Hírmorzsák 2020-03-12 (13:00)

Rudy Gobert-t megfertőzte a koronavírus, felfüggesztették az NBA-t - fejlemények az egész esettel kapcsolatban, leállt a G-Liga is. Kína visszavárja az amerikai légiósait, miután állítólag megfékezte a járványt. Ben Simmons még legalább 3 hetet kihagy. Jeremy Lamb térdműtétje sikeres volt. Chandler Hutchison vállát jövő héten műtik. DeMar DeRozan kilép szerződéséből, ha nem tud megegyezni a Spursszel június végéig.

Természetesen a koronavírus van most a középpontban, hiszen mint azt reggel olvashattátok, Rudy Gobert-nél kimutatták a betegséget, így az NBA azonnali hatállyal leállt további értesítésig. Az Oklahoma City Thunder kosarasai távozhattak, a Jazznél tüzetesebb vizsgálatokat végeztek, így nekik még ott kellett maradniuk - később sem repülhettek haza, buszokkal indultak el Salt Lake City felé, miután egyeztettek a két állam egészségügyi szerveivel. A Cleveland Cavaliers, a New York Knicks, a Toronto Raptors, a Boston Celtics és a Detroit Pistons játékosainak önkéntes karanténba kell menniük - ők játszottak a Jazz-zel az elmúlt 10 nap során.

Eredetileg ma hajnalban csak a Golden State Warriors és a Brooklyn Nets mérkőzését játszották volna zártkapuk mögött. Adrian Wojnarowski (ESPN) azt írta tegnap este, hogy az NBA megy tovább, de nézők nélkül, ezt szavazta meg a Board of Governors, a tulajdonosok testülete - ezt írta felül az, amikor Gobert-nél kimutatták a vírust. A liga felkészült arra, hogy többszáz millió dollárt veszít ezzel - kérdés, hogy mi van akkor, ha nem nézők nélkül játsszák le a szezon egy részét (ne adj' Isten eltörlik), csak csúszik az idény. A csapatok egyébként edzhetnek, rehabolhatnak, Mark Cuban viszont hozzátette, hogy azért ez nem egy vakáció, oda kell figyelniük, hiszen világjárványról van szó, és az emberek élete a tét.

A G-Liga is leállt, az NCAA pedig tegnap még arról adott tájékoztatást, hogy nézők nélkül rendezi meg a March Madnesst - kérdés, meddig áll fenn ez az állapot, mert jelen körülmények között nagyon könnyen előfordulhat, hogy nem, vagy csak később rendezik meg. Közben Kínából olyan hírek láttak napvilágot, hogy megfékezték a vírust, úgyhogy a hét végéig visszavárják az összes amerikai játékosukat, hogy április elején újrakezdődhessen a szezon.

Vannak sérüléshírek is. A Philadelphia Sixersnél Ben Simmons még három hétig harcképtelen lesz az idegbecsípődése miatt. Az Indiana Pacersnél Jeremy Lamb térdét megműtötték - mint ismert, elszakadt az ACL-je és a meniscusa is. A Chicago Bullsnál pedig Chandler Hutchison fekszik majd kés alá jövő hét kedden, artroszkópos vállműtétje lesz.

A végére pedig a San Antonio Spurs dobóhátvédje, DeMar DeRozan maradt - Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy DeRozan lemond utolsó évi, 27.7 millió dolláros játékosopciójáról és szabadügynök lesz, ha nem tud megegyezni június végéig a Spursszel a hosszabbításról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus