioritást jelent az ő helyzete az Atlanta számára, hiszen a fiatal mag értékes tagja. Azt nem tudja, mennyi pénzről lehet szó, de úgy gondolja, hogy a játéka egy nagyobb szerződést érhet. Itt lehet hasonlítgatni persze sok mindenkihez, de kérdés, hogy a klub mennyire tiszteli.

Collins azt is kibökte, hogy szerinte maximum szerződést ér a teljesítménye, mivel a többi 20/10-es játékos is maximum pénzt kap. A csapat dönt arról, hogy kifizet-e neki ennyit, de úgy érzi, kiérdemelte ezt az összeget - persze ilyenkor jön be a csapat helyzete, a jövőbeli flexibilitás megtartása, erről szólnak a tárgyalások. A Hawks egyébként kivárhat a 2021-es nyári is, amikor Collins korlátozott szabadügynök lesz. Maga az érintett erről azt mondta, hogy nem sértődne meg, ha ez történne, de nyilván más lenne akkor a helyzet.

A sérülések, visszatérések témakört Steph Curryvel kezdhetjük, aki elvileg csütörtök éjszaka, a Los Angeles Clippers ellen játszani fog - mint ismert, influenzás volt Curry. Steve Kerr elmondása szerint az elmúlt 6 meccset térdsérülése miatt kihagyó Draymond Green is egyre közelebb van ahhoz, hogy újra pályára léphessen - a kondiját próbálják rendbe hozni, hiszen több mint egy hete nem edzett. A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid és Josh Richardson is elkezdtek edzeni - azt nem tudni, hogy ma este pályára lépnek-e. A Phoenix Sunsnál Cameron Johnsonnak mononukleózisa van, legalább két hétig harcképtelen lesz.

Szerződtetések is vannak persze. A Cleveland Cavaliers többéves megállapodást kötött JB Bickerstaff-fal, ő marad a vezetőedző hosszútávon - legalábbis jelen állás szerint. A Golden State Warriors végül nem második 10 napost, hanem többéves szerződést írt alá Mychal Mulderrel, aki az első 10 napja alatt 12.3 pontot, 3.2 pattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. A Memphis Grizzlies által kitett Jordan Bellt a Capital City Go-Go, a Washington Wizards G-Ligás fiókcsapata hívta le waiverről.

Donatas Urbonas (15Min.lt) értesülései szerint a Maccabi Tel-Aviv mellett a Suns és a Minnesota Timberwolves is érdeklődik Donatas Motiejunas iránt - a litván magasember az előző idényben játszott a San Antonio Spursnél.

Tegnap előtt írtunk arról, hogy Charles Barkley és Draymond Green szóváltásba keveredtek. Green legutóbb azt nyilatkozta, hogy jobb, ha Barkley befogja a száját, mert elveszi a munkáját televíziós szakértőként. Barkley elmondta, hogy kedveli a Warriors magasemberét, jó játékosnak tartja, és szeret vele szócsatákba keveredni, de Greennek rádiós arca van, nem való a TV-be.

A végére pedig megint a koronavírus maradt. A liga ma tárgyal a tulajdonosokkal arról, hogyan kezeljék a világjárványt - felmerült az is, hogy ha egy csapat hosszabb távon nem játszhat a saját csarnokában, akkor az ellenfél arénájában vagy semleges, a koronavírustól nem veszélyeztetett helyszínen kell lejátszani a meccset. Más források szerint a zártkapus meccsek is felmerültek - Ric Buchernek egy játékos azt mondta, hogy vele azt közölték, 95%, hogy csütörtöktől fogva nézők nélkül kell lejátszani a találkozókat. Olyan megoldási javaslat is van, hogy a teljes liga leáll egy időre.

Danilo Gallinari egyébként egyetért a zárkapus meccsekkel - persze ő sem örülne neki, de nem szeretné, ha az Egyesült Államokban is az lenne, ami most Olaszországban van, és Európában le is állítottak sok bajnokságot. LeBron James pár napja még azt mondta, hogy nem játszik, ha zárkapus meccsek lesznek, most viszont már azt nyilatkozta, hogy nagyon csalódott lenne, de hallgatna a liga vezetőire, és ha szerintük ez a megfelelő lépés, akkor teszi, amit mondanak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus