Hírmorzsák 2020-05-04 (09:00)

Spencer Dinwiddie szerint Kareem Abdul-Jabbar minden idők legnagyobb kosárlabdázója - azt is elmondta, miért. Shaquille O'Neal úgy tudja, hogy több NBA franchise is eladó, az egyik Las Vegasba költözhet. Frank Ntilikina keresett játékos lesz, ha a Knicks passzolja, de kérdés, milyen szerepkörre. Joe Harrisre egyhónapos szünet várt volna, pont akkor, amikor leállt a liga. Vince Carternek nincs baja azzal, ha üres csarnokokban kell játszaniuk. Jalen Hill visszalépett a drafttól.

Shaquille O'Neal a The Big Podcast With Shaqben elmondta, hogy értesülései szerint több NBA franchise is eladó, és elképzelhető, hogy az egyik Las Vegasba költözik. Mint ismert, a San Antonio Spurs kisebbségi tulajdonrészét áruba bocsájtották, de azt már a tulaj, Peter Holt közölte, hogy költözni nem fog a csapat. Vegasnak 2017/18-ban lett NHL együttese, majd 2018-ban WNBA alakulata - idén lesz NFL klubja is, miután az Oakland Raiders a városba költözött.

A New York Knicksnél Frank Ntilikina helyzete egyelőre nem tisztázott. Mike Vorkunov (The Athletic) egy nyugati konferenciában dolgozó GM-mel beszélgetett, aki azt mondta az újságírónak, hogy ha a Knicks lemond a francia játékmesterről, akkor lesznek bőven, akik megpróbálkoznak vele. Azt is hozzátette a meg nem nevezett szakvezető, hogy lehet, hogy a jövőben annyi lesz Ntilikina feladata, hogy a padról beszállva védekezésben tegye oda magát, támadásban pedig lent álldogáljon a sarokban. Ez lehet a sorsa, de ez nagyban függ attól is, milyen edzőhöz és milyen rendszerbe kerül, és a tréner megtalálja-e a Ntilikinának leginkább megfelelő szerepkört.

A Brooklyn Nets hátvédje, Spencer Dinwiddie tegnap beszállt a GOAT-vitába: azt írta twitteren, hogy szerinte a legjobb prime időszaka Michael Jordannek volt, de Kareem Abdul-Jabbar minden idők legnagyobb kosárlabdázója. Dinwiddie rámutatott KAJ karrierjének hosszára, a foghatatlan sky hook dobására, arra, hogy ő áll a pontlista élén, és hogy összesen 9 bajnoki címet nyert egyetemi és NBA szinten. Dinwiddie a LeBron James pozícióját firtató kérdésekre azt írta, hogy James az NBA történetének legjobb atlétája.

Maradjunk még Brooklynban: a gárda vajkezű swingmanje, Joe Harris a UVA Today-jel beszélgetett. Harris elmondása szerint egyhónapos szünet várt volna rá súlyos bokasérülése miatt, amikor leállt a liga - nem is volt a csapattal, amikor a Nets elutazott San Franciscóba, hanem New Yorkba ment az egyik edzővel. Elárulta, hogy a leállás alatt bejárhatott az edzőközpontba rehabolni - ezt csak azok tehették meg, akik épp felépülőben voltak -, de akkor is végig maszkot és kesztyűt kellett viselnie, és csak egy edző lehetett vele - ez főleg azért volt furcsa, mert általában óriási a jövés-menés bent. A lényeg az, hogy teljesen felépült, úgyhogy készen áll a játékra. Saját bevallása szerint az off-szezonon még nem gondolkodott - szabadügynök lesz -, majd akkor foglalkozik ezzel, ha eljön az ideje. Jelenleg az egészség sokkal fontosabb számára, mint bármi, aminek köze van a kosárlabdához.

Az Atlanta Hawks veterán kiscsatára, Vince Carter Doug Christie-vel beszélgetett a The Grant Napear Show-ban, ahol elmondta, hogy semmi gondja nincs azzal, ha üres csarnokokban kell játszani. Sokan jöttek azzal, hogy nehéz lenne ilyen körülmények között az eddig látott energiákat mozgósítani, de ők kosarasok - hozzászoktak a nehézségekhez és az állandó változtatásokhoz. Carter feltette a kérdést, hogy amikor feldobják a labdát, és elkezdődik a pályán a csata, akkor ki foglalkozik a szurkolókkal? Persze hallják az éljenzéseket meg a negatív megjegyzéseket is, de meccs van - ilyenkor mindenkinek a vele szemben állóval kellene törődnie. Carter sokkal inkább szeretne játszani, minthogy azt nézze, ki van vagy ki nincs a lelátón. A társainak is azt fogja mondani ebben a helyzetben, hogy a lényeg a győzelem, azzal törődjenek.

A végére pedig a draft maradt. Egyre többen jelentik be, hogy maradnak az idei játékosbörzén, így csak azokról fogunk külön írni, akik mégis visszaléptek, mint például Jalen Hill, aki visszatér a UCLA-re - a hátvéd 9 pont mellett 6.9 pattanót átlagolt az elmúlt szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus