Hírmorzsák 2020-05-13 (12:30)

Shawn Marion úgy érzi, kiérdemelte, hogy ott legyen a Hírességek Csarnokában. Pat Riley Dwyane Wade hozzáállásához hasonlította Bam Adebayo morálját. A Pacers mindent megtesz Victor Oladipo szerződésének meghosszabbítása érdekében. A Sports Academy elhagyta a Mamba nevet. Mo Williams az Alabama State vezetőedzője lett. A Játékosok Szakszervezete felméri, hogy akarnak-e játszani a kosarasok vagy sem - Jared Dudley figyelmeztetett utóbbi következményeire. A nem PO-os csapatok tagjainak többsége azt akarja, hogy a rájátszással folytatódjon az idény. Chris Paul és a liga legnagyobb sztárjai folytatnák a szezont. Larry Nance Jr. szeretné, ha idén is avatnának bajnokot. Mark Cuban úgy védi az embereit, ahogy a Fehér Ház az elnököt. A kínai TV nem fog közvetíteni NBA-t akkor sem, ha újraindul az idény.

Arról volt már szó ma reggel, hogy 2-4 héten belül lehet döntés a szezon folytatásáról.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta tegnap a hírt, hogy a Játékosok Szakszervezetének képviselői elkezdték szétküldeni a játékosoknak a kérdőívet, hogy akarnak-e még ebben az idényben játszani vagy sem. A szakszervezet próbálja szélesebb körben átlátni, hogy mit szeretnének a kosarasok, bár hivatalos közleményében tagadta, hogy bármilyen formális felmérést végeznének.

Ettől függetlenül több hír is azt erősíti meg, hogy tényleg szét lett küldve a kérdés az NBA-ben. A Los Angeles Lakers veteránja, Jared Dudley twitteren reagált Wojnarowski hírére. Elmondása szerint természetesen a biztonság a legfontosabb, de nem biztos abban, hogy a játékosok tudják, milyen hatása van a következő idényre, ha most nem lépnek pályára. Ez többről szól annál, minthogy valakinek a csapata nincs a PO-ban, úgyhogy kit érdekel, mi lesz... Dudley levezette, hogy ha nincs rájátszás, nincsenek TV-s bevételek, márpedig akkor a következő szezonra már új kollektív szerződés jön.

Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy a liga legnagyobb sztárjai hétfőn "összeültek" annak érdekében, hogy egységes frontot alkossanak az NBA-vel való beszélgetések során a szezon folytatásáról. A Szakszervezet vezetője, Chris Paul mellett LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Stephen Curry, Damian Lillard és Russell Westbrook is részt vett ezen a konferencia beszélgetésen. Abban mindenki egyetértett, hogy vissza akarnak térni a pályára a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, ha a liga zöld utat kap.

Bár a hírek szerint a fenti vezérek szava sokat fog nyomni a latban az összes játékos álláspontját nézve is, nem mindenki akar játszani. Adam Silver commish múlt héten azt mondta a kosarasoknak, hogy nem tudja garantálni a biztonságukat, bár mindent megtesz a liga ezért. Haynes úgy tudja, hogy a nem PO-helyen lévő csapatok játékosainak többsége azt szeretné, ha rögtön a rájátszás valamilyen formájával indulna újra a 2019/20-as idény, és csak az ott érdekelt 8-8 klubnak kellene újra pályára lépnie.

A Cleveland Cavaliers játékosa, Larry Nance Jr. azt nyilatkozta az Associated Pressnek, hogy idén nincsenek bajnokesélyes pozícióban, de ha Giannis Antetokounmpo, LeBron James vagy Kawhi Leonard helyében lenne, végső győzelemre esélyes együttes tagja lenne, akkor nagyon nem örülne annak, ha nem hirdetnének az idény végén bajnokot. Nagyon ritka ebben a ligában, hogy egy ilyen lehetőség adódik, és ez sokak pályafutásából elvenne egy igen értékes évet.

Arizona kormányzója, Doug Ducey bejelentette, hogy az államban május 16-tól megkezdődhetnek a zárt kapus sportesemények. Ducey elmondta, hogy több liga vezetőjével is beszélt arról, hogy Arizonában rendezzenek mérkőzéseket, de az NBA-ről külön nem volt szó - a baseballról igen.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim Catónak (The Athletic) elmondta, hogy nem nyitja újra a gárda edzőközpontját, amíg nem érhető el széles körben a koronavírus-teszt. Cuban elmagyarázta, hogy úgy védi a játékosait és az alkalmazottait, ahogy a Fehér Ház védi az elnököt és az alelnököt. Megpróbálják lemásolni az ottani intézkedéseket, így tudják majd, hogy mikor jött el az idő a korlátozás lazítására - nekik vannak a legjobb információik a helyzetről. Azt is hozzátette, hogy optimista azzal kapcsolatban, hogy két hónapon belül lesz elég teszt mindenkinek.

A kínai állami televízió, a CCTV tegnap közleményben jelentette be, hogy esze ágában sincs NBA meccseket közvetíteni még akkor sem, ha folytatódik az idény - mint ismert, a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Hong Kongot biztató tweetjei miatt Kína és az NBA között igen fagyos lett a hangulat. A liga Michael Mát nevezte ki az NBA China vezetőjének, aki Ma Guoli fia - utóbbit tartják a CCTV Sports atyjának. Ma kinevezése után felmerült, hogy esetleg javult a viszony a két fél között, de a CCTV közleménye gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Bam Adebayót dicsérte. Riley azt mondta, hogy soha nem találkozott még ilyen játékossal, aki ennyire tisztelettudó és tisztességes volt, igazi csapatember, majd eljutott arra a szintre, hogy nagyobb felelősséget akart magának. Az elnök szerint Adebayo hozzáállása Dwyane Wade-ére hasonlít. Wade is egy balhék nélküli, rendes srác volt, aki azonnal elkezdett dolgozni, amint csatlakozott a Heathez, és nagyszerű kosaras lett belőle. A tehetsége mellett megvolt benne a versenyszellem és a gyilkos ösztön is, de a hozzáállása volt a legfontosabb, Adebayónál pedig ugyanez a helyzet.

J. Michael (Indianapolis Star) információi szerint az Indiana Pacers kész arra, hogy mindent megtegyen azért, hogy Victor Oladipót hosszútávon a csapathoz kösse - a klubnak esze ágában sincs az off-szezonban árulni sztárját. Felmerültek olyan pletykák, miszerint több együttes is figyeli Oladipo helyzetét, miután megrekedtek a tárgyalások közte és a Pacers között. Oladipónak még a 2020/21-es idényre is van élő szerződése, de az Indiana szeretné előbb bebiztosítani magát és a dobóhátvéd jövőjét a franchise-nál.

Shawn Marion az NBA történetének egyetlen játékosa, akinek megvan 17.000 pont, 10.000 lepattanó, 1.500 szerzett labda, 1.000 blokk és 500 tripla is. Marion Michael Lee-vel (The Athletic) arról beszélgetett, hogy szerinte megvan az örökség, amit maga után hagyott, de nem tudja, ki és mi alapján dönti el, hogy ki és mikor kerül be a Hírességek Csarnokába. Ha csak a számokat nézzük, Marion szerint ott a helye a Hall of Fame-ben, de nem tudja, mit kellett vagy nem kellett volna tennie. Nem ő dönt, és tudja, hogy más , "politikai" szempontok is szerepet játszanak, de úgy érzi, kiérdemelte, hogy ott legyen a HoF-ban.

Marion azt ecsetelte, hogy elég nagy szerepe van abban, hogy a játék ma olyan, amilyen. Emelt fővel beszélhet a kosárlabdáról, mert tudja, hogy mire volt képes a pályán - amit tett, az egyfajta modellé vált, mindenki ezt próbálja csinálni. Minden csapat próbál olyan játékosokat szerezni, akik arra képesek, amit ő tett.

A Mamba Sports Academy mostantól csak Sports Academy néven fut - a Kobe Bryant iránti tiszteletből hagyják el a Mambát a Bryant és Chad Faulkner által 2018-ban létrehozott sportkomplexum nevéből.

A végére pedig Mo Williams maradt, aki az Alabama State Egyetem vezetőedzője lett - ez az első főedzői állása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus