Hírmorzsák 2020-03-12 (21:00)

Minimum 30 napra leáll az NBA. Donovan Mitchell is megfertőződött a koronavírussal - minden más Jazz-játékos tesztje negatív lett rajta és Gobert-en kívül. A szezont valószínűleg nem törlik, csak halasztják, augusztusig is eltarthat. A Knicks, a Pacers és a Rockets nem akart nézők nélkül játszani kormányhatározat nélkül. A Duke és a Kansas Egyetem minden sporttevékenységét beszüntette. DeMar DeRozan lelőtte a pletykákat, miszerint kilépne szerződéséből az idény végén. Lonzo Ball Zion Williamsont méltatta.

Megvan a Utah Jazz játékosainak teszteredményei: Donovan Mitchell is megfertőződött a koronavírussal, de rajta és Rudy Gobert-en kívül mindenki más tesztje negatív lett, így a korábban hírbe hozott Emmanuel Mudiay-é is. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Jazznél többen is úgy gondolják, hogy Gobert felelőtlen volt, folyamatosan fizikai kontaktban volt a többiekkel, fogdosta a holmijaikat - azt láthattátok már, hogy a francia center nem is olyan régen még a média előtt is poénkodott a vírussal. Ezt támasztja alá Mitchell instagram-posztja is, amiben azt is benne van, hogy "remélhetőleg az emberek tanulnak ebből, és rájönnek, hogy felelősségteljesen kell viselkedniük a saját egészségük és az őket körülvevők jóléte miatt is".

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban ma délután sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a liga leállása miatt munka nélkül maradó alkalmazottai anyagi segítségben részesüljenek, össze fognak rakni erre egy programot. Jóval inkább aggódik egyébként a gyerekei és az édesanyja miatt, mint azért, hogy mikor fognak újra pályára lépni a játékosok. Azt is elmondta, hogy a jelenlegi álláspont szerint az idei szezont nem törlik, csak csúszik, és akár augusztusig is eltarthat - természetesen így csúszna a draft, a szabadügynökpiac kezdete, a nyári liga, a következő idény nyitánya, illetve jó eséllyel az olimpia is. A liga közben a csapatoknak meg is küldte, hogy minimum 30 napra szünetel a működés.

Tegnap még nem tudhatták a tulajdonosok, hogy mára okafogyottá válik a beszélgetésük, és az előbb említett Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a New York Knicks, a Houston Rockets és az Indiana Pacers tulajai nem akartak zártkapus mérkőzéseket, amíg erről a kormány nem rendelkezik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Rocketsnél Tilman Fertitta a 3-4 hetes leállást akart, azt jobb ötletnek tartotta, mint a nézők nélküli meccseket - a Knicks, konkrétabban James Dolan továbbra is nézőkkel együtt akarta folytatni az idényt. Többen is szerették volna a szünetet, a legtöbben azonban a zártkapura szavaztak - mint később kiderült, hiába.

Arról egyelőre még nincs hivatalos hír, hogy az NCAA év végi tornáját, a March Madnesst elhalasztanák, de a Duke és a Kansas Egyetemek minden sporttevékenységet beszüntettek.

A végére pedig két hír maradt másról. Arról kora délután olvashattatok már, hogy DeMar DeRozan kilép szerződéséből, ha nem tud hosszútávú szerződést kötni a San Antonio Spursszel a szabadügynökpiac előtt. DeRozan annyit reagált erre a pletykára, hogy "Édesanyám mondta? Mert ha nem, nem kell hinni neki.". A New Orleans Pelicans irányítója, Lonzo Ball pedig arról beszélt, hogy Zion Williamson mennyire megkönnyíti a játékát: elzárás-leválásból is egyszerű megjátszani, de néha elég csak bejátszani neki a labdát. Sok figyelmet elvon a védelem részéről, így mindenkinek több helye van dobni, neki is - élvezet vele együtt játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus