Hírmorzsák 2020-03-23 (11:15)

David Griffin szerint nagyszerű az összhang Zion Williamson, Lonzo Ball és Nicolo Melli között - utóbbit kötelező a pályán tartani, ha Williamson is ott van. James Dolant és Charles Oakley-t telefonos kibékülésre kötelezte a bíróság. Kanada és Ausztrália nem indul az olimpián, ha idén lesznek megtartva az ötkarikás játékok - az IOC négy héten belül dönt, már a japán miniszterelnök is a halasztásról beszél. Van némi félreértés azzal kapcsolatban, hogy Dario Saric hazautazik-e Horvátországba vagy sem.

Külön is beszámoltunk arról a ma reggel folyamán, hogy Kanada és Ausztrália biztosan nem vesz részt a tokiói olimpián, ha azt idén tartják meg. Ehhez kapcsolható, hogy az IOC hivatalosan négyhetes időkorlátot adott magának - a következő egy hónapban eldől, hogy elhalasztják-e az ötkarikás játékokat a következő évre vagy sem, de utóbbinak egyre kevesebb a realitása. Közben Japán miniszterelnöke, Shinzo Abe is kijelentette, hogy elképzelhető, hogy nincs más választásuk, mint a halasztás, ha júliusban nem tudják megtartani az olimpiát az összes sportolóval és szurkolóval - a kanadaiak és az ausztrálok bejelentése után ez nyilvánvaló már. Abe kiemelte, hogy szem előtt kell tartaniuk, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb.

Mint ismert, az NBA a koronavírus idejére megtiltotta, hogy a játékosok elhagyják Észak-Amerikát. A horvátok szövetségi kapitánya, Veljko Mrsic egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Dario Saric engedélyt kapott arra, hogy hazatérjen Horvátországba. Nem sokkal később azonban Saric ügynöke, Misko Raznatovic twitteren azt írta, hogy ez nem igaz.

Tegnap este volt róla szó, hogy a New Orleans Pelicans GM-je, David Griffin a ligáról és arról beszélt, hogy mindenképp folytatni szeretnék az idényt. Griffin emellett kitért saját csapatára is, amelyben kiemelte, hogy milyen jó a pályán az összhang a Zion Williamson, Lonzo Ball, Nicolo Melli trió között. A szakvezető úgy érzi, hogy a tavalyi 1/1-es a betöréseivel, míg Ball a passzaival tudja szétszedni az ellenfél védelmét, Melli pedig kihúzza az ellenfél magasembereit a palánk alól. Griffin szerint Mellit gyakorlatilag közelező a pályán tartani a spacingre gyakorolt hatása miatt, ha Williamson is játszik. A GM azt is hozzátette, hogy minél jobb a kapcsolat a pályán a három elített játékos között, annál jobb esélyeik vannak a sikerre.

A végére pedig a New York Knicks maradt, miután a tulajdonost, James Dolant és Charles Oakley-t arra kötelezte a szövetségi fellebbviteli bíróság, hogy telefonon tisztázzák nézeteltérésüket. Erre a beszélgetésre március 31-én fog sor kerülni Charles Ramos jelenlétében, aki korábban törvényszéki bíró volt New York Állam Legfelsőbb Bíróságánál. Mint ismert, a két érintett 2017 márciusa óta nyíltan hadakozik egymással - ekkor történt az, hogy Dolan parancsára kivezették Oakley-t a Madison Square Gardenből az egyik Knicks-meccs során. Oakley polgári pert indított a tulaj ellen, de február 19-én ejtették az ügyet - igaz, egy nappal később fellebbezést nyújtott be az egykori New York-i kosaras. Korábban Adam Silver és Michael Jordan is próbáltak segíteni az ügy rendezésében - ez idáig hiába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus