Hírmorzsák 2020-04-17 (09:45)

A Warriors 2011-ben felajánlotta Steph Curryt és Klay Thompsont Chris Paulért - Paulon bukott meg az üzlet. Pau Gasol jövőre szeretne ott lenni ötödik olimpiáján is. Kelly Oubre Jr. és Frank Kaminsky is felépültek sérüléseikből. Andre Iguodala a Heat kultúráját dicsérte. Donald Trump azt vázolta, mik lehetnek a sportrendezvények követésének fázisai. A G-Liga átalakítja a legnagyobb középiskolás tehetségeknek létrehozott programját. Ayo Dosunmu is bejelentkezett a draftra. Royce White UFC bajnok akar lenni.

Ethan Strauss (The Athletic) a "The Victory Machine" című könyvében azt írta, hogy a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers 2011-ben felajánlotta Steph Curryt és Klay Thompsont a New Orleans Hornetsnek Chris Paulért cserébe, Dell Demps pedig elgondolkodott az ajánlaton. A probléma Paul volt, aki el akarta magát cseréltetni New Orleansból, de nem akart az akkor még igen gyenge (csak nyugati 12.) Warriorsnál játszani. A játékmester megmondta a Golden State vezetőinek, hogy cserélhetnek érte, de egészen biztosan nem fog a csapatnál maradni, miután a szezon végén lejár a szerződése. Ezt követően nem lett semmi a dologból, Paul pedig a Los Angeles Clippershez került.

A spanyol válogatott legendája, Pau Gasol az Olympic Channelnek adott interjút, amelyben elmondta, hogy még a tokiói ötkarikás játékok elhalasztása előtt is reménykedett abban, hogy időben fel tud épülni sérüléséből, és formába tud kerülni ahhoz, hogy 40 évesen részt vegyen ötödik olimpiáján is. Most több ideje van a felépülésre, de kompetitív kosárlabdát kell játszania a következő idényben ahhoz, hogy magas szinten legyen még jövő nyáron is, és segítségére tudjon lenni hazája válogatottjának - hozzátette, hogy ez nem rossz dolog. 2021-ben már 41 éves lesz, így nagy kihívás lesz számára, hogy ott legyen a spanyol keretben, de ez motiválja is, mert mindig is nagy célokért szeretett küzdeni. Gasol még egyszer elmondta, hogy ott szeretne lenni a jövő évi olimpián, és jó eséllyel az lenne az utolsó tornája.

A Phoenix Suns GM-je, James Jones Gina Mizellnek (The Athletic) elmondta, hogy a februárban meniscus-műtéten áteső Kelly Oubre Jr. és a fáradásos térdtörést szenvedő Frank Kaminsky is meggyógyultak. Jones azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy játszani is tudnának mondjuk holnap, mert a hagyományos sport rehabilitációt nem tudják elvégezni a jelen körülmények között.

A Miami Heat veterán swingmanje, Andre Iguodala Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, hogy a Heatnél meglévő kultúra teljesen más, mint ami a többi csapatnál van - nemcsak a csapattársakkal van az ember állandó kapcsolatban, hanem a szakmai stáb tagjaival is. Iguodala hozzátette, hogy most már tudja, mitől volt olyan kiegyensúlyozott az együttes az elmúlt években.

Arról tegnap délelőtt írtunk már, hogy Dr. Anthony Fauci szerint nézők nélkül folytatódik majd a szezon, ma hajnalban pedig Donald Trump amerikai elnök mondta el ugyanezt. Trump szerint először nem lesznek szurkolók a stadionokban, a TV-ben nézhetik majd az emberek a meccseket. Aztán majd kezdenek visszaszivárogni a nézők is a csarnokokba, először még úgy, hogy két szék üresen marad mindenki mellett. Később pedig, amint legyőzték a vírust, telt házak lesznek, és ugyanúgy élvezhetik a sporteseményeket, mint korábban, vissza áll minden a normál kerékvágásba.

Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a G-Liga átalakítja a "Professional Pathway" nevű programját, amelyet azoknak a nagy tehetségeknek hoztak létre, akik inkább a G-Ligát választják az egyetem helyett. Egy új, Dél-Kaliforniai csapatot hoz létre a bajnokság, amelyben ezek a játékosok együtt fognak kosárlabdázni - ide kerül majd a tegnap este már megírt két fiatal, Jalen Green és Isaiah Todd is. A "Select Team" nevű "válogatott csapat" kevesebb mérkőzést fog játszani, mint a többi együttes - nagyjából 20-at, míg a többiek 50-et. A fizetését is megemelik ezeknek a játékosoknak: fél millió dollárt kereshetnek évente a top tehetségek csak a fizetésük által, ha ezt az utat választják. Mint ismert, az egyetemen semmit nem kaphatnak a fiatalok, Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint viszont Green a szponzori pénzeivel együtt több mint 1 milliót dollárt fog zsebre tenni egy év alatt.

Van újabb draftra jelentkezőnk: Ayo Dosunmu két évet járt az Illinois Egyetemre, ebben az idényben 16.6 pontot átlagolt, és egyelőre még nem fogadott ügynököt - június 3-ig még dönthet úgy, hogy visszatér egyetemére.

A végére pedig a korábban nagyon tehetséges fiatalként kezelt, de mentális betegségekkel rendelkező Royce White maradt, aki elkezdett MMA-zni, és UFC bajnok akar lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus