Hírmorzsák 2020-03-27 (10:00)

LeBron James szerint nézők nélkül nincs élvezet a sportban - szerinte nem szabad rögtön a PO-fal kezdeni, ha újraindul a liga, a Space Jam 2 bemutatója nem csúszik, 1300 ember étkezését oldja meg Akronban. Az NBA-nek és a Játékosok Szakszervezetének új kollektív szerződést kell összerakniuk. A liga 20%-os fizetéscsökkentést vezetett be a legjobban kereső vezetőinél. A Knicks valószínűleg megtartja Reggie Bullockot. A Bucks, a Jazz és a Warriors is érdeklődik Damyean Dotson iránt. Garrett Temple jogi egyetemre készül. A WNBA draftja meg lesz tartva április 17-én, de virtuálisan. Draftjelentkezők: Aaron Nesmith, Patrick Williams.

Brian Windhorst (ESPN) saját podcastjében elmondta, hogy a koronavírus és a leállás hatásai miatt a ligának és a Játékosok Szakszervezetének le kell ülniük egymással, mert lesz mit megbeszélni a kollektív szerződéssel kapcsolatban. Az egyik ilyen dolog a szezon menetrendjének csúsztatása december-augusztusra ideiglenesen vagy véglegesen, de szóba kell kerülnie annak is, milyen ütemben csökkenjen a sapka a várható bevételkiesést követően, és akár a drafttal kapcsolatban is merülhetnek fel kérdések. Windhorst szerint hiába van még évekig hatályos kollektív szerződés, ez idén nyáron meg fog változni, hiszen már nem adottak a körülmények, amikben megegyeztek.

Arról írtunk már a reggel folyamán, hogy az NBA 20%-kal csökkenti a legjobban kereső vezetői fizetését.

John Hollinger (ESPN) értesülései szerint a liga továbbra is folyamatosan mondja a csapatoknak, hogy szabadítsanak fel időpontokat a nyárra a csarnokokban arra az esetre, ha folytatódna az idény. Ha ez meg is történik, minden bizonnyal nézők nélkül játszanak majd a csapatok, legalábbis eleinte - márpedig ha ez így történik, akkor gyakorlatilag bárhol játszhatnak. Hozzá kell tenni, hogy a csarnokokban valószínűleg semmilyen esemény nem lesz megtartva, ha az NBA is csak a szurkolói nélkül folytatja az idényt, tehát valószínűleg nem lesz semmilyen csarnokprobléma.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James a Road Trippin' podcastben elmondta, hogy nézők nélkül nincs élvezet a játékban - nincsenek könnyek, nincs öröm, nincsenek csaták. Egész egyszerűen nem tudja, hogyan kell elképzelni egy szurkolók nélküli sporteseményt. James több más dologról is beszélt, például arról, hogy nem szabadna rögtön a PO-fal kezdeni - szerinte ez méltatlan azzal a 60+ meccsel szemben, amit a játékosok végigharcoltak a helyekért. Úgy érzi, 1,5-2 hét minialapozás és 5-10 alapszakaszmeccs kellene a rájátszás előtt. Azt is elmondta James, hogy neki pont, hogy nem jó, hogy leálltak, egyáltalán nem tud pihenni - a teste nem érti, hogy mi van. Éppen kezdett felpörögni, és pont ilyenkor nem jó a szünet.

James még két dologgal a hírekbe került. Azt is elmondta Richard Jeffersonnak és Channing Frye-nak a poscastben, hogy a Space Jam 2 premierje továbbra is 2021 júniusában várható - lelassultak kicsit a munkálatok, de most úgyis animációs munka folyik, azt nem befolyásolja a bezártság. LeBron saját bevallása szerint nagyon tetszett neki az eredeti mondanivalója és az, amit meg akart mutatni, de a legfontosabb neki a film zenéje volt. Csak úgy vállalta el a főszerepet, ha valami nagyon ütős soundtracket csinálnak hozzá, mert az első részben is meghatározó szerepet játszott. Emellett James nagyjából 1300 embert lát el étellel szülővárosában, Akronban - az I Promise iskolájában 340 tanulót és családjaikat.

Jöjjön két nem koronavírus-hír Marc Bermantől (New York Post). Az újságíró egyrészt megírta, hogy a New York Knicks elégedett Reggie Bullockkal, és valószínűleg lehívja a dobóhátvéd szerződésében szereplő, 4.2 millió dolláros következő évet. Szintén Bermantól származik az info, hogy forrásai szerint a Milwaukee Bucks, a Utah Jazz és a Golden State Warriors is érdeklődni fog a Knicks szabadügynöke, Damyean Dotson iránt.

A Brooklyn Nets hátvédje, Garrett Temple Michael Gradynek (YES Network) elárulta, hogy kihasználja a koronavírus miatt felszabaduló plusz idejét, elkezdett tanulni a jogi egyetem felvételijére - a jelenlegi helyzetben napi 3-4 órát készülhet erre. Mindig is az volt a célja, hogy ha befejezi játékoskarrierjét, akkor jogi pályára lép. Temple saját bevallása szerint nagyon szeret vitatkozni, de nem érdemes vele vitába szállni, mert mindig szétszedi azt, amit a másik fél mond.

A WNBA bejelentette, hogy a draft az előre meghirdetett időpontban, április 17-én lesz megtartva, de virtuálisan. A liga komisszárja, Cathy Engelbert élőben jelenti majd be a húzásokat, de mindenki külön-külön helyeken lesz majd. A New York Libertyé az első választás joga, és valószínűleg az Oregon egyetem játékosát, Sabrina Ionescut fogja kiválasztani.

A végére pedig ezúttal az NBA draft maradt, két újabb nagyobb nevű jelentkezőnk van. A Vanderbilt csatára Aaron Nesmith bejelentette, hogy ott lesz az idei játékosbörzén - az ESPN jelenleg a 17. helyre várja, miután 23 pontot és 4.9 pattanót átlagolt 52%-os triplamutatóval. A Florida State Egyetemről pedig az újonc Patrick Williams távozik a draft kedvéért - neki csak 9.2 pontos és 4.0 pattanós átlagai voltak első és egyetlen egyetemi szezonjában, de így is a 19. helyre várja őt Jonathan Givony (korábban DraftExpress, most ESPN).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus