Hírmorzsák 2020-03-19 (13:00)

Adam Silver hosszabb interjút adott: ingyenes a League Pass április 22-ig, egyelőre nem foglalkozik a szezonvégi díjakkal, három lehetséges forgatókönyvet vázolt fel az idény folytatására, és komoly beszélgetések folynak a decemberi szezonkezdésről, koronavírustól függetlenül. Az OKC összes tagjának tesztje negatív lett. Michele Roberts és a Nets is válaszolt a New York-i polgármester kritikájára. A Heat is támogatja a részmunkaidős dolgozóit. Nem hozzák előre a "Last Dance" dokumentum-sorozat bemutatását. Terance Mann jobb kezét megműtötték.

Jó pár dologról beszámoltunk már a mai nap folyamán. Reggel írtunk arról, hogy az Oklahoma City Thundernél mindenkinek negatív lett a koronavírus-tesztje, délelőtt pedig szó volt arról is, hogy az NBA ingyenesen elérhetővé tette a League Passt április 22-ig, amelyen visszanézhetőek az idei mérkőzések és a korábbi klasszikusok is. Szintén reggel írtuk meg, hogy Adam Silver commish hosszabb interjút adott Rachel Nicholsnak (ESPN), amelyben a szezon három lehetséges folytatásáról beszélt. Volt arról is szó ebben a beszélgetésben, hogy a liga hogyan kezelné a szezonvégi díjakat, ha most vége lenne az idénynek, amire azt válaszolta a komisszár, hogy még nem tart itt - abban reménykedik, hogy nem ennyi volt az év.

Arról a felvetésről is volt szó, hogy ne csak ideiglenesen, hanem végleg kerüljön át a liga a december-augusztus sávba a jelenlegi október-június helyett. Silver erről annyit mondott, hogy napirenden van a téma, lehetséges, hogy változtatni fognak a naptáron. A commish kifejtette, hogy a TV-vel is folyamatos egyeztetésben vannak, hiszen rengeteget változtak a nézők szokásai is - teljesen mást jelent most a főműsoridő, hiszen az emberek lényegében maguknál hordják a TV-jüket. A nyárra is másként tekint a televízió, mint korábban, úgyhogy a koronavírustól függetlenül sok szó esik erről a témáról a klubokkal és a tulajdonosokkal - főleg hogy sok tulaj médiaháttérrel érkezik a ligába. Az egyik gond az lehet, hogy így az MLB szezonnal ütközne az NBA, és sok csapat meccsei ugyanannál a helyi szolgáltatónál láthatóak, mint az adott baseball együttesé.

További korona-rövidhírek.

Arról tegnap írtunk, hogy New York város polgármestere, Bill de Blasio kifakadt, mert az NBA csapatokat tömegesen tesztelik, miközben más, súlyos betegeken nem tudják elvégezni a teszteket, mert nincs belőlük elég. A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts azt mondta, hogy a szövetségi kormány felelőssége az, hogy nincs elég teszt - most nincs itt az ideje annak, hogy ezen vitatkozzanak, de ha túljutnak ezen az egészen, akkor majd kiderítik, ki és hol rontott. De Blasio a Brooklyn Netsen végzett teljes teszt után szólalt meg, a Netsnél viszont azt mondják, hogy azt követően teszteltek mindenkit, hogy többen is tüneteket produkáltak.

A Miami Heat is beszállt azon csapatok közé, akik a részmunkaidős dolgozóikat segítik ki anyagilag a leállás ideje alatt.

A napokban volt arról szó, hogy a koronavírus és a sok otthonmaradó miatt az ESPN előrébbhozza a "Last Dance" című, Michael Jordan utolsó chicagói szezonjáról szóló dokumentum-sorozatát. A csatorna maga jelentette be, hogy ez nem igaz - egyszerűen még nincs kész az anyag.

A végére pedig a Los Angeles Clippers újonca, Terance Mann maradt, akinek megműtötték a jobb kezét - szalagsérülése volt, amit még március 8-án, a G-Ligában szenvedett el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus