Hírmorzsák 2020-04-16 (19:30)

Love-ot csak több pickért és játékosért cseréli a Cavs. LaVine: nem voltunk olyan jók, mint gondoltuk. Karnisovas nem klónokat keres maga mellé a Bullshoz. Morey szerint elképzelhető, hogy nem lesz 4 hétnyi felkészülési ideje a játékosoknak - Chris Paul garantálja, hogy a játékosok csak kellő felkészülés után lépnek pályára. Egyre optimistább mindenki a folytatással kapcsolatban. Rodney Hood maradni akar jövőre a Blazersnél, Richaun Holmes pedig karrierje végéig a Kingsnél. Durant és Irving rehabja is jól halad. Sean Marks reméli, hogy Jacque Vaughn még bizonyíthat. Norman Powell felépült a bokasérüléséből. Lehet, hogy Los Angelesben idén már nem lesznek nagy események. Deni Avdija is bejelentkezett a draftra. Két nagy középiskolai tehetség is inkább profinak áll az egyetem helyett.

Chris Fedor (Cleveland.com) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers minimum egy több pickből és játékosokból álló csomagot vár Kevin Love-ért.

A Chicago Bulls pontfelelőse, Zach LaVine Sam Mitchellnek adott interjút az NBA Live Instagramján, ahol arról beszélt, hogy nem teljesítettek az elvártnak megfelelően. LaVine szerint kell, hogy az embernek legyenek céljai - ők is egy céllal vágtak neki az idénynek, amit nem sikerült elérniük. Nem voltak olyan jók, mint gondolták, és nem játszottak annyira jól, mint tehették volna. A dobóhátvéd szerint sok meccs volt, amin nyerési esélyeik voltak, de kikaptak. Ezért a szakmai stáb sok savat kapott, de ez nagyon sokszor a játékosokon múlt, nekik kellett volna eredményesen megcsinálniuk a kért dolgokat. Szeretne vezér lenni, és azt akarja, hogy mindenkinek egy célja legyen, amikor megérkezik az edzőtáborba. Mindenkinek tudnia kell, mi a szerepe - néhányan hátrébb lépnek, másoknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk. Beszélniük kell majd erről, közös nevezőn kell lenniük, mert nem eshetnek szét.

A Bullsnál a GM keresése még tart, a kosárlabdával foglalkozó részleg új elnöke, Arturas Karnisovas azonban pontosan tudja, mit keres a jelöltekben. A szakvezető a bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy elég ideje van már a szakmában ahhoz, hogy a listán szereplő neveket személyesen is ismerje - együtt scoutolt meccsekről, vacsorákról vagy beszélgetésekből -, méghozzá régóta, így pedig könnyebb lesz a dolga. Olyan szakembereket keres, akik őt és az erősségeit ki tudják egészíteni. Nincs szüksége klónokra, sokkal inkább olyan emberekre, akik mást is tudnak hozni a klubhoz, erre fog odafigyelni leginkább.

A Portland TrailBlazers swingmanje, Rodney Hood Jamie Goldbergnek (The Oregonian) elmondta, hogy a következő idényben is marad az oregoni klubnál, ebben az egy dologban biztos. Van egy 6 millió dolláros játékosopciója, amit viszont nem biztos, hogy le fog hívni, elmondása szerint ugyanis a szerződésével kapcsolatban majd minden megoldódik, nem aggódik emiatt - annyi biztos, hogy maradni akar a Blazersnél a 2020/21-es szezonra is. Mint ismert, Hood elszakította az Achillesét december 6-án, a Los Angeles Lakers ellen - kérdés, hogy egyáltalán mikorra épül fel, de a játékosopció egy biztosíték számára.

A Sacramento Kings magasembere, Richaun Holmes tavaly nyáron 2 évre 10 millió dollárért írt alá a kaliforniai alakulathoz, ám nemhogy a következő idényben, de annál jóval hosszabb távon is maradna jelenlegi kenyéradójánál. Holmes a Purple Talk podcastben elmondta, hogy imádja Sacramentót, ezt a közösséget, a várost, a szurkolókat. Bár még nem játszott sok időt a Kingsnél, ez már elég volt neki arra, hogy ne akarjon sehol máshol kosárlabdázni, nagyon szívesen töltené az együttesnél karrierje hátralévő részét. A Kings nézői előtt, ezért a közösségért akar játszani - jó Sacramentóban élni és a csapat részének lenni. Amint megérkezett az együtteshez, rögtön beilleszkedett, méghozzá tökéletesen - mindenki elfogadta, a csapat, a szurkolók, a város és az emberek is.

A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks a NetsDaily munkatársával beszélgetett a csapat két sérült sztárjáról, Kevin Durantről és Kyrie Irvingről. Marks azt nyilatkozta, hogy Durant rehabilitációja jól halad, újra edzésbe állt, ami nagyszerű hír. Sokan láttak róla egy rövidebb videót, amin látszik, hogy megint a pályán van - csodálatos volt látni a fejlődését. A szakvezető szerint Irving is jó állapotban van, folyamatosan rehabol a brooklyni otthonában. Marks azzal zárta témát, hogy mindkét érintett nagyon szeretne visszatérni, de a céljuk az, hogy 100%-osan tegyék meg mindezt. Szóba került Jacque Vaughn is, aki Kenny Atkinson menesztését követően mindössze két mérkőzés erejéig irányíthatta az együttest. Marks abban reménykedik, hogy az idény folytatódik, és Vaughnnak lesz még lehetősége bizonyítani, mielőtt végleges döntést hoznának a vezetőedzői poszttal kapcsolatban.

Josh Lewenberg (TSN) jelentette, hogy a Toronto Raptors dobóhátvédje, Norman Powell felépült bokasérüléséből, amit még a leállás előtti utolsó találkozón szenvedett el.

A Miami Heat legendája, Dwyane Wade Joe Vardonnak (The Athletic) elevenített fel egy régi történetet, miszerint Michael Jordant nem akarták beengedni a draftpartijára. Wade elmondása szerint az unokatestvére ment oda hozzá, hogy "Itt van Jordan, de nem engedik be", mire annyit mondott a rokonának, hogy ne szórakozzon vele, miért ne engednék be, mire a kuzin azt mondta, hogy "mert nem fizet". Odamentek a bejárathoz, majd Jordanhez, aki egy motoron ült, és annyit mondott, hogy szeretett volna gratulálni neki ahhoz, hogy ledraftolták. Wade kérdezte tőle, hogy be akar-e menni, de mivel csak ennyit szeretett volna Chicago (egykori) kedvence, így továbbállt.

Los Angeles város polgármestere, Eric Garcetti azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a nagyobb események, mint a koncertek vagy a sportrendezvények, 2021-ig nem térnek vissza a városba. Garcetti a CNN-en azt nyilatkozta, hogy jelenleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben többezer fős eseményeken vegyenek részt - ebben az évben erre kell számítani. A politikus úgy gondolja, hogy még soha nem várták az emberek ennyire, hogy a tudomány a lehető leggyorsabban dolgozzon. Amíg azonban nincs valami ellenszer, gyógyszerészeti beavatkozás vagy nyájimmunitás, addig nincs mit tenni, várni kell.

Az Oklahoma City Thunder irányítója és a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Chris Paul Mark Medinával (USA Today) beszélgetett, akinek elmondta, hogy ha van arra mód, hogy nézők előtt játszanak úgy, hogy senkit nem sodornak veszélybe, akkor mindenki ezt szeretné tenni. Nemcsak ők állnak készen a játékra, de a szurkolók is szeretnének meccseket látni. Azt azonban mindenki tudja és megérti, hogy az egészség a legfontosabb. Azt nem tudja pontosan, mennyi nap szükséges a felkészülésre, de elég komoly mennyiségű időt kell nekik hagyni, hiszen 18 éves játékosok is vannak az NBA-ben, meg olyanok is, akik 30-as éveik végén járnak. Vannak, akik bizonyos idő alatt formába tudják hozni magukat, de nem biztos, hogy az mindenkinek elég, ezt meg fogják beszélni. Azt garantálja, hogy nem fognak pályára lépni, ha úgy érzik, nem volt elég idejük a felkészülésre.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy egyre optimistábbak a liga vezetői, a játékosok, az ügynökök és a tulajdonosok is a szezon folytatásával kapcsolatban. Holnap lesz megbeszélés a Board of Governors körében a hogyan továbbról - a különböző forgatókönyveket és a buktatókat is átbeszélik majd a tulajok. 

Ez azért is érdekes, mert a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey hétfőn azt sugallta, hogy lehet, hogy a korábban megszellőztetett 4 hetes felkészülési idő sem lesz adott a játékosok számára. Morey szerint ha minden csapat ugyanolyan feltételekkel küzdhet meg a jelenlegi helyzettel, akkor senki nem kerül majd helyzeti előnybe.

Két európai játékos is bejelentkezett a draftra. Közülük Deni Avdija a nagyobb név, miután az ESPN Top100-as listája is az ötödik helyen hozza a Maccabi Tel-Aviv izraeli tehetségét - ő az ESPN Get Up című műsorában jelentette be a mai napon, hogy ott lesz a játékosbörzén. Szintén jelentkezett a draftra a lengyel Adrian Bogucki, aki a lengyel élvonalban 10.8 pontot és 7.2 pattanót átlagolt ebben az idényben a Rosa Radom színeiben.

A végére ezúttal a középiskolások maradtak, miután ketten is bejelentették, hogy nem mennek egyetemre. Egyikük Isaiah Todd, aki már elkötelezte magát korábban a Michiganre, ám most változtatott döntésén - nála európai vagy kínai szerződés is a pakliban van, még az sem biztos, hogy otthon marad G-Ligában. Másikuk pedig a nagyon sokra tartott Jalen Green, aki ma este jelentette be, hogy az NBA előszobája mellett tette le a voksát. Todd a 13. helyen van a 247Sports listáján, amelyen a legtehetségesebb középiskolás végzősöket rangsorolják, míg Green jelenleg a harmadik, de az ESPN-en például első, Jonathan Givony pedig a Top3-ba várja a 2021-es drafton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus