Hírmorzsák 2020-05-14 (10:00)

Steph Curry szerint nincs még vége az általa, Klay Thompson és Draymond Green által fémjelzett Warriorsnak. A tulajdonosok és a vezetők optimisták a szezon folytatásával kapcsolatban. Jaylen Brown szerint a legtöbb kosaras folytatni akarja az idényt. Travis Schlenk úgy gondolja, a gyorstesztek a kulcsai a szezon folytatásának. A TV-társaságok megpróbálnak virtuális közönséget vetíteni a képernyőre. Kinyitott a Heat edzőközpontja is. 2021/22-től Wilson labdákkal játszanak majd az NBA-ben. A Drew League törölte az idei évét. A Knicks Cole Anthony iránt érdeklődik. A liga és az NCAA meghosszabbította a határidőt, amíg vissza lehet térni az egyetemre. Orlandóban vagy Vegasban lehet a draft előtti felmérő. Mac McClung visszalépett a drafttól.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta tegnap este a hírt, hogy a csapatok tulajdonosai és vezetői egyre optimistábbak a szezon folytatásával kapcsolatban, miután beszéltek Adam Silverrel. Az optimizmus oka, hogy látják, a játékosok szeretnék folytatni az idényt, a liga pedig mindent megtesz azért, hogy csökkentse az egészségügyi kockázatokat. Wojnarowski úgy tudja, hogy a játékosoknak és a csapat alkalmazottainak valószínűleg bele kell törődniük, hogy ha lesz is pozitív koronavírusos, nem fog leállni a szezon. Azt egyelőre nem tudni, milyen fomában folytatódik az idény, lesz-e alapszakasz, rájátszás előtti mini-PO a 7-10. helyezetteknek vagy csak simán a rájátszással indul újra az NBA. Arról viszont már tegnap is szó volt, hogy 2-4 héten belül lehet döntés.

Az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk Chris Kirschnernek (The Athletic) elmondta, hogy a gyorstesztek a kulcsai a szezon folytatásának. Ha ma tesztelnek valakit, arról csak két nappal később lesz eredmény, és ha ma nem is koronavírusos valaki, holnap már az lehet. Schlenk szerint az a lényeg, hogy a teszt után 10-15 perccel már lehessen tudni a teszteredményt, ezzel mozdulhat el az NBA a folytatás felé. A szakvezető hozzátette, hogy az idő az ő oldalukon áll: minél több idő telik el, annál többet tudnak a vírusról, és minél többet tudnak róla, annál jobb.

A Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown a CNN-nek elmondta, hogy a legtöbb kosaras folytatni akarja az idényt, az pedig nagyon fontos számukra, hogy a legnagyobb befolyással bíró sztárok is egységesek ebben a kérdésben. Minden a jó irányba halad, de tudniuk kell, mit jelent az NBA a közösség számára. Nem akarnak túl korán visszatérni, hogy azt az üzenetet közvetítsék, hogy minden rendben van, miközben egyébként nincs, és ezzel veszélybe sodorjanak sokakat. Brown szerint mindenki játszani akar, egyszerűen oda kell figyelniük a biztonságra.

Közben a TV is végzi a dolgát: az ESPN, a Fox, az NBC, a CBS és a TNT egy olyan ötlettel próbálkozik, hogy virtuális közönséget vetítsen a lelátóra, hogy javítsa a nézői élményt.

Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) jelentette, hogy a Miami Heatnél is kinyitották az edzőközpontot - Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint 12-en edzésbe is álltak, a szabályoknak megfelelően egyszerre négyen. Udonis Haslem azt nyilatkozta, hogy régóta nem mosolyoghattak közösen, még ha csak kis csoportban is. A veterán magasember szerint amint pályára lép az ember, olyan ez a játék, mint a biciklizés - azonnal beindul a versenyszellem mindenkiben, és ugyanúgy folytatja mindenki a napi rutinját, mintha mi sem történt volna.

Arról reggel volt már szó, hogy 2021-től kezdve Wilson labdákkal játszanak az NBA-ben Spalding helyett, egy 1983 óta tartó korszak ér véget ezzel.

A Drew League hivatalosan is bejelentette, hogy törli a 2020-as szezonját.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry Jermaine O'Neal beszélgetőtársa volt Instagram Live-on, ahol elmondta, hogy tudják, hogy nincs még vége a Warriorsnak - Klay Thompsonnal és Draymond Greennel együtt biztosak abban, hogy ez így van. Az a mag, ami ott van a csapatnál az első naptól kezdve, mindent meg fog tenni, hogy visszakerüljenek a trónra. Más lesz az együttes, hiszen más típusú játékosok vannak most mellettük, mint korábban, de hármuk között olyan egység van a pályán, hogy egészen biztosan jó lesz a Golden State, akármilyen kosárlabdát fognak játszani.

A Boston Celtics magasembere, Enes Kanter Shams Charaniával (The Ahtletic) beszélgetett. A török játékos elárulta, hogy kapott már ajánlatot a WWE pankrátor szervezettől, amit el is fogad majd, amint befejezi kosaras pályafutását.

A végére pedig jöjjön a draft.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicks nagy erőkkel figyelte Cole Anthony-t, akiről minden fellelhető információt megpróbál begyűjteni az együttes. Anthony a North Carolinára járt, 18.5 pontot, 5.7 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt a mostani idényben, nem titkoltan Knicks-szurkoló, és korábban elmondta már, hogy nagyon örülne neki, ha a New York választaná ki az ide játékosbörzén.

A liga és az NCAA határozatlan időre elhalasztotta azt a határidőt, amíg a draftra idő előtt és ügynök nélkül jelentkezők eldönthetik, visszatérnek-e az egyetemre. Az eredeti időpont június 3. volt, de mivel nem tudni, mikor lesz a játékosbörze, az azt megelőző felmérő és bármi, ami ezzel kapcsolatos, így a két szervezet nem akarja idő előtt sarokba szorítani a fiatalokat. A draft előtti felmérő egyébként ugyanúgy Orlandóban vagy Las Vegasban lehet, ahogy a szezon hátralévő része, ezt Adam Zagoria (Zagsblog) hozta le.

Mac McClung ettől függetlenül úgy döntött, hogy visszalép a drafttól, de nem a Georgetownra tér vissza, hanem egy másik egyetem játékosa lesz. McClung elmondta, hogy több esemény együttes hatása vezette arra, hogy másik intézménybe kerüljön. Patrick Ewing május 5-én azt mondta Andy Katznak egy podcastben, hogy McClung visszatér a Georgetownra, ami nem vette ki magát túl jól - akkor még csak gondolkodott az egészen a fiatal kosaras. Azt is elmondta azonban, hogy nem emiatt vált csapatot, de a draft előtti folyamatra hatással volt, és több gárdát is összezavart ez az info.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus