Hírmorzsák 2020-04-20 (20:45)

A Bulls 1997-ben el akarta cserélni Scottie Pippent Tracy McGradyre, de Michael Jordan vétózott. Rich Paul új szerződést szeretne Mitchell Robinson számára. Az új G-Ligás csapat otthona a Mamba Sports Academy lehet - Sam Mitchell mellett David Fizdale és Brian Shaw a lehetséges vezetőedzők. JJ Redick úgy érzi, nem Brett Brown a probléma a Sixersnél. Ed Stefanski szerint a Pistons felkészülten érkezik a draftra. Jared Butler is bejelentkezett az idei játékosbörzére.

Tracy McGrady ma hajnalban, az ESPN műsorában elmondta, hogy az 1997-es draft előtt a Chicago Bulls megpróbált cserélni érte. A Bulls Scottie Pippent ajánlotta fel a Toronto Raptorsnak azért a draftjogért, amin T-Macet el lehetett vinni, és közel is került a két csapat a megállapodáshoz, ám Michael Jordan megvétózta a tranzakciót. Ez egyébként nem először kerül elő - eddig is többször felmerült már, hogy a Bulls közel állt McGrady megszerzéséhez, és az is ismert volt, hogy az ellenérték Pippen lett volna.

A New York Knicks centere, Mitchell Robinson még csak két éve van a ligában, de már az ötödik ügynöke a jelenlegi - aki nem más, mint Rich Paul. Paul Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy ha valakit jól képviselnek, akkor megkönnyebbül az ember, és jobban tud másra koncentrálni. Paul szerint mentálisan sokkal kimerítőbb ez a liga, mint azt sokan hinnék. Robinsonnak egyébként jövőre nem garantált a fizetése, aztán még van egy csapatopciós év is a szerződéséből, de Paul szeretne új kontraktust kötni. Az ügynök úgy érzi, ő és a Knicks új elnöke, Leon Rose is egyenesek lesznek egymással. Paul szerint Rose jól ismeri a kosárlabdát, a Knicks pedig a jövő alapjaként kezeli Robinsont, úgyhogy biztos benne, hogy meg tudnak majd egyezni.

A Philadelphia Sixers egykori játékosa és a New Orleans Pelicans jelenlegi dobóhátvédje, JJ Redick a Sixers Beat podcast vendége volt, ahol azt mondta, hogy szerinte nem Brett Brownt kellene okolni a csapat gyengébb teljesítménye miatt. Ő nagyon szívesen játszana újra Brown irányítása alatt - szerinte nem a tréner a probléma, ha van egyáltalán gond. Redick úgy gondolja, hogy van olyan, hogy valami egyszerűen nem működik.

A Detroit Pistons elnöke, Ed Stefanski Keith Langlois-val (Pistons.com) beszélgetett arról, hogy ha az eredeti időpontban, június 25-én tartják meg a draftot, akkor is felkészülten fognak érkezni a játékosbörzére - talán másként, mint normál esetben tennék, de felkészülnek. Nincsenek élő privát edzések, virtuális interjúkat kellett csinálniuk a játékosokkal, és rengeteg különböző városban kellett elvégezni az orvosi vizsgálatokat is. Alkalmazkodnak azonban, és ennek megfelelően több különböző forgatókönyvet is átbeszéltek - bármelyik jön be, ő nyugodt.

Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a G-Liga azon gondolkodik, hogy a kaliforniai Thousand Oaksban található Mamba Sports Academy legyen az otthona a bajnokság új csapatának, amit a kiemelt tehetségek számára hoznának létre. Haynes azt is hozzátette, hogy a korábban már említett Sam Mitchell mellett David Fizdale és Brian Shaw került szóba a Select Team vezetőedzői posztjára.

A végére szokás szerint draft maradt: a Baylor Egyetem másodéves hátvédje, Jared Butler is bejelentkezett az idei börzére - igaz, az ESPN listáján 41. helyen álló játékos még visszamehet a Baylorra, egyelőre nem fogadott ügynököt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus