Hírmorzsák 2020-04-29 (11:15)

Leginkább Doncicra építenének a ligában Zion Williamson, Ja Morant és Trae Young ellenében. Williamson szerint Morant megérdemelten a legesélyesebb az Év Újonca díjra. Aaron Gordon szerint nincs semmi probléma közte és Wade között. A Kings megtartja a következő idényre is Divacot és Waltont. Isiah Thomas úgy érzi, nagy árat fizettek az 1991-es, Bulls elleni párharc lezárásáért. Eric Gordon szerint a csapategység dönt majd, ha folytatódik az idény. A Lakers Los Angeles polgármesterével tárgyal arról, hogy a játékosok visszamehessenek edzeni az edzőközpontban. Gersson Rosaséknak tetszik, amit Malik Beasley-től láttak. Tony Wroten visszatérne az NBA-be. Vakcina nélkül nem lesz jövőre sem olimpia? Elhunyt Sebastian Telfair édesanyja és bátyja is. Teljes a draftra jelentkezők listája.

Az ESPN 20 NBA edzőt, játékosmegfigyelőt és vezetőt kérdezett meg arról, kivel kezdenének ma egy franchise-t, Luka Donciccsal, Zion Williamsonnal, Ja Moranttel vagy Trae Younggal. Doncic simán győzött 17 első hellyel és 3 harmadik pozícióval - Williamsonnak 1 első hely mellett 11 második hely és 7 harmadik hely jutott, míg Morant 2 első, 6 második, 9 harmadik és 3 negyedik helyet kapott.

Egy keleti konferenciában dolgozó scout azt mondta, hogy Doncicról tudni, hogy egy klasszis játékos, emiatt tenné mellé a voksát. Egy nyugati konferenciában dolgozó vezető hozzátette, hogy a Dallas Mavericks sztárjának a méretei, a játékszervező képessége és a dobása is megvan, óriási hatása van csapata eredményességére. Hisz abban, hogy nem csak, hogy szinten tud maradni a szlovén, de még jobb is lehet. Egy nyugati konferenciában dolgozó játékosmegfigyelő az egészséget emelte ki, mikor arra kérdeztek, miért a harmadik helyre tette Williamsont - hozzátette, hogy egyébként első lenne. A többiek 10+ évig egészen kiemelkedő kosarasok lesznek, Zionnál meg túl nagy a rizikó. Ha csak a jelen számít, akkor őt vinné, mert különleges kosaras, aki tökéletesen illik a mai NBA-be.

Williamson Ernie Johnsonnal (TNT) beszélgetett a minap, amiről már tegnap is olvashattatok. A New Orleans Pelicans tavalyi 1/1-ese azt is elmondta, hogy jóban vannak Moranttel, ezért örül a Memphis Grizzlies játékmesterének, aki megdolgozott azért, hogy a legesélyesebb legyen az Év Újonca díjra - ő mindig megadja a tiszteletet, ha meg kell adni, és ez most egy ilyen eset. Ettől függetlenül sportolóként mindent meg akar nyerni - nem fogja azt mondani, hogy nem, mert az hazugság lenne. Úgy érzi, hogy ha be tudja vinni a Pelicanst a rájátszásba, akkor van esélye az Év Újonca trófeára.

Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint a Sacramento Kings valószínűleg Vlade Divac GM-et és Luke Walton vezetőedzőt is megtartja a következő idényre. Vivek Ranadive tulajdonos nagyon elégedetlen volt mindkét érintettel, miután 15-29-cel kezdte az idényt a Kings, azóta azonban 20 meccsből 13-at megnyert a csapat, és több más klubbal együtt ott volt a Memphis Grizzlies nyomában a nyugati nyolcadik helyért. Divacnak és Waltonnak is 2022/23-ig van szerződése, a tréner ráadásul az első évét tölti az együttesnél.

Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers folyamatos kapcsolatban van a Los Angeles-i polgármesteri hivatallal, hogy megvitassák, van-e esély arra, hogy külön engedélyt kapnak az edzőközpont újranyitására. Mint ismert, a liga a jelenlegi állás szerint május 8-tól engedélyezi ezt, de LA-ban május 15-ig kijárási korlátozás van, ami felülírja az NBA-t. Mindenesetre a Lakers még nem szólt azoknak a játékosoknak, akik nem a városban tartózkodnak, hogy mikor kell visszatérniük.

A Houston Rockets dobóhátvédje, Eric Gordon Cayleigh Griffinnel beszélgetett, akinek elmondta, hogy szerinte 25 nap elegendő lenne arra, hogy a játékosok újra megfelelő fizikai formába lendüljenek. Gordon azt is hozzátette, hogy a pályán nem lesznek formában, ahhoz játszani kell. Szerinte a csapaton belüli összhang lesz a döntő, ha folyatódik a szezon, mert mindenki egészséges lesz - az lesz a döntő, hogy mennyire egységes egy-egy gárda, és mennyire tudja kihasználni a játékosai adottságait.

A Minnesota Timberwolves elnöke, Gersson Rosas Chris Hine-nak (The Star Tribune) adott interjút, amelyben Malik Beasley is előkerült - a tehetséges dobóhátvéd korlátozott szabadügynök lesz az off-szezon során. Rosas azt mondta, hogy nagyon kedvelik Beasley-t - sokat fizettek azért, hogy Minnesotába kerüljön, de eddig rendkívül elégedettek. Azt is elmondta a szakvezető, hogy szerinte Beasley az alatt a rövid idő alatt is bizonyította tehetségét, amit eddig a Timberwolvesnál töltött.

A Memphis Grizzlies egykori elsőkörös választotta, a Badalona (ex-)hátvédje, Tony Wroten Chema de Lucasnak azt nyilatkozta, hogy szerinte a sérülések miatt nincs jelenleg az NBA-ben, de minden okkal történik. Úgy érzi, hogy nincs még későn arra, hogy visszatérjen a ligába - azért ment Spanyolországba, hogy ezt el tudja érni, de ki tudja, mik Isten tervei vele. A sérüléseket nem tudja befolyásolni, és még egyszer kihangsúlyozta, hogy a célja az, hogy újra az NBA-ben játszhasson. Wroten arról is beszélt, hogy szeretne fejlődni, javulni, mert még csak 27 éves, fiatal - még nem ért pályafutása csúcsára. A hátvédet ma rakta ki keretéből a spanyol együttes.

A Japán Orvosi Egyesület elnöke, Dr. Yoshitake Yokokura azt nyilatkozta tegnap a riportereknek, hogy 2021. július 23-án akkor lehet elkezdeni a tokiói olimpiát, ha drasztikusan javul a helyzet világszerte. Az egyéni véleménye az, hogy ha nincs ellenszer a koronavírus ellen, akkor nagyon nehezen fogják tudni megtartani az ötkarikás játékokat. Azt nem mondja, hogy nem is kellene megrendezni az eseményt, csak hogy borzasztóan nehéz lesz. A versenyszervező bizottság vezetője, Yoshiro Mori azt is hozzátette, hogy ha júliusban nem tudják megrendezni az olimpiát, akkor törlik. Ha meg tudják nyerni ezt a jelenlegi csatát, akkor a tokiói viadal sokkal többet jelentene a világ számára, mint bármelyik másik ötkarikás játékok a történelemben. Hinniük kell abban, hogy sikerül, különben a kemény munka hiábavaló volt.

Sajnos a koronavírusnak újabb NBA-hez körhető áldozata is van: a korábbi irányító, Sebastian Telfair édesanyja is elhunyt a járvány miatt - egy hónapja a bátyját vesztette el Telfair ugyanígy a COVID-19 miatt.

A Detroit Pistons egykori kiváló irányítója, Isiah Thomas az ESPN-nel beszélt arról a döntésről, hogy az 1991-es PO-ban úgy vonultak le a Pistons játékosai a pályáról, hogy nem fogtak kezet a Chicago Bulls kosarasaival. Thomas elmondása szerint ők már leszállóágban voltak, míg Michael Jordan és társai felszállóban - ilyenkor mindkét félben komoly érzelmek tombolnak, főleg egy kieső bajnoknál. Úgy érzi, hogy ha meg lehetne változtatni a múltat, akkor mindannyian máshogy döntenének, mert komoly árat fizettek azért, amit akkor a Bullsszal csináltak. Nagyon fáj neki, hogy nem lehetett ott az 1992-es barcelonai olimpián a Dream Teamben, és ha ez azért történt, mert nem fogott valakivel kezet, akkor most még csalódottabb, mint anno, amikor kiderült, hogy nem lesz a csapatban.

Tegnap este láthattátok és hallhattátok, hogy Aaron Gordon csinált egy rapszámot Dwyane Wade-nek címezve. A Miami Heat legendája utána twitteren reagált: szerinte Gordonnak le kellene védetnie a 9/10-et, ezt a tanácsot ingyen adja, miután úgyis miatta bukott az Orlando Magic játékosa egy millió dollárt. Gordon az ESPN Sportscenter című adásában elmondta, hogy látta a választ, beszéltek Wade-del, nincs probléma közöttük - Wade-nek tetszett a szám, neki meg Wade bora, úgyhogy minden rendben van

Újabb tehetséges fiatal döntött a G-Ligás Select Team mellett: Daishen Nix a UCLA helyett választja végül a profi létet - a lottery környékére várják a jövő évi drafton.

A végére pedig jöjjön megint a draft. LaMelo Ball hivatalosan is bejelentkezett az idei NBA draftra - jelenleg második az ESPN 100-as listáján. A Barcelona szenegáli irányítója, Brancou Badio is ott lesz az idei játékosbörzén - a spanyol harmadosztályban 13.4 pontot átlagolt. Íme a teljes lista azokról, akik idő előtt, nem végzősként mennek a draftra, illetve "nemzetközi" játékosnak számítanak (nem egyetemről jelentkeztek).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus