Hírmorzsák 2020-04-02 (11:45)

A Warriors valószínűleg Anthony Edwardsot viszi, ha az első helyen választhat az idei drafton. A Raptors nem tárgyal Masai Ujirivel és Nick Nurse-szel a szerződéshosszabbításról, Ujirit ez nem is érdekli egyelőre. A Netsnél mind a négy koronavírusos játékos meggyógyult. Sean Marks nem akart időpontot mondani Kyrie Irving és Kevin Durant potenciális visszatéréseire. A Brooklyn felfüggesztette az edzőkeresést is. Már Mark Cuban sem olyan optimista a szezon folytatásának időpontjával kapcsolatban. Isaiah Stewart is bejelentkezett a draftra.

Megfordítjuk ezúttal a sorrendet, és a drafttal kezdünk. Connor Letourneau (San Francisco Chronicles) forrásai szerint a Golden State Warriors valószínűleg Anthony Edwardsot választja ki, amennyiben a San Francisco-i együttes húzhat az első helyen az idei játékosbörzén. Az újságíró úgy tudja, hogy a Warriors nyitott a pick elcserélésére is, de ha nem kap megfelelő ajánlatot, akkor a Georgia Egyetem dobóhátvédjét fogja elvinni. Letourneau azt is megírta, hogy a Golden State-nek nem igazán tetszik sem LaMelo Ball, sem James Wiseman. Mint ismert, jelenleg a Warriorsé a leggyengébb mérleg 15-50-nel, de a lottery miatt így is nagyobb az esélye annak, hogy nem az első helyről húzhatnak majd Bob Myersék, mint annak, hogy igen.

A Washington Egyetem magasembere, Isaiah Stewart is bejelentkezett az idei draftra - 17 pontot, 8.8 pattanót és 2.1 blokkot átlagolt ebben az idényben, és jelenleg a 26. helyre rangsorolja őt az ESPN draftlistája.

Eric Koreen (The Athletic) forrásai szerint a Toronto Raptors egyelőre nem használta fel a leállást arra, hogy Masai Ujiri GM-mel vagy Nick Nurse vezetőedzővel tárgyaljon a hosszabbításról. Mindkét érintett lejáró szerződésű lesz a 2020/21-es szezonban - Nurse-szel Ujiri, Ujirivel pedig a klubot birtokló MLSE fog majd beszélni egy-egy esetleges új megállapodásról. Ujiri pozíciója egyre biztosabbnak tűnik - rengeteg pletykában szerepelt a neve, de a New York Knicks és a Washington Wizards is kinevezte már új elnökét. Maga az érintett annyit mondott, hogy jól van, és jelenleg a szerződése az utolsó dolog, ami az eszében jár - hiányzik neki a játék. A csapata, a családja és az egész világ miatt aggódik, nem a szerződése miatt.

A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks bejelentette, hogy az a négy Nets játékos, akik korábban pozitív koronavírustesztet produkáltak, mind meggyógyultak. Marks hozzátette, hogy természetesen az életben lévő szabályokat betartják, szociálisan elszigeteli magát a klub összes tagja, amennyire csak tudja. Arról is beszélt Marks, hogy egyelőre nem tudja, mi újság van Kyrie Irving és Kevin Durant felépülésével. A szakvezető szerint nem lenne fair sem a játékosokkal, sem az orvosokkal, terapeutákkal szemben, ha időpontot mondana a két sztár visszatérésére - most egyébként is mindenkinek sokkal égetőbb problémákkal kell szembe néznie. Marks végül azzal zárt, hogy jelenleg az edzőkeresést is szüneteltetik, senkit nem kerestek meg a potenciális jelöltek közül.

A végére pedig a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki az ESPN Get Up című műsorában már azt mondta, hogy nem tudja, mikor indulhat újra az NBA idény - mint ismert, Cuban pár napja még úgy gondolta, hogy akár május közepén folytatódhatnak a küzdelmek, de úgy néz ki, hogy erről egyelőre letett. A texasiak tulaja azt is hozzátette, hogy még egyetlen beszélgetést sem folytatott, amiben felmerült volna konkrét dátum a folytatással kapcsolatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus