Hírmorzsák 2020-04-18 (11:45)

Andre Drummond valószínűleg lehívja 28.7 millió dolláros játékosopcióját. A Bulls leült interjúzni Michael Finley-vel. Charles Barkley nagyon jóban volt Michael Jordannel, de egy TV-s kijelentése óta nem állnak kapcsolatban. A liga 25%-kal csökkenti a játékosok bérét május 15-től. Az NBA folytatni szeretné az idényt, de hogy erre lesz-e lehetőség, azt még nem tudni. Ha Las Vegasban zárul a szezon, a közvetlen családtagok ott lehetnek a játékosokkal. Több játékos lett koronavírusos, mint azt eredetileg kommunikálták. Steph Curry volt az első a ligában, akit teszteltek. Az NBA elkezdte árulni a saját dizájnú maszkjait. Cassius Stanley NBA commish akar lenni. Cole Anthony és Malachi Flynn is mennek a draftra.

Chris Fedor (Cleveland.com) értesülései szerint Andre Drummond valószínűleg lehívja majd jövő évi, 28.7 millió dolláros játékosopcióját a Cleveland Cavaliersnél. A döntésben semmi meglepő nem lenne, tekintve hogy egyébként is kérdéses volt, kitömi-e bárki Drummondot ennyi pénzzel, a koronavírus és a gazdasági hatásai miatt pedig valószínűleg visszaesik majd a fizetési sapka, így még kevesebb költőpénz lesz a ligában.

Arról volt már szó ma reggel, hogy a liga 25%-kal csökkenti a játékosok bérét május15-től kezdődően - két hetenként fizetnek, tehát május 1-jén még teljes fizetést kap mindenki, utána csökken majd a pénz.

Adam Silver commish a tegnapi nap folyamán kijelentette, hogy folytatni szeretnék az idényt, de a hivatalos személyek által kapott információk alapján egyelőre nem tudnak döntést hozni arról, hogy ez lehetséges-e vagy sem - azt sem tudják, mikor dőlhet ez el. A komisszár elmondta, hogy a liga figyelemmel követi, hogy az új megbetegedések száma csökken-e, van-e széles körben, mindenki számára elérhető teszt, lehetséges vakcina vagy vírus elleni gyógyszer. Azt is nézi az NBA, hogy mik az országos és külön-külön az állami szabályozások - sok mindent figyelembe kell venni a döntéshez, ezért ekkora a bizonytalanság. Még csak azt sem tudják kijelenteni, hogy ha három konkrét dolog egyszerre teljesül, akkor folytatódhat a játék.

David Aldridge (The Athletic) értesülései szerint a legszűkebb családi kör tagjai csatlakozhatnak a játékosokhoz, amennyiben a liga Las Vegasban fejezi be az idényt. Az egyik vezető játékosügynök azt mondta, hogy a kosarasokkal és az ügynökökkel való beszélgetése során világossá vált, annyi szálloda még Vegasban sincs, hogy a játékosok mellett a teljes család is helyben legyen - márpedig külön-külön helyeken nem lehetnek, mert úgy nem tudják biztosítani mindenkinek az egészségét. A játékosok játszani akarnak, és azzal, hogy a közvetlen családtagokat odaköltöztetik hozzájuk, kevésbé fognak elvágyódni Vegasból a szezon befejezése során.

Silver azt is bejelentette, hogy több NBA játékos lett koronavírusos, mint az elsőként közölt hét, de azt nem mondta meg, pontosan hányan kapták el a járványt - azt egyébként lehetett tudni eddig is, hogy nem 7 eset volt, hiszen Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Marcus Smart és a Brooklyn Nets négy játékosa már több, mint hét, emellett a Philadelphia Sixersnél hárman, a Los Angeles Lakersnél pedig ketten fertőződtek meg.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Matthew Tomnak (San Francisco Chronicle) elmesélte, hogy ő volt az első kosaras a ligában, akit teszteltek a koronavírusra. Hónapok óta az első meccsét játszotta az előző nap, amikor elkezdődtek a találgatások, hogy a járvány milyen hatással lehet az NBA-re. Ekkor kezdte rosszul érezni magát, majd lázas lett, és arra gondolt, hogy vajon a koronavírusról van szó? Negatív lett a tesztje, de elég meghatározó élmény volt ez számára. Nagyon szerencsés, hogy az a munkája, ami, és nem kell olyan dolgok miatt aggódnia, ami sok családot érint, mint például a munkanélküliség, az éhezés, vagy hogy nincs hol lakni. Éppen ezért azonnal arra helyezte a hangsúlyt, hogy a rászorulókat segítse a rendelkezésére álló forrásokkal.

Az NBA közben elkezdte árulni saját maszkjai- az NBA Store-ban kaphatóak, három darab 24.99 dollárért, de lehet egyesével is venni NBA logóval vagy csapatra szabott változatban is.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy a Chicago Bulls leült interjúzni Michael Finley-vel - az egykori kiscsatár az elmúlt hét esztendőt a Dallas Mavericks vezetőségében töltötte.

A "Last Dance" közelgő bemutatója nyomán lényegében mindenkit megkérdeznek Michael Jordanről, akinek valaha köze volt hozzá. Charles Barkley a már említett David Aldridge-dzsal beszélgetett MJ-ről, és elmondta, hogy óriási barátok voltak, imádja Jordant és hiányzik neki. A legjobbakat kívánja, minden idők legjobb kosárlabdázójának tartja, de Jordan nem vette jó néven néhány megjegyzését, amit a csapatvezetői képességéről mondott, ami szomorú, mert neki a munkáját kell végeznie. Wos Lambre azt mondta neki az interjúban, hogy nehezen hiszi el, hogy nem tudta meggyőzni Jordant arról, hogy lépjenek túl a dolgon, mire Barkley azzal válaszolt, hogy néhány barátja ugyanezen a véleményen van. Sir Charles szerint ez nem is volt opció, hiszen nem csinált semmi rosszat.

Szeretne most is Jordan barátja lenni, mert több mint 20 évig nagyon jó volt hozzá a Charlotte Hornets tulajdonosa, és úgy szereti, mint a testvérét. A legutolsó beszélgetésük alkalmával viszont elég világosan kinyilvánította Jordan, hogy nem tetszett neki az, ahogyan Barkley a TV-ben beszélt róla. Barkley úgy érzi, hogy igazat mondott, majd arról elmélkedett, hogy mindenkinek van olyan barátja, akiről nem tudni, hogy mit reagál, ha őszinte vele az ember, főleg ezen a szinten. Ő egyébként is a Jordan körül lévő embereket kritizálta - túl sok bologatójánost vett maga mellé. Ennyi volt a kijelentése.

A Duke Egyetemen mindössze egy évet töltő, az idei draftra már bejelentkező, ott a második kör környékére várt Cassius Stanley a Hoopshype munkatársának adott interjút, amelyben elmondta, vissza akar majd menni a Duke-ra, hogy jogot vagy közgazdaságot végezzen. Stanley-nek elég konkrét tervei vannak, és nem is 1-2 éves távlaton belül: NBA commish akar lenni, lényegében már a középiskola harmadik éve óta, ez az álma.

A végére pedig jöjjenek újfent a draftra jelentkezők. A North Carolina elsőéves játékosa, Cole Anthony megy a börzére, ami azért fontos, mert őt a lotterybe várják - 18.5 pontot, 5.7 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt egyetlen egyetemi idényében. A San Diego State harmadéves kosarasa, Malachi Flynn is kiválasztható lesz majd - őt a 40. helyen jegyzi az ESPN 100-as listája, miután harmadik egyetemi évében 17.6 pontot és 5.1 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus