Hírmorzsák 2020-04-19 (19:00)

Hachimurának Beal segített a legtöbbet a Wizardsnál - Carmelo Anthony volt a gyerekkori kedvence. Lou Williams a Clipperstől akar visszavonulni. Andre Roberson készen áll a játékra. Hayward meggyógyult, szerinte sokan fel tudnak épülni a mostani helyzetben. Durant nem játszik ebben az idényben ügynöke és üzlettársa szerint. Conley úgy érzi, minden rendben van Gobert és Donovan Mitchell között. Wade szerint az AS-gála zsákolóversenyének zsűrije elvégezte a dolgát: még most is sokan beszélnek a viadalról. Bogut május közepéig eldönti, folytatja-e pályafutását. A kínai bajnokság légiósok nélkül fejeződhet be. Sam Mitchell tűnik befutónak a G-Ligás tehetségek csapatának vezetőedzői posztjára. Újabb öt jelentkező a draftra.

 

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Andre Roberson utoljára 2017 januárjában lépett pályára az NBA-ben, amikor a bal térde súlyos megsérült egy Detroit Pistons elleni mérkőzés során, majd ezt követően többször is visszaesett az állapota. Roberson most Moke Hamiltonnak (USA Today) elárulta, hogy lényegében végzett a rehabjával, és a pályán kellene lennie. Próbál óvatos lenni, amíg az orvosok újra meg tudják vizsgálni, de hosszú felépülési útja végére érkezett.

A Los Angeles Clippers szupercseréje, Lou Williams Ros Gold-Onwudének (ESPN) elmondta, hogy jelenlegi csapatától akar visszavonulni. Williams üzent is a többi gárdának, hogy sehol máshol nem játszik - a jelenlegi Clippersszel nagyon jól tud azonosulni, és nem látja maga előtt, hogy ez máshol is ugyanígy történne. A hátvéd elmondása szerint a Clippersnél töltött pályafutása arról szól, hogy soha nem szabad feladni. Azt hitte, mikor az együtteshez került, hogy vége van, de Doc Rivers és a többiek új életre keltették, és önbizalmat adtak neki. Williams úgy érzi, karrierje legjobb éveit töltötte jelenlegi kenyéradójánál.

A Boston Celtics swingmanje, Gordon Hayward Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy a folyamatos térd- és lábfejproblémái elmúltak. Hayward szerint ez egy pozitívum a jelenlegi nehéz helyzetben, hogy sokan fel tudnak épülni a kisebb-nagyobb sérülésükből. Sok mindent nem tudnak csinálni, úgyhogy reményei szerint mindenki egészséges lesz, ha újraindul az idény, már ha újraindul. Hayward szerint a jelenlegi időszak mindenki testének jót tesz.

Kevin Durant ügynöke és üzleti partnere, Rich Kleiman ettől függetlenül Chris Mannixnek (Sports Illustrated) kijelentette, hogy nem reális azt gondolni, hogy Durant ebben a szezonban visszatérhet Achilles-szakadásából. Kleiman elmondása szerint egyáltalán nem beszéltek erről a Brooklyn Nets sztárjával, és bármennyire is őrültségnek tűnik, semmi alapja nincs az ehhez hasonló felvetéseknek - ezt egyébként a múlt hónapban az ESPN-nek is elmondta Kleiman, azóta sem változott a dolog.

A Utah Jazz irányítója, Mike Conley Ohm Youngmisukkal (ESPN) beszélgetett Rudy Gobert és Donovan Mitchell kapcsolatáról. Mint ismert, eléggé elhidegült egymástól a két kosaras, miután Gobert felelőtlenül poénkodott a koronavírussal, majd kiderült, hogy ő és Mitchell is fertőzött - igaz, azt nem tudni, hogy ki fertőzött meg kit. Gobert a héten elmondta, hogy szerinte rendben lesznek Mitchell-lel, és ugyanezt mondta Conley is - a Memphisből érkező játékmester szerint sem lesz gond, mert Gobert és Mitchell is nyerni akarnak. A csapategységgel semmi probléma nincs, ugyanolyan jó, mint volt, és Conley alig várja már, hogy újra játszhassanak.

A Washington Wizards újonc magasembere, Rui Hachimura Chris Crouse-nak (Heavy.com) adott interjút arról, hogy ki segített neki a legtöbbet a csapaton belül. A japán játékos azt válaszolta, hogy sokan, de leginkább Bradley Beal - sokat beszélnek a pályán és azon kívül is mindenféle dolgokról. Hachimura szerint Beal nagyszerű vezére az együttesnek, és már csak látni is jó, ahogy nap, mint nap dolgozik az edzéseken. Az elsőéves játékos szerint Beal nem a szavak embere, inkább a tetteké, de mindig érdemes rá odafigyelni. Arról is beszélt, hogy sokszor nézte Carmelo Anthony játékát, ő volt a kedvence, mikor elkezdett kosárlabdázni. Úgy érzi, ezért jó most a tempódobása, mert sokat nézte Melót, akit rettenetesen nehéz volt megfogni. 

A megemlített Carmelo Anthony jellegzetes módon szokta ünnepelni tripláit, Iman Shumpert pedig Shams Charaniának (The Athletic) arról beszélt, hogy ezt igazából nem is Melo kezdte el, hanem Rasheed Wallace. Neki is pontosan ugyanez volt a reakciója a hármasai után, csak aztán megsérült, Anthony elkezdte csinálni, és most már odajutottunk, hogy mindenki Carmelóval azonosítja ezt a mozdulatot, pedig nem is ő volt az első, aki használta.

Az All-Star gála zsákolóversenyén nagy vihart kavart, hogy a végén Dwyane Wade 9-est adott - a megbeszélteknek ellentmondóan -, így Aaron Gordon újfent kikapott. Wade a Bleacher Reportnak azt mondta az esetről, hogy azért adott 9-est Gordon utolsó tömésére, mert az egy 9 pontos zsákolás volt - ami egyébként így is szép pontszám, de nem volt tiszta a mozdulat. Az emberek még mindig, hónapokkal később is erről beszélnek, úgyhogy a zsűri elvégezte dolgát - érdekessé tették a versenyt.

Az egykori 1/1-es Andrew Bogut egy ausztrál TV-műsorban elárulta, hogy az volt a terve, hogy az idei, tokiói olimpia után visszavonul, ám ez most kútba esett, hiszen egy évvel eltolták az ötkarikás játékokat. A center azt nyilatkozta, hogy élvezi, hogy minden este otthon van, lefektetheti a gyerekeit, jó éjt puszit adhat nekik, és nem érzi úgy felkelésnél, mintha üvegen járna. Nem sokszor kosarazik, nem foglalkozik a játékkal, de május közepéig eldönti, hogyan tovább.

A Zhang Duo újságírójának információi szerint a kínai Liaoning GM-je azt javasolta a kínai bajnokság számára, hogy ezt az idényt a légiósok nélkül fejezzék be. A Liaoningnél játszik Lance Stephenson, Brandon Bass és OJ Mayo is, ám sok amerikai hazautazott a CBA újraindításának legutóbbi elnapolását követően - mint ismert, a napokban kiderült, hogy a kínai liga július előtt egészen biztosan nem indul újra.

A Sportando értesülései szerint a 2007-ben a Toronto Raptorsnál Év Edzője díjat nyerő Sam Mitchell a legesélyesebb arra, hogy a G-Liga új csapatának vezetőedzője legyen. Mint ismert, a G-Liga a legnagyobb tehetségek számára egy külön klubot alapít Dél-Kaliforniában, és többek között a jövő évi drafton Top3-ba várt Jalen Green is itt fog játszani. Mitchell 2018 nyarán a Memphis Egyetem segédedzője lett, de egy év után távozott posztjáról.

A végére pedig szokás szerint azok jönnek, akik bejelentkeztek az idei draftra: négy európai, Vit KrejciRagip Berke Atar, Leandro Bolmaro és Selim Fofana is ott lesznek az idei börzén. - közülük a cseh Krejci és Bolmaro a legnagyobb nek, ők a spanyol élvonalbeli Zaragozánál és a Barcelonánál játszanak. A Houston Egyetemről DeJon Jarreau is ott lesz az idei drafton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus