Hírmorzsák 2020-03-28 (10:45)

Költözik a Grizzlies? Leon Rose-nak nagyon tetszett Mike Miller munkássága. A liga központi helyen vinné tovább a szezont - felmerült Las Vegas, a Bahamák és egyetemi helyszín is. A BIG3 összeállt a Big Brother producerével. Az NCAA 600 helyett csak 225 millió dollárt oszt szét idén az egyetemek között. Steve Ballmerék 25 millió dollárt adnak a koronavírus elleni harcra, Danilo Gallinari a legveszélyeztetebbeknek vett felszereléseket. Killian Hayes is jelentkezett a draftra.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy az NBA azon gondolkodik, hogy a hátralévő mérkőzéseket központi helyeken rendezzék meg - akár olyanokon is, ahol egyébként nincs NBA franchise. A csapatok egy helyen aludnának, ennének, edzenének és játszanának, hogy minél kisebb esélye legyen elkapni a koronavírust. Arról nemrég beszámoltunk már, hogy Jabari Young (ESPN) információi szerint Las Vegasban folytatódna a szezon - ez is egy megoldás a Windhorst által írt változatra, ráadásul a vegasi kaszinókban mindent meg lehetne oldani egy épületben. Mások a Bahamákat ajánlják, de felmerült egy egyetemi campus középnyugaton is, ahol jóval kisebb egyelőre a fertőzés, mint átlagosan.

Arról bő egy hete írtunk, hogy a BIG3 valóságshow alapú tornát szervezne idén nyáron Los Angelesbe. Az Ice Cube vezette 3x3 liga össze is állt az Endemollal, a Big Brother producerével ennek érdekében, a műsort pedig "Big Brother: BIG3"-nek neveznék el. A cél az, hogy ezt rendszeressé tegyék, és minden évben megtartsák a BIG3 idény előszezonjaként. Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy május első hetében indul majd a műsor.

Mark Schlabach (ESPN) hozta a hírt, hogy az NCAA mindössze 225 millió dollárt oszt majd szét az egyetemek között a tervezett 600 millió helyett. Az ok természetesen a March Madness elmaradása - a bevételek drasztikusan csökkentek emiatt.

Két felajánlás is történt. Ohm Youngmisuk (ESPN) azt írta, hogy a Ballmer család a Ballmer Csoporton keresztül 25 millió dollárt ad a koronavírus elleni harcra és az emberek megsegítésére Los Angelesben, Seattle-ben és Steve Ballmer születési helyén, Michigan államban. Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Danilo Gallinari pedig az Oklahoma Cityben dolgozó orvosok, ápolók és kiemelten veszélyeztetett helyeken dolgozók számára biztosít felszereléseket, védőruhákat, maszkokat, kesztyűket és 400 tesztet is.

Jöjjenek a koronavírust nem érintő hírek. Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) értesülései szerint a Memphis Grizzlies tulajdonosa, Robert Pera tavaly augusztusban érdeklődött a ligánál a franchise költöztetéséről. Pera 2012-ben vásárolta meg a klubot, de elsősorban Észak-Karolinában él.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicks elnökének, Leon Rose-nak nagyon tetszett az, ahogyan Mike Miller ideiglenes vezetőedző kezelte a helyzetet és a csapatot az edzőváltást követően. Korábban volt már arról szó, hogy Millert bármilyen tisztségben szeretnék a gárda mellett tartani, akárki lesz a Knicks következő trénere - a csapat mérlege 17-27 volt vele David Fizdale menesztése óta. Begley is hozzátette, hogy a legtöbben arra számítanak, Tom Thibodeau ül le a Knicks kispadjára, mivel korábban nagyon jó kapcsolata volt Rose-zal.

A végére pedig ezúttal is egy drafthír maradt: a Németországban, a Ratiopharm Ulmnál kosaraztó Killian Hayes is bejelentkezett az idei játékosbörzére -12.0 pontot és 5.6 gólpasszt átlagolt a német élvonalban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus