Hírmorzsák 2020-04-24 (10:00)

Draymond Green szerint a Raptorsnak esélye sem lett volna a döntőben, ha Kevin Durant egészséges. Steve Kerr 2014-ben nagyon közel állt ahhoz, hogy a Knicks vezetőedzője legyen. Hat név a Nets vezetőedző-jelöltjei között. Tom Thibodeau csak a Knicksnél jelölt. Rod Thorn szerint a Dallas és a Philly is komoly ajánlatokat tett Michael Jordanért a '84-es drafton. Mi lett volna Allen Iversonból, ha az amerikai futballt választja? Ed Stefanski szerint a Pistons több forgatókönyvvel készül az FA-piacra. James Borrego elmondta, mire van szüksége a Hornetsnek. Kobe Bryant több mint 90 emléktárgyát és meccsen viselt ruháit lehet most megszerezni. Karim Mane és Corey Kispert is bejelentkeztek a draftra.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green nemrég kritikus hangot ütött meg Kevin Duranttel szemben. Green most azt is elárulta viszont, hogy Durant 2016-os leigazolása után megállíthatatlanok voltak - még az előző idényre is igaz volt ez, amikor KD megsérült. Green szerint a döntő ötödik meccsén, amikor Durant visszatért, felnézett az eredményjelzőre, és 40 pont körül jártak az első negyedben, úgyhogy a Raptorsnak esélye sem lett volna, ha Durant egészséges. Azt is hozzátette Green, hogy ez van, a sérülések is a sportág részei, Kawhi Leonard és Pascal Siakam pedig nagyszerűen játszottak.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr Ernie Johnsonnak (TNT) adott interjút arról, hogy 2014-ben nagyon közel állt ahhoz, hogy a New York Knicks főedzői posztját válassza, mert nagyon jó viszonyt ápolt a New York akkori elnökével, Phil Jacksonnal. Aztán megkérdezett több trénert is, akik akkor az NBA-ben dolgoztak, és ezt követően döntött a Warriors mellett. Mind ugyanazt mondták nagyon: "Nagyon jó, hogy kiváló a kapcsolatod Jacksonnal, de az NBA-ben a legfontosabb a keret tehetsége." - márpedig a Warriorsban rengeteg tehetség volt, már akkor is kiváló együttest alkottak.

Mark Jackson nagyszerű munkát végzett az alapok lefektetésével - zsinórban kétszer jártak a PO-ban, 50 meccset nyertek az alapszakaszban, az egyik legjobban védekező gárda voltak az egész ligában. Kerr szerint ilyen álláslehetőség nem sokszor adatik meg az embernek. Kerr hibásnak érezte magát, hogy kikosarazta Jacksont, akinek óriási hatása volt a karrierjére. Egy barátja azonban azt mondta, képzelje el, mint csinált volna a helyében Jackson, majd meg is válaszolta a kérdést: a tehetségesebb csapathoz ment volna, mert ez a legfontosabb faktor. Bárhogyan lehet csűrni-csavarni, az NBA a játékosokról szól, a Warriorsban pedig rengeteg fiatal tehetség gyűlt össze - ettől aztán megnyugodott Kerr.

Arról tegnap este volt már szó, hogy mely hat edző kerülhet szóba a Brooklyn Nets vezetőedzői posztjára, és hogy Tom Thibodeau jelenleg csak a Knicksnél jelölt - részletek ezen a linken.

A Chicago Bulls egykori GM-je, Rod Thorn David Kaplannak az ESPN Kap & Co. című adásban arról mesélt, hogy a Dallas Mavericks és a Philadelphia Sixers is komoly ajánlatokat tettek anno az 1984-es drafton, hogy megszerezhessék Michael Jordant - Thorn elmondása szerint több más együttes is érdeklődött, de az ő ajánlataik nem voltak olyan jók, mint a két kiemelt csapaté. Az egykori szakvezető azt nem árulta el, mit ajánlott a Mavs és a Sixers, de végül mindkét gárda maradt az eredeti helyén - a Dallas a negyedik helyen Sam Perkinst választotta ki, a Philly pedig az ötödiken Charles Barkley-t. Thornnak nagyon tetszett Jordan már a videófelvételek alapján is, aztán Dean Smith, a North Carolina legendás trénere azt mondta neki, hogy bár nyíltan ezt soha nem mondaná ki, de Jordan volt a valaha volt legtehetségesebb játékosa.

Ha már múltidézés: Tim Casey (VICE Sports) írt egy cikket arról, hogy mi lehetett volna Allen Iversonból, ha anno az amerikai futballt választja. AI végzősként Virginia állam legjobb futballistája és az Év Kosárlabdázója is volt egyben. A Florida State Egyetem nagyon szerette volna, ha odamegy, és egyszerre játszik mindkét sportágban, ahogy az 1993-as Heisman Trófea-győztes Charlie Ward tette - az FSU akkori segédedzője, Chuck Amato szerint Iverson lehetett volna az első Michael Wick.

Végül a Georgetownt választotta Iverson, és egyetlen egyszer kérdezte meg a kosárcsapat vezetőedzőjét, John Thompsont, hogy elmehet-e amerikai focizni. Thompson elküldte a búsba, és többször nem is próbálkozott ezzel - elég világosan fogalmazott a trénerlegenda, hogy nem ezért vitték az egyetemre. Iverson egyébként egy 2016-os interjúban elárulta, hogy mindig is az amerikai futball lesz számára az első számú sport, mert az volt az első szerelme. Máshogy is alakulhattak volna a dolgok, de Isten máshogy akarta.

A Detroit Pistonsnak elég sok sapka alatti helye lehet majd az off-szezonban, bár hogy pontosan mennyi, azt egyelőre nem igazán látni - erről beszélgetett a gárda elnöke, Ed Stefanski Keith Langlois-val (Pistons.com). Stefanski szerint rengeteg piacon dolgozott már, és mindenhol ugyanaz volt a tapasztalat: ha az ember készít egy tervet, akkor az a terv a szabadügynökpiac nyitásának pillanatában már dugába dől. Éppen ezért több lehetőségre is felkészültek, mert okosan kell felhasználniuk ezt a pénzt. Át kell gondolniuk, hogy mi az, aminek számukra a legtöbb értelme van, ez most a legfontosabb kérdés. 

A Charlotte Hornets vezetőedzője, James Borrego Sam Perley-nek (nba.com) adott interjút, amelyben elmondta, hol és miben szeretné, ha erősödne a keret. A tréner azt mondta, hogy egy jó rim protectorra szükségük van. A mai NBA kitűnő atletikus képességekre és hosszú végtagokra van szükség ahhoz, hogy valaki jó védő legyen - szerinte most a periméteren rendben vannak ilyen szempontból. Kell még nekik egy jó playmaker, aki magának és másoknak is helyzeteket tud teremteni, valamint külső dobókra is szükség van. Az ő rendszerükben jó dobókból sosem elég, mert az ilyen játékosok minden számára megkönnyítik a játékot - kinyitják a pályát, így több helye lesz másoknak a betörésekre.

Borrego úgy érzi, hogy a leállás előtti utolsó nyolc mérkőzésen játszott a legjobban a Hornets. Sokat nézte ezeket a meccseket, és szerinte jól látható rajtuk a fejlődés. Ha visszatérnek a pályára, ezt kell folytatniuk, ilyen kosárlabdát kell játszaniuk. Jól védekeztek, járatták a labdát, és használták az atletikus képességeiket, támadták a gyűrűt. Nagyban visszaszorították a labdaeladásokat is, kifejezetten jól kosárlabdáztak, így a jövő nagyon fényesnek tűnik a jelenlegi keretet nézve. Minél többet nézi ezt az utolsó nyolc találkozót, annál elégedettebb az együttessel és azzal az úttal, amit az idény során bejártak.

Több mint 90 Kobe Bryant emléktárgy és meccsen viselt ruhadarab került licitre a Goldin Auctionsön május 16-ig. Most be lehet gyűjteni Kobe által viselt cipőket, bemelegítő és rendes mezeket, és két aranygyűrűt is - az egyiket a 2000-es bajnoki címért, a másikat pedig a 2012-es olimpiai aranyért kapta anno Bryant. Kobe 2013-ban beperelte a szüleit, akik elárverezték néhány tárgyát az ő beleegyezése nélkül. Végül egyezségre jutottak a felek, a 2000-es bajnoki gyűrűt elárverezhették a szülők, és az illető, aki akkor 110.000 dollárért vette meg, most szintén árverésre bocsájtja azt.

A végére pedig a megszokottaknak megfelelően draft. A kanadai Karim Mane bejelentkezett az idei börzére - ő a második legjobb "nemzetközi" játékos az ESPN listáján. A Gonzaga harmadéves csatára, Corey Kispert is ott lesz az idei drafton - 13.9 pontot, 4.0 pattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt, de 43.8%-os triplamutatóval.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus