Hírmorzsák 2020-04-12 (15:45)

A Kings minden ajánlatot meccsel Bogdan Bogdanovicsra. Troy Weaver csak jelképes ajánlatnak gondolta, hogy interjúra hívták a Bullshoz, ezért utasította vissza a lehetőséget. JB Bickerstaff szerint jövőre a PO-ért harcolhat a Cavs. A Dallas kinézte magának Jasiel Riverót. Joe Lacob szerint a Warriors minden lehetőséget meg fog vizsgálni a draftra vonatkozóan. Nico Mannion All-Star és többször bajnok akar lenni az NBA-ben. Georgios Kalaitzakis, Vernon Carey Jr. és Nick Weatherspoon is jelentkeztek a draftra.

Jason Jones (The Athletic) értesülései szerint a Sacramento Kings első számú nyári célja Bogdan Bogdanovics megtartása. A hírek szerint a kaliforniai klub minden ajánlatot meccselni fog a korlátozott szabadügynökké váló szerbre.

Arról a napokban többször is szó volt, hogy a Chicago Bulls vezetőkeresése miatt nagyobb zúgolódás tört ki az afroamerikai vezetők között. Írtunk arról, hogy Troy Weavert állítólag megkereste volna a Bulls, de az Oklahoma City Thunder nem adott rá engedélyt, Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) azonban máshogy tudja. Az újságíró infói szerint Weaver utasította vissza a lehetőséget, mert azt hallotta, hogy lényegében már eldőlt, Arturas Karnisovas lesz a Bulls vezetője - úgy érezte, hogy csak jelképesen hívnák interjúra.

A Clelveland Cavaliers vezetőedzője, JB Bickerstaff Chris Fedorral (Cleveland.com) beszélgetett, akinek elmondta, hogy az a feladatuk, hogy fejlődjenek. Persze fontos, hogy az ember figyelje a külső eseményeket, hogy kit lehet megszerezni a drafton vagy éppen a szabadügynökpiacról. Ettől függetlenül nekik, a szakmai stábnak a meglévő játékosok fejlesztése a feladatuk, és hogy megnézzék, kiknek a segítségével tudnak a következő szintre lépni, ami a PO-ért versengés. Bízik a vezetőségben, amely fáradhatatlanul dolgozik. Mindemellett ha valaki megnézi, mit nyújtottak az idény végén, akkor láthatja, hogy reális cél lesz számukra jövőre a rájátszásba kerülés.

Chema De Lucas (Mi Baloncesto) értesülései szerint a Dallas Mavericks érdeklődik Jasiel Rivero iránt. A 26 éves kubai játékos 18 perc alatt 9 pontot és 5 lepattanót átlagolt a Bajnokok Ligájában a Burgos színeiben.

A Golden State Warriors tulajdonosa, Joe Lacob Tim Kawakamival beszélgetett a The TK Show-ban, ahol elmondta, hogy minden lehetőséget meg fognak vizsgálni a draft előtt: azt is, hogy kiválasszanak valakit azon a helyen, ahol majd húzhatnak, és azt is elemezni fogják, hogy jobb lenne-e, ha hátracserélnének. Nem mondja, hogy egyik vagy másik forgatókönyvnek nagyobb a valószínűsége, csak azt, hogy minden lehetőséget figyelembe fognak venni. A cél az, hogy a lehető legjobb csapatuk legyen a következő idényre, természetesen a jövőt is figyelve.

Az idei játékosbörzére nemrég bejelentkező Nico Mannion az olasz Tuttosportnak adott interjújában elmesélte, hogy az édesapja megmondta neki: nehezebb az NBA-ben maradni, mint bekerülni oda. A célja ennek megfelelően nem csak az, hogy elmondhassa magáról, pályára lépett a világ legjobb bajnokságában - All-Star és többszörös bajnok szeretne lenni. Azt is megmondta neki az apukája, hogy maradjon szerény, és tanuljon minél több dolgot a veterán csapattársaitól

A végére szokás szerint a draftra jelentkezők maradtak. A görög Georgios Kalaitzakis bejelentkezett az idei börzére - Litvániában játszott idén, au U20-as Eb pontkirálya lett 19.7-es átlagával, az ESPN pedig a 96. helyen hozza. A Duke újonca, Vernon Carey Jr. is megy a draftra - ő 17.8 pontot, 8.8 pattanót és 1.6 blokkot átlagolt az egyetemen, és 28. helyre rangsorolja Jonathan Givony, a negyedik legjobb centernek. A Mississippi State hátvédje, Nick Weatherspoon sem tér vissza az egyetemre a következő évre - 11 pontot és 4 gólpasszt átlagolt ebben a szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus