Hírmorzsák 2020-05-11 (11:00)

Mike Tyson egyszer meg akarta verni Michael Jordant. Toni Kukoc szerint jelenleg Kevin Durant a liga legjobb játékosa - nincs szükség klasszikus irányítóra a mai NBA-ben. Zion Williamsont beperelte az a marketing cég, amely egykor képviselte az érdekeit. Mike Krzyzewskit a Celtics, a Sixers és a Lakers is hívta az elmúlt 30 évben. A draft augusztus végén, szeptember elején lehet.

A New Orleans Pelicans üdvöskéjét, Zion Williamsont beperelte Gina Ford és a Prime Sports Management - az a marketing cég, amely egykor képviselte az érdekeit. Ford 100 millió dollárt követel azért, mert Williamson megszegte az 5 éves szerződést, hogy aláírhasson a CAA-hez. Emellett azt is szeretné, ha Williamson bevallaná, hogy a nevelőapja és az édesanyja nem megengedett juttatásokat kapott a Duke Egyetemtől és az intézményt szponzoráló Nike-tól, hogy a Duke-ot válassza. Ez már nem az első csörtéje lesz a két félnek, miután Williamson tavaly júniusban perelte be Fordot, hogy ki tudjon lépni a szerződéséből.

Ugyanide tartozik, hogy a Pelicans május 18-án, tehát egy hét múlva nyitja meg edzőközpontját az egyéni tréningekre.

Ha már a Duke, akkor kitérhetünk arra is, hogy az egyetem legendás trénere, Mike Krzyzewski a WIP Radio vendége volt, ahol elmondta, hogy imádja a Duke-ot és az egész egyetemi kosárlabdát, annak a közegét - nagyszerű emberekkel van körbevéve, és nemcsak a sportban. Azt is elárulta Coach K, hogy 1990-ben a Boston Celtics, 2003-ban a Philadelphia Sixers, 2005-ben pedig a Los Angeles Lakers is ajánlott neki vezetőedzői állást, de - mint ismert - mindháromszor visszautasította a lehetőséget.

A Chicago Bulls egykori sztárja, Toni Kukoc a Reddit AMA-nek azt nyilatkozta, hogy a mai ligában már nincs szükség klasszikus irányítóra - valakire, aki fogja, és felviszi a labdát. A mai korban már olyan képzett játékosok vannak, hogy időpocséklás a játékmestert keresni azzal, hogy majd beindítja a támadójátékot - ezért gondolják sokan LeBron Jamest is irányítónak, mert ezt csinálja. Kukoc itt kitért arra, hogy szerinte Kevin Durant a legjobb játékos a jelenlegi NBA-ben. Arról is beszélt, hogy a Triangle offense-nek pont ez volt a lényege: bárki mozgathatta a támadásokat, bemehetett pozíciót fogni a festékbe vagy lemehetett a sarokba. Nincs szükség irányítóra, csak 3-4 képzett kosarasra, akik több poszton is képesek játszani. 

Mike Tyson menedzsere, Rory Holloway a "Taming the Beast: The Untold Story of Team Tyson" című könyvben mesélt arról, hogy az ökölvívás egyik, ha nem a legismertebb alakja egyszer keményen megfenyegette Michael Jordant 1988-ban Richard Dent, a Chicago Bears akkori sztárjának születésnapi összejövetelén. Holloway szerint Tyson ült a koktéljával, egy Long Island Ice Tea-vel, és ha Tyson iszik, akkor előjönnek az igazi érzelmei. Éppen ezért megmondta a pincérnek, hogy vizezze az ökölvívó italát, mert látta, hogy mi lesz a vége a dolognak. Tyson átnézett az asztal túloldalára, majd azt mondta Jordannak, hogy "Haver, azt hiszed hülye vagyok, és nem tudom, hogy dugtad a nőmet? Tudom, mit csináltál, elmondhatod".

Jordan úgy ült ott, mint aki szellemet látott, és a Bears vezetőedzőjének, Mike Ditkának, illetve a legendás box promóternek, Don Kingnek is közbe kellett avatkoznia. Vissza kellett fogni Tysont, hogy ne legyen ver(eked)és belőle - Jordan természetesen nem akart összeakaszkodni a veretlen nehézsúlyú világbajnokkal. Az érintett hölgyet egyébként Robin Givensnek hívják, 1986-ban ismerkedett meg Jordannel, és 1987 januárjáig jártak. Ezt követően jött össze Tysonnal, akivel 1988 februárjában összeházasodott, de 1989-ben már el is váltak.

A végére pedig a draft maradt: Marc Berman (New York Post) értesülései szerint augusztus végén vagy szeptember elején lehet az idei játékosbörze, előtte pedig lehet egy rövidebb felmérő augusztusban élő interjúzással - ebben egyébként nem sok újdonság van, ez az időpont kering már jó ideje. A lottery időpontja továbbra sem ismert, hiszen még azt sem tudni, mi lesz a szezon sorsa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus