Hírmorzsák 2020-03-29 (12:30)

Brad Stevens nagyon örül annak, hogy Marcus Smart jól van - szerinte mind emlékezni fogunk arra a napra, mikor a liga törölte a Thunder-Jazz meccset. Dwane Casey és Christian Wood is nagyon mérgesek voltak amiatt, hogy utóbbiról név szerint kiderült, hogy koronavírusos. James Dolan is elkapta a betegséget - 2.3 millió dolláros alapot hozott létre, május 3-ig biztosan fizeti az MSG dolgozóit. A Pistons is felajánlotta a csarnokát egészségügyi célokra. Giannis Antetokounmpo szerint a Raptors superfanje előtt a legidegesítőbb játszani. OJ Mayo Kínában folytatja? Paul Reed és Zeke Nnaji is bejelentkeztek a draftra.

Mint arról reggel már beszámoltunk, a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan koronavírusos, mással is bekerült azonban a hírekbe. A Knicks tulaja és az MSG bejelentette, hogy május 3-ig úgy fizeti a különböző eseményeken dolgozó munkásait, mintha ezek az események meg lennének tartva. Dolanék emellett létrehoztak egy 2.3 millió dolláros alapot, amely az MSG koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő dolgozóit segíti.

Térjünk át a Detroit Pistonsra, amely James Edwards III (The Athletic) forrásai szerint Dolanhez hasonlóan felajánlotta csarnokát az egészségügynek, használják legjobb belátásuk szerint a koronavírus elleni harcban. Michiganben szombaton 4600 fertőzött és 111 halott volt a COVID-19 nevű világjárvány miatt.

A Pistons vezetőedzője, Dwane Casey Jackie MacMullennek (ESPN) elárulta, hogy Christian Wood nagyon mérges volt, amikor kitudódott, hogy ő is koronavírusos - az különösen nem tetszett neki, hogy már akkor napvilágra került ez a hír, mégpedig nem általa, mikor még az édesanyjával sem tudta közölni a helyzetet. Casey-nek sem tetszett a dolog, és megmondta a személyzetnek, hogy ez nagyon amatőr dolog, nem fordulhat elő még egyszer - nagyon unfair volt a játékosukkal szemben. Azt is elmondta a tréner, hogy fiatal srác Wood, aki ráadásul egyedül él, úgyhogy próbálták minél jobban tartani vele a kapcsolatot. A beszélgetéseik alapján jórészt videojátékokkal töltötte Wood az idejét a karanténban.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens Tim Bontempsszel (ESPN) beszélgetett a szintén koronavírusos Marcus Smartról és arról, mennyire boldog volt, hogy semmilyen tünete nem volt játékosának, azóta is jól érzi magát - jó a közérzete, poénkodik, ahogy szokott. Stevens büszke volt Smartra azért, mert felvállalta, hogy megbetegedett, és felhívta a figyelmet a szociális szeparálódás fontosságára. A tréner szerint fordulópont volt az egész USA számára, amikor az NBA törölte a Thunder-Jazz meccset Rudy Gobert megbetegedése miatt - többen figyeltek oda, és sokan rájöttek a tünetek alapján, hogy megkapták a vírust. Stevens szerint mind emlékezni fogunk arra a szerda estére, mikor Gobert pozitív tesztet produkált és a következő pár napra, amikor elkezdődött ez az új világ.

A Milwaukee Bucks szupersztárja, Giannis Antetokounmpo kérdezz-feleleket tartott pénteken instagramon, ahol a Toronto Raptors nagykövete, Drake megkérdezte tőle, hogy ki előtt a legidegesítőbb játszani. A görög azt válaszolta, hogy a Raptors superfanje, Nav Bhatia előtt, mert állandóan beszólogat neki. Az idén a Hírességek Csarnokába is beválasztott Bhatia azt válaszolta, hogy úgy szereti Giannist a meccsek előtt és után, mint a családját, de abban a 48 percben mindent meg kell tennie azért, hogy a csapata a legnagyobb előnyhöz jusson. Tudnia kell Antetokounmpónak, hogy amikor Torontóba látogat, akkor vele és Drake-kel is számolnia kell, majd hozzátette azért, hogy következőleg ő állja a vacsorát, ha együtt esznek.

A korábban az NBA-ben játszó OJ Mayo Kínában, a Liaoning Flying Tigersnél folytathatja pályafutását. Mayo már elrepült Senjangba, a csapat székhelyére, és jelenleg 14 napos karanténban van - ez minden beutazó külföldinek kötelező Kínában.

A végére ezúttal is drafthírek maradt. A DePaul Egyetem harmadéves magasembere, Paul Reed is jelentkezett az idei játékosbörzére. Reed 15.1 pontot és 10.7 pattanót átlagolt ebben az idényben, és az első körbe várják. Ott lesz a kiválasztható fiatalok között az Arizona újonca, Zeke Nnaji is, aki az ESPN sorrendjében jelenleg a 34. helyen áll.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus